Results 31 to 45 of 91
-
13-06-2012, 15:55 #31
Εχεις δίκιο Remedy, την ανάγκη μας να μοιραστουμε κάποιο σοβαρό θέμα μας μπορει να την πληρώσουμε ασχημα.Κάποια πράγματα τα λέμε είτε μονο στον εαυτο μας , ειτε σ' έναν, αλλά σ' εναν άνθρωπο απολυτου εμπιστοσύνης, ποτε σε δευτερο...
- 13-06-2012, 17:11 #32
14-06-2012, 12:00 #33
14-06-2012, 12:55 #34
14-06-2012, 14:48 #35
διαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς
15-06-2012, 12:19 #36
το ρισκο το αναλαμβανεις οταν ειναι βιωσιμο ομως... οταν το αντιτιμο ειναι "ξαφνικος θανατος", δεν ρισκαρεις.
αλλο να γινω ρεζιλι, αλλο να καταστρεψω ολη μου τη ζωη, επειδη δεν μπορω να κρατηθω...
συμφωνω φυσικα για την δευτερη φορα. ανθρωποι ειστε, θα κανετε και λαθη :ΡΡΡΡΡ
15-06-2012, 15:23 #37
15-06-2012, 16:17 #38
Έχω αναρωτηθεί αρκετές φορές σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται να παρέμβουμε.
Σας ανέφερα το παράδειγμα της φίλης μου που της εκμυστηρεύτηκε ο άντρας φιλης την εξωσυζυγική του σχέση.
Δεν της το ανέφερε ποτέ και πολυ καλά έκανε , γνωρίζοντας επίσης οτι ο άνθρωπος αυτός ήταν εντάξει, δεν το είχε σύστημα, δεν ήταν ο γκομενάκιας.Και τελικα το πρόβλημα ξεπεράστηκε και είναι μαζί και αγαπημένοι.
Γνωρίζω και μια άλλη περίπτωση, πολυ μακρινή χρονικα....
Διαφορετική βέβαια, αλλά έχει καποια σχέση με το θέμα μας.
Καλη παιδίκη φίλη, τότε παντρεμένη..Ο άντρας την έπεφτε συστηματικά σε διαφορες και μάλιστα και σε γυναίκες του περιβαλλοντος, μεταξύ αστειου(λέμε τώρα ) και σοβαρού.Κάποια στιγμή κάποια απ' αυτές και ενώ βασανίστηκε πολύ με το τι έπρεπε να κάνει και φυσικά με τον κίνδυνο να μην την πιστέψει, της το εξομολογήθηκε.
Πρόσφατα ρωτησα την φίλη μου αυτή, η οποία χώρισε τελικά, αν πιστεύει ότι ήταν καλο ότι της το είπε. Και μου είπε φυσικα, γιατί δυστυχώς όταν μπηκα στην διαδικασια να ρωτήσω στο περιβάλλον μου, βρήκα πολλές ανάλογες περιπτώσεις και εγώ ήμουν στον κόσμο μου
Είναι τελικά πολύ λεπτές κάποιες ισορροπίες και πολλά πράγματα είναι σχετικά , μπορούμε να βγάλουμε ένα γενικό πόρισμα , αλλά υπάρχουν ένα σω ρό διαφορετικοι παράμετροι.
15-06-2012, 16:47 #39
Φρίνη θεωρώ οτί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρεμβαίνει κάποιος που του εξομολογείται κάποιο μυστικό και είναι φίλος. Εγώ θα παρέμβαινα αν είχα μια φίλη και γινόμουν μάρτυρας σε απιστία του φίλου της που δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις. Δεν με νοιάζει αν το κάνει για πρώτη και τελευταία φορά ή κατ'εξακολούθηση, θεωρώ οτι δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός. Εξάλλου είμαι κατά της απιστίας και αρκετά σκληρή με αυτό το θέμα. Έχει τύχει περίπτωση που έχω την κολλητή μου που είχε σχέση 9 χρόνια με τον Κώστα ο οποίος έγινε και αυτός πολύ καλός μου φίλος και ο καθένας μου εμπιστεύονταν πράγματα και κυρίως η κολλητή μου περί κέρατου και όμως δεν ήξερε κανένας τίποτα..
Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
15-06-2012, 18:05 #40
Είναι πραγματικά πολλές οι περιπτώσεις και ποτέ δεν ξέρεις ποια θα είναι η αντίδραση του απατημένου.
Σε μια πρόσφατη περίπτωση με καραμπινάτη απιστία όπου υπήρχε παράλληλη σχέση γνωστή σε όλους, όταν βγήκε στην επιφάνεια ο απατημένος-προφανώς από αδυναμία να το αποδεχτεί- έβγαλε τους παντες τρελλούς/κακούς/συνομώτες συνεχιζοντας να προβάλει μια τέλεια σχέση που είχε μόνο στο μυαλό του.
