Results 46 to 60 of 215
Thread: Ο άνδρας μου δεν με ''θέλει''
-
09-10-2012, 10:28 #46
wstron, έχεις δίκιο σε όσα λες. Αν το θέμα ήταν ο καταλογισμός ευθυνών, από τη μέχρι τώρα εξέλιξη φαίνεται πως εκείνος έχει ττις περισσότερες ευθύνες για την κατάσταση που βρίσκεται ο γάμος τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως, σημασία έχει να σωθεί αυτή η σχέση (αν είναι αυτό που θέλει η Ντανιέλα) και η Ντανιέλα είναι η μόνη από τους δύο που μπορεί να το κάνει, μιά που εκείνος είναι σε άρνηση...
- 09-10-2012, 15:09 #47
Παιδιά, για μένα είναι δευτερεύον το αν έχει η όχι δίκιο η Ντανιέλα να αντιδράσει βγαίνοντας με φίλες, καταλογίζοντάς του ευθύνες, ή και φεύγοντας. Το πρωταρχικό είναι αν πράγματι θέλει να προσπαθήσει για τη σχέση. Τώρα αν μπαίνουμε σε λογικές του τύπου ‘μπα, γιατί να προσπαθήσει, ας προσπαθήσει κι αυτός!’, δεν βγάζουμε άκρη. Γιατί ξεκινάμε από μια λογική ανταγωνισμού κι όχι συμφιλίωσης.
Ωραία, ας πούμε ότι αυτός φώναζε κι η Ντανιέλα τον έβρισε… μπράβο, συγχαρητήρια είναι πάτσι, κανείς δεν ‘αδικήθηκε’, του ανταπέδωσε τα ίσα. Ε και λοιπόν? Βρίσε ο ένας βρίσε ο άλλος, φεύγει ο ένας φεύγει κι ο άλλος, υπάρχει περίπτωση να σταθεί η σχέση?
09-10-2012, 16:32 #48
marina38 δεν ειναι δευτερευον το ποιος εχει δικιο η οχι . η ντανιελα εχει πει κ εχει δειξει οτι ενδιαφερεται για τον γαμο
ομως επειδη το προβλημα ειναι μειζων κ κραταει καιρο κουραστηκε αυτο ειναι οτι ποιο φυσιολογικο απο την στιγμη που ο αντρας της δεν προσπαθει καθολου δεν μπορεις εσυ να λες το θεμα ειναι αν θελει να προσπαθησει αφου απο τα λεγομενα της φαινεται καθαρα η προσπαθεια .....
η ντανιελα δεν εχει καμια λογικη ανταγωνισμου ..... λυπαμαι αλλα δε καταλαβες καλα . οταν εσυ προσπαθεις πολυ κ ο αλλος ανταποκρινεται ασχημα τι μπορει να γινει ?
οταν καποιος ,ο καθενας . σου φερεται χαλια καποια στιγμη χανεις την υπομονη σου κ τον βριζεις ....κ ειδικα οταν εισαι κ μανα κ ο αλλος φωναζει μπροστα στο μικρο 2,5 μηνων παιδι σας ....... λες ‘μπα, γιατί να προσπαθήσει, ας προσπαθήσει κι αυτός!’, το λες εσυ κ οχι η ντανιελα γιατι δε καταλαβες .... πχ εγω απο την αρχη της ειπα (κ δε μ αρεσει να επαναλαμβανομαι )να καθησει να τα βρουνε να μιλησουν .....μιλησαν κ ο αντρας της δεν ηταν ειλικρηνης ........ επιπλεον συνεχιζει να την αγνοει κ προτιμαει να ασχολειται μονο με τους φιλους του ..... το οτι η ντανιελά αντιδρα βγαινοντας με τις φιλες της ειναι λογικο απο την στιγμη που με τον αντρα της δε παει πουθενα ...... δηλαδη σου φαινεται παραξενο που θελει να βγει εξω ? ας πουμε οτι θα κανει αλλη μια προσπαθεια κ του ξαναμιλησει τι αποτελεσμα θα εχει αφου ο αλλος απομακρυνθηκε τελειως
νομιζεις οτι εσυ αν ειχες το ιδιο προβλημα θα μπορουσες να το χειριστεις καλητερα ? αμφιβαλλω .
09-10-2012, 16:40 #49
ντανιελα
πολυ λυπαμαι για την εξελιξη του γαμου σου.
δυστυχως το εχω ξανακουσει το στορι, ακριβως μετα την πρωτη εγκυμοσυνη, απο διαφορους γνωστους και φιλους.
εκει βεβαια προυπηρξε μεγαλος ερωτας, η δικησ ας εξελιξη ηταν υπερβολικα συντομη.
στην περιπτωση των φιλων μου η κατασταση δεν βελτιωθηκε και συνεχιστηκε ετσι μεχρι την πληρη αποσυνθεση.
δεν θελω να σου πω κατι που δεν πιστευω. δεν πιστευω οτι το σεξουαλικο ενδιαφερον επανερχεται αν πεθανει.
