Results 61 to 75 of 132
Thread: Αλλαγή φύλου
-
09-04-2012, 13:21 #61
- 09-04-2012, 13:22 #62
καραγκιοζακι δλδ. ενταξει Χριστινα, αμα αυτο σου αρεσει να κανεις. μονο που δε θα σου δωσει να φας.
09-04-2012, 15:12 #63
19-04-2012, 02:45 #64
γεια και απο εμενα! προσφατα ο αδελφος μου μας ανακινοσε οτι θελει να κανη αλλαγη φυλου ομως δεν μου φανηκε περιεργο γιατι φαινοταν.η μαμα μου στην αρχη εκλαψε λιγο ομος τωρα τον στιριζει πολυ σε ολα με τις ορμονες και οτι χρειαζεται!!! ακομα δεν εκανε τιν αλλαγι ομως αρχιζει να βαφεται κανονικα το κακο ειναι οτι ειμαστε σε χωριο και σχολιαζου οπου κι αν παμε.... πως θα ειναι μετα και τι πρεπει να κανουμε για να μην αισθανεσαι ασχημα? ευχαριστω!
30-05-2012, 11:40 #65
η συζήτηση για το συγκεκριμένο αφορά καθαρά προσωπικές απόψεις όπως και σε όλο το φόρουμ.
Χάρηκα Χριστίνα που άνοιξες το θέμα..και το παρακολουθώ.
Η βασική μου πεποίθηση προσωπικά είναι ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει αρκεί να μην παραβιάζει την ελευθερία του άλλου..
Και γνωρίζω άτομο που πρόσφατα που από γυναικείο μετέτρεψε σε αντρικό το σώμα του. Τα πάει πολύ καλά..Νιώθει ότι τώρα γεννήθηκε, και σημειώνει ΄
πως αν ζούσαν οι γονείς τους την απόφαση δεν ξέρει αν θα την έπαιρνε.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Τώρα από την άλλη θέλω να θίξω μια άλλη οπτική του θέματος..
Σε δημόσιες συζητήσεις περι ομοφυλόφιλων και εγχειρισμένων ανθρώπων τίθονταν πάντα από τους πιο πολιτισμένους "έξω από το σπίτι μου και ότι θέλει ας είναι"
και φυσικά συμπλήρωναν "δεν θέλω να το μάθουν τα παιδιά μου και να τα επηρεάσει και να θέλουν και αυτά να γίνουν gay και αλλαγές φύλου" . Δεν τα έχουν πει
και ειδήμονες αυτά απλά θα ήθελα να το σχόλιο σας για αυτές τις απόψεις της υπέροχης ελληνικής μας κοινωνίας..Που θέλει να το παίζει καθώς πρέπει αλλά εκείνη πρώτη-πρώτη
ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΕΙ τα μέλη της, άμα τύχει να μη συμφωνεί με κάτι. Ο κοινωνικός ακρωτηριασμός είναι ο χείριστος..
Πολύ άνετοι ποτέ δεν θα γίνουμε γιατί θα χάσουμε την ταυτότητα μας ως λαός, ο ρατσισμός όμως ευελπιστώ να εκλείψει...
όσοι ενάντιοι ας σκεφτούν πως όσο κυνηγάς κάτι έντονο να το εκλείψεις απλά ρίχνεις λάδι στη φωτιά..και ας περιμένουν χειρότερα μετά...
Είδατε τι έγινε με την Χ.Α. (συγνώμη για το πολιτικό σχόλιο) αλλά δεν άντεξα..:):):):)Nothing in life is to be feared, it is only to be understood . . .
30-05-2012, 13:07 #66
Κοίτα, δυστυχώς οι άνθρωποι ζουν για να σχολιάζουν και ειδικά στην Ελλάδα. Θα πρέπει ήδη να γνωρίζει τις συνέπειες και να είναι προετοιμασμένος. Από εκεί και πέρα να κοιτάζει την ευτυχία του και να μην τον νοιάζει τι λέει ο κόσμος. Να νιώθει χαρά και ευτυχία που έχει εσας δίπλα του και να νιώθει τυχερός :)
Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
30-05-2012, 13:19 #67
Curie, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
Σιχαίνομαι τους ανθρώπους που παραβιάζουν την ελευθερία του άλλου.
Τύπου "έξω απο εμάς" κλπ τα θεωρώ κομπλεξικά και προβληματικά.. απλά οι άνθρωποι δεν τα έχουν καλά μέσα τους και έχουν πολύ κλειστό μυαλό για να φτάσουν στην κατανόηση. Δεν μου αρέσει να αποφασίζουν άλλοι για άλλους επειδη για τους κομπλεξικούς τους λόγους δεν μπορούν να δεχτούν και να ανοίξουν τα μάτια τους.
