Παρθενος, 26 χρονος με προβλημα σεξουαλικης ταυτοτητας σε απογνωση - Page 102
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 102 of 161 FirstFirst ... 25292100101102103104112152 ... LastLast
Results 1,516 to 1,530 of 2414
    Senior Member
    Quote Originally Posted by oboro View Post
    Να σου πω ουτε κι εγω θα προτεινα την ψυχαναλυση, το πλαισιο της πιθανο θα σου δωσει μπολικο υλικο για διανοητικοποιηση και υπεραναλυση μεχρι θανατου. Χωρια που δεν ακολουθει προγραμμα και ο αναλυτης δεν εχει καμια δουλεια να προτεινει "λυσεις". Καμια γνωσιακη-συμπεριφορικη ισως. Εκει ομως θα ερθεις απο οτι καταλαβαινω αντιμετωπος με τις προβληματικες αντιληψεις και την ακαμψια τους οποτε αν δεν εισαι διατεθιμενος να αλλαξεις κατι ριζικα παλι δεν γινεται τιποτα.
    Δηλαδη να παω να αυτοκτονησω καλυτερα..καλα συνειδητοποιεις τι μου λες??

Senior Member
    Quote Originally Posted by marirena View Post
    Μα λύση σου προτείνει λέγοντας σου ένα σωστό πράμα! Το λες -πρότεινε λύσεις- λες και σου χρωστάει κανείς εδώ κάτι παραπάνω από το να πει τη γνώμη του.
    Αυτό για μένα δηλώνει γενικότερη συμπεριφορά και κοσμοθεωρία. Δηλαδή, όχι που ευθύνομαι, και πως να αλλάξω τα πράγματα στη ζωή μου, αλλά ποιός μου χρωστάει τί και πως να το εξασφαλίσω όσο πιο ανώδυνα.
    Οχι κοπελα μου δεν παει ετσι!!! Οταν μιλας σε εναν ανθρωπο που εχει χασει τον κοσμο κατω απ τα ποδια του δεν του λες μια κουβεντα και μετα του λες βγαλτα περα μονος σου...!

Εμενα τελειως αποτομα πηρε μπρος ο εαυτος μου ο ιδιος και αρχισε να βαζει τα πραγματα σε ταξη...θελω να ειμαι αισιοδοξος απο δω και περα...πιστευω εχω ταλαιπωρηθει πολυ ηδη... ειμαι στα προθυρα να κανω αλλαγες στη ζωη μου να ξεκολλησω απ τον βαλτο...δεν ειναι δυνατον να μου λετε πως μεσα δεν θελω να το κανω...! Ειναι δυνατον??? Δηλαδη γεννηθηκα με σκοπο να με καταστεψω..? Δεν μπορω να το δεχτω αυτο... εχω ταραχτει παρα πολυ τωρα

κι αν εχω κατι το τοσο σοβαρο με μενα ή οτιδηποτε δεν ευθυνομαι...δεν το επελεξα να ειμαι ετσι... ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑ!!!
    Κι άλλη έκφραση της λάθος αντιμετώπισής σου. (κατά τη γνώμη μου πάντα) Το παραπάνω που λες ισχύει για τους καρκινοπαθείς (κι αυτό υπό όρους γιατί αν π.χ καπνίζει 100 χρόνια τέλος πάντων, έγινα κατανοητή νομίζω...) Αυτή η στάση είμαι το κατακαημένο θύμα, δεν θα σε βγάλει πουθενά. Κατά τη γνώμη μου, δεν ευθύνεσαι για ό,τι σου συνέβη μέχρι περίπου τα 5 έτη. Από εκεί και πέρα ευθύνεσαι για πολλά και κυρίως για τον τρόπο ερμηνείας των ζητημάτων γύρω σου. Π.χ έχεις μητέρα υπερπροστατευτική και δεν σ' αφήνει απ' τις φτερούγες της? Ναι, λάθος της. Ωστόσο, το να κάτσεις εκεί και μια ζωή να την κατηγορείς ότι εκείνη φταίει δεν θα σε βγάλει πουθενά.