Εγώ προσωπικά, όσο και αν πόναγε, θα προτιμούσα να το μάθω παρά να το ξέρει όλος ο κόσμος και να ξεφτιλίζομαι διαφημίζοντας την "ευτυχία" μου...
15-06-2012, 18:44 #41
Συμφωνώ με αυτό... Πράγματι δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα αντιδράσει ο καθένας. Κατά κανόνα, καλό είναι να μην ανακατευόμαστε σε τέτοιες υποθέσεις, γιατί δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα μάτια σε κανέναν αν ο ίδιος θέλει να τα έχει κλειστά. Είτε από αδυναμία όπως λες, είτε για το θεαθήναι. Από την άλλη πάλι, δεν γίνεται να είμαστε σε όλα αμέτοχοι κι αμίλητοι. Σε μια περίπτωση που τελικά αποφάσισα να μιλήσω, η απατηθείσα μου είπε ότι... 'δεν έπιασε το κόλπο μου', γιατί θεώρησε ότι ήθελα να την χωρίσω από την τέλεια σχέση της. Οh well.... ο θεός να μας φυλάει από τέτοια τελειότητα.
15-06-2012, 20:10 #42
ελα ρε! τι συμπτωση!!!!!δεν το πιστευω!
η κολλητη μου εδωσε ακριβως αυτη την απαντηση σε μια καλοθελητρια που πηγε "να της ανοιξει τα ματια"....
μονο που η καλοθελητρια ηταν η ιδια που κυνηγουσε τον γκομενο της και πολυ καιρο πριν της ανοιξει τα ματια, την ειχε ακουσει με τα αυτακια της σε ανοιχτη ακροαση να παρακαλαει τον γκομενο της να τα φιαξουν κι αυτον να την διαολοστελνει πολυ προσβλητικα ....
αφου εφαγε την κλωτσια λοιπον, θυμηθηκε οτι ειχε να πει κατι στην φιλη μου επειδη "δεν αισθανοταν καλα".
προφανως της πονουσε ο κωλος απ την κλωτσια και ηθελε να το πει...
επροκειτο για κολπο. επαιξε ολα της τα χαρτια και εχασε και σκεφτηκε μετα να τους χωρισει για να τον εκδικηθει για την κλωτσια
οπως καταλαβαινεις δεν ειχε μεγαλη αξιοπιστια ως μαρτυρας, ο δε γκομενος ειχε ολες τις αποδειξεις για το κυνηγητο που υπεστη και για τα παρακαλια της κακομοιρας,αλλα και για τις δικες του ξεκαθαρες και προσβλητικες αρνησεις και η "βοηθεια" πηγε απατη... αλλα πιο πολλες αποδειξεις , εμπρακτες και οχι γραπτες,εδωσε για τον ειλικρινη του ερωτα, και την αφοσιωση του.
ελπιζω να μην παρακαλουσες κι εσυ κανεναν γκομενο ε?, λογικο να μην σε πιστευουν (χαχαχαχα αστειευομαι. ελπιζω οτι δεν κανεις τετοια ξεφτιλικια)
το ρεζουμε ειναι οτι μονο σαν αξιοπιστος αλλα και εγκαρδιος φιλος, μπορεις (ισως ) να ανακατευεσαι με τετοιες υποθεσεις. αλλιως καποιο υποπτο ρολο εχεις, η απλα ζηλευεις (η περιπτωση της κατινας που ελεγα πριν) και σαφως πριν τον φονο ε? οχι αφου φας την κλωτσια (χαχαχααχ)
ο θεος να μας φυλαει απο τετοιους καλοθελητες...
προσωπικα θα ημουν ευγνωμων αν η κολλητη μου μου ανοιγε τα ματια σε σχεση με καποιο κερατο, οσο ασημαντο κι αν ηταν, εστω κι αν ηταν απλα ενας καφες η μια ξεπετα.αν δεν το εκανε και μαθαινα οτι ηξερε, θα ειχαμε θεμα... αν ηταν κατι σημαντικο ομως, οπως μια παραλληλη σχεση, θα το καταλαβαινα και μονη μου 1000%
αν επιχειρουσε ομως καλοθελητης να μου "ανοιξει τα ματια", και ειδικα καλοθελητης που επαιξε υποπτο ρολο, θα τον επαιρνε ο διαολος."μεχρι αιμα να βγει"....Last edited by Remedy; 15-06-2012 at 21:05.
16-06-2012, 11:27 #43
Επειδή εχω σκεφτεί πολλές φορές τι θα έκανα αν μάθαινα ότι ο σύντροφος της φίλης μου την απατούσε..
Νομίζω εξαρτάται από πολλά πράγματα. Από το πόσο κολλητή είναι η φίλη, τι σχέση έχεις με το ζευγάρι,ποια η σχέση μεταξύ τους, αν ο σύντροφος της φίλης είναι σ' ενα γενικότερο σωστος, αν είναι πολλά χρονια μαζί, παντρεμένοι , με παιδιά κτλ.