βλεπω οτι δεν θελεις να καταφυγεις στην γνωστη λυση της υποκρισιας, σε εναν λευκο γαμο με παραλληλες σχεσεις εκατερωθεν και συμφωνω μαζι σου σ αυτο.
ποσο σιγουρη εισαι οτι ο ανδρας σου δεν σκεφτεται να κανει κατι τετοιο η δεν εχει ηδη κατι εκτος γαμου και γιαυτο ειναι τοσο εφησυχασμενος?
στην θεση σου θα του ελεγα ακριβως αυτα που σκεφτομαι, δλδ το οτι ειμαι νεα γυναικα και δεν σκοπευω να απαρνηθω το σεξ σε αυτη την ηλικια, χωρις να προτεινω καμια λυση. θα εβλεπα τι εχει αυτος να μου πει και θα επραττα αναλογα.
10-10-2012, 01:54 #50
αγαπητέ, ο καθένας έχει την άποψη του. Για εμένα ναι, είναι δευτερεύον το να στηθεί δικαστήριο, εάν ο στόχος είναι η πιθανότητα βελτίωσης της σχέσης.
Βεβαίως και μπορώ να λέω ότι είναι πρωταρχικό αν θέλει να προσπαθήσει, γιατί το πρώτο βήμα σε κάθε σχέση είναι να ρωτήσουμε ειλικρινά τον εαυτό μας τι πραγματικά επιθυμεί και τι ελπίζει να πετύχει. Το δεύτερο βήμα, είναι να δούμε όχι αν προσπαθήσαμε ως τώρα, αλλά πώς προσπαθήσαμε μέχρι τώρα και τι άλλο μπορούμε να κάνουμε στο εξής, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η προσπάθεια. Όταν λοιπόν προσπαθείς πολύ κι ο άλλος ανταποκρίνεται άσχημα, καλό είναι πρώτα να δεις τον τρόπο που προσπαθείς, γιατί συχνά, παρά τις καλές μας προθέσεις, ο τρόπος είναι λάθος.
Δεν είπα ότι η ντανιέλα έχει λογική ανταγωνισμού. Αυτό το ανέφερα γενικά μιλώντας, εννοώντας ότι συχνά, όταν υπάρχει μια μακροχρόνια πίεση, αίσθηση αδικίας και θυμός, οι άνθρωποι μπαίνουν σε λογική ανταγωνισμού. Έτσι είτε σταματούν να προσπαθούν, είτε ανταποδίδουν. Κάτι που ναι, είναι φυσικό να συμβαίνει, αλλά δεν βοηθά πουθενά. Στην περίπτωση της Ντανιέλας, καθόλου παράξενο δεν θεωρώ το να βγαίνει με φίλες, αντίθετα είναι πολύ φυσιολογικό και σαν αντίδραση, αλλά και χρήσιμο για την ίδια σαν άτομο, να έχει κοινωνική στήριξη, να ανασυγκροτηθεί, να γεμίσει μπαταρίες κλπ. Όμως, όταν απλά ο καθένας κάνει τη ζωή του, οι καυγάδες συνήθως εντείνονται και ενισχύεται η πλήρης αποξένωση.
Τέλος, το μόνο που νομίζω σχετικά με τις αμφιβολίες σου για το πώς θα το χειριζόμουν εγώ, είναι πως προέρχονται από δική σου προκατάληψη και δεν εξυπηρετούν τη συζήτηση, οπότε τις προσπερνάω.
10-10-2012, 06:18 #51
καλημερα μαρινα. ναι ο καθενας με την αποψη του .συμφωνω απολυτως οτι δε ειναι σκοπος να στηθει δικαστηριο . κ γω ειπα της ντανιελα να προσπαθησει κυριως μεσω της επικοινωνιας να μαθει τι φταιει κ οχι να μη προσπαθησει για το γαμο της . ομως απ οτι καταλαβα βασει της συμπεριφορας του αυτος δε ανταποκρινεται ...
κ γω πιστευω ακραδαντα οτι πρεπει να θελει να προσπαθησει η ντανιελα ομως το θεμα ειναι οτι το θελει !εσυ αυτο δε το καταλαβες ... ισως εσενα σου φαινεται μικρη η προσπαθεια που εκανε
η κατι απο την συμπεριφορα της δε σου αρεσε αυτο ομως ειναι λαθος ...... οταν αναφερει οτι επι μηνες προσπαθει να τον πλησιασει ενω ειναι φανερο οτι ο αλλος δεν θελει ,οταν φτανει σε σημειο να γραφτει σ αυτο το φορουμ μονο κ μονο για να ακουσει συμβουλες για το πως θα αντιμετωπισει το θεμα ειναι φως φαναρι οτι δε παραιτηθηκε απο τη σχεση της !!!