Και πολλά από αυτά που είσαι κι εσύ και ο καθένας (ως προς την ψυχική μας δομή και προσωπικότητα) τα έχουμε επιλέξει. Ειδάλλως ας κοπανήσουμε όλοι με φόρα το κεφάλι μας στον τοίχο!!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by jimmaster View Post
    μη δινεις σημασια στον oboro.... (ξερεις τι λέω, έχει αρχίσει ειρωνείες)

Να σου πω ουτε κι εγω θα προτεινα την ψυχαναλυση, το πλαισιο της πιθανο θα σου δωσει μπολικο υλικο για διανοητικοποιηση και υπεραναλυση μεχρι θανατου. Χωρια που δεν ακολουθει προγραμμα και ο αναλυτης δεν εχει καμια δουλεια να προτεινει "λυσεις". Καμια γνωσιακη-συμπεριφορικη ισως. Εκει ομως θα ερθεις απο οτι καταλαβαινω αντιμετωπος με τις προβληματικες αντιληψεις και την ακαμψια τους οποτε αν δεν εισαι διατεθιμενος να αλλαξεις κατι ριζικα παλι δεν γινεται τιποτα.
    το μήνυμα διαγράφηκε από την ομάδα διαχείρισης.

Senior Member
    Quote Originally Posted by jimmaster View Post
    Δεν γινεται τιποτα με τη θεραπεια εννοουσα αγορι μου... Και πως αν δεν θελεις να αλλαξεις γενικοτερα, δεν λυνεται το προβλημα και απλως το σερνεις απο εδω και απο εκει.

Αμαν πια. Πως τα παρερμηνευεις και τα μεγαλοποιεις ετσι?
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

δεν του λες μια κουβεντα και μετα του λες βγαλτα περα μονος σου...!
    Να το πάλι! Το βλέπεις! Έχεις μία συμπεριφορά τύπου 'μου χρωστάνε'

Από όσα έχω διαβάσει εδώ κανείς δεν είπε βγάλτα πέρα μόνος σου, ίσα ίσα αφιερώνουν χρόνο και καταθέτουν απόψεις, και καποιοι λένε πολύ σοβαρά πράγματα (τα οποία μεταξύ μας μπορεί να πλήρωνες και 80 ευρώ συνεδρία για να ακούσεις). Τί άλλο θες? Ότι θα πατήσει κάποιος από εμάς κουμπί και θα γίνεις εσύ καλά?

Senior Member
    Κι άλλη έκφραση της λάθος αντιμετώπισής σου. (κατά τη γνώμη μου πάντα) Το παραπάνω που λες ισχύει για τους καρκινοπαθείς (κι αυτό υπό όρους γιατί αν π.χ καπνίζει 100 χρόνια τέλος πάντων, έγινα κατανοητή νομίζω...) Αυτή η στάση είμαι το κατακαημένο θύμα, δεν θα σε βγάλει πουθενά. Κατά τη γνώμη μου, δεν ευθύνεσαι για ό,τι σου συνέβη μέχρι περίπου τα 5 έτη. Από εκεί και πέρα ευθύνεσαι για πολλά και κυρίως για τον τρόπο ερμηνείας των ζητημάτων γύρω σου. Π.χ έχεις μητέρα υπερπροστατευτική και δεν σ' αφήνει απ' τις φτερούγες της? Ναι, λάθος της. Ωστόσο, το να κάτσεις εκεί και μια ζωή να την κατηγορείς ότι εκείνη φταίει δεν θα σε βγάλει πουθενά.