'Οπως το είπες "Ο κοινωνικός ακρωτηριασμός είναι ο χείριστος.."Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
30-05-2012, 13:22 #68
καλή όλη η συζήτηση που κανετε εδώ περί κοινωνικής προκατάληψης, στιγματισμού, μη αποδοχης από την οικογενεια κλπ (δε διαφωνω).
Όμως!! αυτός που παει να αλλάξει φύλο, σκέφτηκε σοβαρά το ενδεχόμενο κάποτε στο μέλλον να μετανοιώσει που του τοοο και τααα ... κόψαν? ...επειδή επιστροφή πλέον δε θα υπάρχει.γιάννης
30-05-2012, 13:33 #69
Συμφωνω μαζί σου ότι ο κοινωνικός ακρωτηριασμος είναι ο χειριστος.
Θα έπρεπε ο καθένας να επιλέγει ποιος θέλει να είναι , πως να ζήσει τη ζωή του, ακριβώς με τον περιορισμό να μην παραβιάζει την ελευθερία του άλλου και να μην προκαλεί με τη συμπεριφορά του.
Δεν μ' αφορά αν ο διπλανός μου θέλει να ζησει με τον άντρα που επιθυμεί, δεν μ' αφορά αν η γνωστή μου θέλει να είναι μ' ένα άντρα μικρότερο της 20 χρόνια και δεν μ' αφορά αν γείτονας θέλει να κάνει αλλαγή φύλλου . Και αυτο δεν είναι αδιαφορία αλλά σεβασμός για την διαφορετικότητα και τις επιλογές του άλλου.
Δυστυχώς η κοινωνία μας επιβάλλει πολλά πρέπει, ορίζει τα πλαίσια που κινούμαστε και πλάθει συνειδήσεις βάσει προτύπων.΄Χρησιμοποιεί όλα τα μέσα και τους τρόπους να χει τα πρόβατα μέσα στο μαντρί, γιατί έτσι τα ελέγχει καλύτερα. Όποιος τολμάει να είναι διαφορετικός, κριτικάρεται, χλευαζεται και περιθωριοποιείται.
Έχω σκεφτεί πολλές φορές σαν μητέρα πως θα ήμουν πως θα αισθανόμουν, αν το γιος μου ήταν ομοφυλόφιλος.Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά σκέφτηκα εδώ, τι θα έκανα αν προχωρούσε σε αλλαγή φύλλου.
Δεν θα το παίξω άνετη, γιατί μέσα στην κοινωνία αυτή ζω και δυστυχώς επηρεάζομαι απ' αυτήν . Ξέρω επίσης και αυτό θα με απασχολούσε κυρίως, ότι το παιδί μου με την επιλογή του αυτή δεν θα ήταν πάλι ευτυχισμένο γιατί θα πληγώνονταν από έναν κόσμο που δεν αντέχει το διαφορετικό.
Το σίγουρο είναι ότι θα ήμουν κοντά του πάντα μ' αγάπη.
30-05-2012, 13:34 #70
Ας πούμε αν κόψω το βυζί μου γιατί είναι μεγάλο και μου έχει φρικάρει την πλάτη χρόνια και χρόνια θα μείνει ίδιο το επιχείρημα? Γιατί όχι?
Σάρκα το ένα σάρκα και το άλλο. Αν κόψω το πετσάκι του πουλιού μου γιατί με πονάει όταν κάνω σεξ? Πάλι δεν επεμβαίνω στο σώμα μου αφαιρώντας σάρκα? Και η σάρκα που έχουμε πάνω μας αλλάζει, μπορούμε να την τροποποιήσουμε, δεν είναι κανένας απαράβατος κανόνας πως πρέπει να μείνει καθώς γεννηθήκαμε γιατί....Γιατί αλλιώς τι?
Ο άνθρωπος καθώς ξέρω επεμβαίνει πλέον στο σώμα του με χιλιάδες πιο ανούσιους τρόπους και για πολύ πιο γελοίους λόγους, ας του επιτρέπουμε να έχει (όπως και έχει εξάλλου) την επιλογή για την ταυτότητα του ίδιου του σώματός του,την εμφάνιση, τα χαρακτηριστικά του φύλου του. Είναι η ίδια του η αυτοαναφορά. Και πρέπει εφόσον μιλάμε για ΑΥΤΟαναφορά να μην είναι ΕΤΕΡΟαναφορά, οπότε οι ΕΤΕΡΟπεριττεύουν."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
30-05-2012, 13:39 #71
Και να θέσω την ερώτηση γιατί καλές οι θεωρίες:
Πόσο όλοι μας δεχόμαστε το διαφορετικό και το ιδιαίτερο?