Αν το έμαθες τυχαία ή στο εκμυστηρεύτηκε η άλλη πλευρά.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση οφείλεις να σκεφτείς πολύ καλά πριν πράξεις και να ζυγίσεις όλες τις παραμέτρους.
Η πρώτη μου κίνηση πάντως θα ήταν να μιλήσω στον σύντροφο που απατάει...
16-06-2012, 11:59 #44
Κοίτα Remedy, η ιστορία που περιγράφεις απέχει έτη φωτός από αυτή που έχω υπόψη. Όχι, δεν παρακαλούσα, ούτε σε ανοιχτή ούτε σε κλειστή ακρόαση, ούτε με άλλον τρόπο, ούτε βέβαια με ενδιέφερε να το παίξω καλοθελήτρα, πόσο μάλλον τη στιγμή που δεν υπήρχε καμία ‘κλωτσιά’. Δεν επρόκειτο καθόλου για ‘κόλπο’, αλλά για μια πραγματικότητα. Θεωρώ ότι τα ‘αποκαλυπτήρια’ έγιναν με λάθος τρόπο και σε λάθος χρόνο, γενικά πολλά έγιναν λάθος σε αυτή την ιστορία που έχω κατά νου, αλλά η ουσία ήταν πέρα για πέρα πραγματική.
Παρά τα λάθη, το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ διαφωτιστικό όσο και λυπηρό. Γιατί μέσα από όλα αυτά φάνηκε πόσο ξεφτίλας ήταν ο απατήσας – αλλά δυστυχώς και πόσο κολλημένο ήταν το μυαλό της απατημένης. Ουδείς περίμενε από αυτόν να διακριθεί για το θάρρος και την ειλικρίνεια, αλλά ήταν αηδιαστική η απόλυτη ανανδρία του και πώς εκμεταλλευόταν στο έπακρο την τρελή αδυναμία της απατημένης στο πρόσωπό του και τη δυσπιστία της προς όλους. Αυτή πάλι, θριαμβολογούσε για το πώς κατατρόπωσε τους φαντασιακούς ‘εχθρούς’ και μοίραζε… φειγ-βολάν για το πόσο υπέροχα περνά, πράγμα που ήταν τελικά απίστευτα θλιβερό.
Κατανοώ αυτό που λες περί έμπιστης κολλητής, και μπορεί κανείς από όσους προσπάθησαν να μιλήσουν στην ‘απατηθείσα’ να μην ήταν ακριβώς ‘κολλητός’, αλλά κανείς δεν είχε τα τρομερά κακά κίνητρα ή κάποιο όφελος. Κι αν υπήρχε απλώς ένας καφές ή μια ξεπέτα, ή αναπόδεικτα λόγια του αέρα, ουδείς θα ανακατευόταν. Από εκεί και πέρα, μπράβο αν νομίζεις ότι εσύ θα καταλάβαινες 1000% μια παράλληλη σχέση, εγώ πάλι πιστεύω ότι μια επιφύλαξη δεν βλάπτει, κανείς δεν είναι υπεράνθρωπος. Κι όλοι έχουμε ανάγκες, αισθήματα, προκαταλήψεις, που μας καθιστούν ευάλωτους. Τέλος, οκ εσύ θα επέλεγες το ‘μέχρι αίμα’ για τους ‘καλοθελητές’, εγώ πάλι νομίζω ότι αν κάποιος είναι πραγματικά ευτυχισμένος, απλά ζει τον έρωτά του χωρίς τυμπανοκρουσίες.
16-06-2012, 12:18 #45
Συμφωνώ απόλυτα. Κι εγώ αυτό θα έκανα και αυτό έχω κάνει. Σε μια περίπτωση, γνώριζα ότι κάποιος συντηρούσε διπλή ζωή (και διπλή σεξουαλικότητα) για πάνω από 10ετία. Μίλησα λοιπόν στον ίδιο, του είπα ότι δεν είναι σωστό να στερεί το δικαίωμα της επιλογής από τη σταθερή του σύντροφο, που δεν γνώριζε καθόλου τα δεδομένα της διπλής του ζωής. Σωστό είναι ο σύντροφος να γνωρίζει ποιοι είμαστε και να μας αποδέχεται για αυτό που είμαστε, αν το επιθυμεί. Όχι να τον εξαπατάμε και να κερδίζουμε τον έρωτα και την παρέα του με ελλιπή ή ψεύτικα στοιχεία. Αυτό βέβαια ήταν η γνώμη μου, την είπα, την ξαναείπα, αλλλά δεν έκανα κάτι άλλο. Η κοπέλα του όμως ήταν απλά γνωστή γνωστών... δεν ξέρω αν θα την ενημέρωνα σε περίπτωση που ήταν π.χ. αδερφή ή πολύ στενή φίλη. Εξαρτάται όπως λες κι εσύ από πολλά πράγματα.