Και πολλά από αυτά που είσαι κι εσύ και ο καθένας (ως προς την ψυχική μας δομή και προσωπικότητα) τα έχουμε επιλέξει. Ειδάλλως ας κοπανήσουμε όλοι με φόρα το κεφάλι μας στον τοίχο!!!!!!!!!!!!!
    Εγω δεν ειπα πως αποποιουμαι τις ευθυνες μου...λαθος αυτο...εγω προσπαθω να καταλαβω που σφαλω και πιστευω τα χω καταφερει ως ενα σημειο...ναι τεμπελης ημουνα και βολεψακιας...ουυυ...βεβαια βρηκα και πατημα τον πατερα μου που με αφηνε και αλωνιζα...το θεμα ειναι ΤΩΡΑ τι γινεται? Τωρα που παιρνω πρεφα τις μαλακιες μου...Οχι το θυμα απολυτα δεν ειμαι...ολοι συμβαλουν σε μια κατασταση...και εμεις και οι αλλοι...καμια φορα εισαι ή τυχερος ή ατυχος και οι συνθηκες ή σε βοηθουν ή σε πατανε κι αλλο μεσα στο βουρκο... ομως αυτα περασανε....το τωρα εχει σημασια...μια σχεση που ξεκιναω με μια κοπελα και που θελω να παει καλα, μια αρχη στη ζωη μου, ενα βημα προς το να γινω ανεξαρτητος χαρουμενος και παραγωγικος ανθρωπος...χαρουμενος βασικα ειμαι ηδη γιατι νιωθω ωραια πραγματα να ερχονται....ανεξαρτητος θα παρει λιγο παραπανω αλλα τα βηματα που κανεις μετρανε και οχι η ταχυτητα...παραγωγικος ηδη ειμαι στα χομπυ και τις ασχολιες μου...θα γινω ομως και οικονομικα παραγωγικος...οκ φοβηθηκα τον κοσμο και την ζωη...στο τελος τελος ανθρωπος ειμαι... ενας απλος ανθρωπος με αλυτα ψυχολογικα και ισως πιο ζωηρη φαντασια και νου που τρεχει...ε θα ζησω και μαυτα... μην με κανετε να νιωθω πως δεν υπαρχει φως στο τουνελ....

ειμαι ειλικρινης...ετσι νιωθω...

Senior Member
    Εσωτερικη δυναμη αν συνεχισεις τις απειλες (εμμεσες η μη) μεσω προσωπικων μηνυματων, θα σε αναφερω στη διαχειριση. ^__^
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Δεν γινεται τιποτα με τη θεραπεια εννοουσα αγορι μου... Και πως αν δεν θελεις να αλλαξεις γενικοτερα, δεν λυνεται το προβλημα και απλως το σερνεις απο εδω και απο εκει.

Αμαν πια. Πως τα παρερμηνευεις και τα μεγαλοποιεις ετσι?
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ!!!! ΘΕΛΩΩΩ!!!!!

Οποιος δεν θελει να ζυμωσει δεκα μερες κοσκινιζει!!! Τι σε κανει λοιπον να πιστευεις οτι δεν θελω να αλλαξω?? Εγω ο ιδιος ειπα σε αλλο ποστ οτι θεωρω την ψυχαναλυση αχρηστη διοτι οταν πηγαινα και την εκανα απ το ενα αυτι εμπαιναν κι απο το αλλο εβγαιναν! Τωρα που ισορροπησα σχετικα ειχα βρει το εαυτο μου...δεν ενιωθα την αναγκη για επισκεψεις σε ψυχολογο...απλα ηρθα εδω να τα πω να ξελαφρωσω... ξερω κι εγω οτι οτι εγινε εγινε..και πως η ελπιδα για αλλαγη ποτε δεν πεθαινει...και πως δεν με πηραν και τα χρονια...νεος ειμαι ακομα θα παλεψω...εχω ομως και αδυναμες στιγμες... στις οποιες μελη ομως η res, η θεοφανια, η φωτεινη, η dora και καποιοι αλλοι με στηριξαν παρα πολυ καλα...