Ακόμα και στον δρόμο που περπατάμε...δεν θα γυρίσουμε να κοιτάξουμε και δεν θα κάνουμε το σχόλιο μας αν δούμε κάτι που ξεφεύγει από τα κοινωνικά στερεότυπα?
30-05-2012, 13:58 #72
ioanni αν μπορούσες έστω και λίγο να μπεις στη ψυχολογία αυτών των ατόμων θα καταλάβαινες ότι δεν πρόκειται για απόφαση τύπου "αλλαγή μάρκας τσιγάρων ή αλλαγή τόπου διαμονής ή μια απρόσμενη εγκυμοσύνη(που η υπέροχη κοινωνίας μας τα καταπίνει σιγά σιγά αυτά..περί συμβιβασμών της εγκυμοσύνης από το ζευγάρι και θέμα έκτρωσης και από όλα-αυτά είναι άλλα;;; εκείνα τα παιδιά που γεννιούνται ανεπιθύμητα από τη δίψα ανεγκέφαλων για σεξ;;; )
Συγνώμη βγήκα εκτός θέματος αλλά δεν μπορώ!!!
Επανέρχομαι..θα καταλάβαινες λοιπόν ότι είναι απόφαση ζωής και έχει πολλά πολλά στάδια (αν θες να μάθεις) πριν από την τελική -που τόσο πολύ σας καίει- επέμβαση.
Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν πολλοί καλά τι κάνουν και έχουν πλήρη επίγνωση των συνεπειών, (ξέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να μεταδώσουν το γεννετικό τους υλικό
για παράδειγμα αν θελήσουν παιδιά..Αυτό τους πονάει πολύ πίστεψε με! Αν τους βοηθήσει η επιστήμη και κάνουν πιστεύω θα τα μεγαλώνουν καλύτερα από τους νορμάλ
γονείς γιατί η ζωή δεν τους πήγε ρολόι..Nothing in life is to be feared, it is only to be understood . . .
30-05-2012, 14:12 #73
Ελπίζω όντως να έχεις τις απόψεις που παράθεσες περί κοινωνικού αποκλεισμού και να τις εφαρμόζεις..δηλώνει ανώτερο ον ο πραγματικός σεβασμός..εδώ τα ζώα τον έχουν :)
Τώρα από τη θεωρία στην πράξη οι πολυλογάδες Ελληνάρες απέχουν συνήθως μακράν έχω διαπιστώσει αλλά ο καθείς ξέρει για τον εαυτό του καλύτερα!
Εγώ προσωπικά μπορώ να πω ότι με κάνει το διαφορετικό να το παρατηρώ γιατί κρύβει ένα μυστήριο μέσα του και μου δίνει ένα κίνητρο να μάθω τι είναι..
Μου αρέσει που υπάρχει γιατί η μονοτονία είναι υπερβολικά ανούσια και μη εξελίξιμη! Την ενόχληση προς εμένα ή κάποιον τρίτο δεν θα επέτρεπα..την επίδειξη
για την πρόκληση σχολιασμών επίσης..αυτά τα σιχαίνομαι..από όλους και από όλα!
Ξεχνάμε ίσως ότι υπάρχει ευγένια και αγάπη μέσα σε όλους..αλλά δεν μπορώ να την αντιληφθώ σε ανθρώπους που κάνουν κακό σε άλλους..
Αυτοί που περισσότερο από όλους ζητάνε να ζήσουνε αρμονικά ανάμεσα μας, και εξαιτίας αυτού, έχουν τόσο πληγωμένη ψυχή από την "καλή κοινωνία" γιατί δεν τους αγκαλιάζουμε;
Γιατί κοιτάμε σε πιο περιθώριο να τους βάλουμε;
Ξέρουμε μόνο να κάνουμε "βασιλιάδες" αυτούς που τρέφουν τους φόβους μας, γιατί έτσι έχουμε όλοι μας μεγαλώσει, και αυτοί μετά να περιμένουμε να μας υποδείξουν το καλό και το κακό!Nothing in life is to be feared, it is only to be understood . . .
30-05-2012, 14:19 #74
Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
30-05-2012, 14:28 #75