μια σχεση που ξεκιναω με μια κοπελα και που θελω να παει καλα, μια αρχη στη ζωη μου, ενα βημα προς το να γινω ανεξαρτητος χαρουμενος και παραγωγικος ανθρωπος
    Τώρα θα με θεωρήσουν όλοι κι εσύ μαζί πολύ κακιά υποθέτω αλλά εγώ θα το πω.
    Πάντα ήμουν εντελώς αντίθετη με την άποψη των ανθρώπων πως μέσω της σχέσης θα φτιάξουν τα ζητήματά τους. Συγνώμη αλλά πρώτα φτιάχνουμε τα ζητήματά μας και μετά κάνουμε ευτυχείς σχέσεις. Ειδάλλως θα τα βγάλουμε όλα στην κακομοίρα σχέση!!!!!

Senior Member
    Πάντα ήμουν εντελώς αντίθετη με την άποψη των ανθρώπων πως μέσω της σχέσης θα φτιάξουν τα ζητήματά τους. Συγνώμη αλλά πρώτα φτιάχνουμε τα ζητήματά μας και μετά κάνουμε ευτυχείς σχέσεις. Ειδάλλως θα τα βγάλουμε όλα στην κακομοίρα σχέση!!!!!
    Σωστή η marirena!
    Να συμπληρώσω και εγώ, ότι η σχέση δεν ειναι ψυχοθεραπεία!

Senior Member
    Να το πάλι! Το βλέπεις! Έχεις μία συμπεριφορά τύπου 'μου χρωστάνε'

Από όσα έχω διαβάσει εδώ κανείς δεν είπε βγάλτα πέρα μόνος σου, ίσα ίσα αφιερώνουν χρόνο και καταθέτουν απόψεις, και καποιοι λένε πολύ σοβαρά πράγματα (τα οποία μεταξύ μας μπορεί να πλήρωνες και 80 ευρώ συνεδρία για να ακούσεις). Τί άλλο θες? Ότι θα πατήσει κάποιος από εμάς κουμπί και θα γίνεις εσύ καλά?
    Αυτο ειπα εγω...?Οτι περιμενω να κανετα καλα?

Δεν περιμενω τιποτα κοπελα μου απο κανεναν....οταν ομως ξεκινας κατι να το τελειωνεις.... οταν ξερεις οτι καποιος ειναι επιρρεπης να το μεγαλοποιησει διατυπωσε το αναλογως...στην τελικη σου κανει κοπο να μου γραψεις... "ξερεις κατι τζιμ? μπορει να εχεις κατι τετοιο...αλλα μην ανησυχεις ειναι απλα αποψη μου και κατα πασα πιθανοτητα διορθωνεται...με δουλεια και υπομονη και παραλληλα με τις προσπαθειες σου δες το με εναν ψυχαναλυτη για να νιωσεις ακομα καλυτερα"

Ευγνωμων ειμαι και ειπα πως θα το ανταποδωσω και το εννοω...

Senior Member
    Eννοειται...αλλα αν περιμενω να γινω ο τελειος ανθρωπος για να κανω σχεση θα ειναι πολυ αργα....ειμαι νεος και θελω να χαρω τα νιατα που μου απομενουν....ατελειες εχω κι εγω οπως ολοι...δεν ειμαι μαχαιροβγαλτης

Senior Member
    ναι μαριρενα

ο τζημ δεν λεει οτι θα τα λυσει ολα με την σχεση

κανει βηματα σε ολους τους τομεις

σπουδασε

αδυνατισε

βγαινει

προσπαθει να ανεξαρτητοποιηθει οικονομικα

και παραλληλα ψαχνεται με βηματα απτα για σχεση

δεν λεει οτι θα λυσει ολα του τα προβληματα αλλα ειναι το κομματι που λειπει
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

ξερεις κατι τζιμ? μπορει να εχεις κατι τετοιο...αλλα μην ανησυχεις ειναι απλα αποψη μου και κατα πασα πιθανοτητα διορθωνεται.
    Προσωπικά, ακριβώς έτσι σου έχω γράψει για ψάξε λίγο τα πρώτα μου ποστ.