κ φυσικα οτι θελει να τη σωσει . μπορει καποιες φορες να μη αντεδρασε ηρεμα ,να κουραστηκε κ οπως λεει κ η ιδια να τρεφει μισος ειναι αναμενωμενες αντιδρασεις αν κ πρεπει να ηρεμησει .πιστευεις οτι πρεπει να να αλλαξει ο τροπος που τον προσεγγιζει .... ο τροπος που προσπαθησε να λυσει το προβλημα τους η ντανιελα ειναι ο σωστος .οταν το θεμα ξεκινα ως σεξ απομακρυνση ορθως η ντανιελα αντεδρασε με το να του την πεφτει .... δεν πετυχε κ δοκιμασε τον διαλογο ουτε κ αυτος πετυχε ..... εγω δε βλεπω αλλη λυση (κ το λεω εκ πειρας γιατι προερχομαι απο οικογενεια προβληματικη με πολυ χειροτερα προβληματα απο της ντανιελα ) κ οχι μονο επειδη ειναι αποψη μου .λοιπον θελω να σε ρωτησω τι αλλο θα μπορουσε να γινει ?θα ηθελα να προτεινεις κατι συγκεκριμενο .μπορει να αναφερες γενικα οτι τα περι ανταγωνισμου αλλα οταν μιλαμε για τη σχεση της ντανιελα με τον αντρα της λογικο ειναι να υποθεσω οτι αναφερεσαι σ αυτους ......
τελος για το οτι αμφιβαλλω πως εσυ θα το χειριζοσουν καλητερα δε το κανω απο προκαταληψη !το κανω γιατι ειμαι σιγουρος οτι υποτιμησες τις προσπαθειες που εκανε η ντανιελα
εδω η κοπελα εφτασε σε σημειο να ζητησει βοηθεια απο μας κ συ παλι αμφιβαλλεις ..... αν θελει κ επιπλεον δε προτεινεις κατι συγκεκριμενο ωστε να δω οτι οντως θα το αντιμετωπιζες διαφορετικα ..εγω προσωπικα ειμαι ο ποιο ηρεμος ανθρωπος κ παντα προσπαθω με τις σχεσεις μου οποιες κ αν ειναι αυτες . λοιπον επειδη εχω εναν πατερα που μου ασκουσε εντονη κ συνεχη ψυχολογικη βια με εβριζε με ειρωνευοταν με απειλουσε με εκβιαζε ξεσπουσε πανω μου κ μια φορα με χτυπησε (οχι δυνατα αλλα το εκανε )σου λεω οτι δε θα ειχα να κανω κατι καλητερο απο αυτο που εκανε η ντανιελα καποια στιγμη μετα απο χρονια αρχισα κγω να τον βριζω κ οχι για να πατσισουμε κτλ αλλα γιατι δε γινεται να σαι ηρεμος συνεχεια .ο αντρας της ντανιελα δε κανει τετοια αλλα το κοινο σημειο με τον πατερα μου ειναι οτι κ οι 2 ηταν κλειστοι τυποι κ οσο κ να προσπαθησα να διορθωσω την κατασταση επι πολλα ετη επειδη αυτος δεν ανταποκρινοταν φυσικα δε εγινε τιποτε .μιλαω εκ πικρης πειρας .....εκανα πολυ υπομονη μαζι του ποσες φορες με εδιωξε κ απο το σπιτι οταν ημουν 17 ηταν η πρωτη φορα εγω να μη ανταποδιδω να μη ζηταω ουτε μια συγχωμη κ αυτο το εκανα οχι για κανεναν αλλο λογο αλλα απο τη στιγμη που ο ανθρωπος μου ηταν κλεισμενος στον εαυτο του κ με το παραμικρο με εδιωχνε φυσικα δε μπορουσα να πω κουβεντα ποσες φορες προσπαθησα με το καλο οχι να τον κατηγορησω αλλα να προσπαθησω να του μιλησω να τον καταλαβω κ αυτος τιποτε ποσες φορες προσπαθησα να τον ηρεμησω μιλωντας του αναλογα . του προτεινα μεχρι κ σε ψυχολογο να παμε χωρις να προσβαλλω τον ανδρισμο του γιατι αντρας ειμαι κ γω ... κ αυτος αντι να ενδιαφερθει .... ενω καταλαβαινε πολυ καλα οτι εχει αυτος το προβλημα γιατι οσες φορες του το προτεινα ποτε δεν μου ειπε παδι μου δεν εχω τιποτε απλα το απεφευγε (ενω καποιες ελαχιστες φορες παραδεχτηκε οτι φταιει ) προτιμησε να συνεχιζει την αθλια συμπεριφορα του απεναντι μου αντι να ζητησει βοηθεια κ αυτο το εκανε γιατι ντρεποταν ... να συζητησει το προβλημα εγω ομως τι στο καλο φταιω εγω εκανα τα παντα να τον βοηθησω το ιδιο ακριβως κανει κ ο αντρας της ντανιελα . πιστευω οτι αν ημουν στη θεση της ντανιελα δε θα το αντιμετωπιζα καλητερα .ανθρωποι σαν τον πατερα μου σαν τον αντρα της ντανιελα που ενω το σπιτι τους καιγεται αυτοι δεν αντιδρουν κ χαλι να γινεις να σε πατησουν (τροπος του λεγειν )δε μπορεις να κανεις κατι καλυτερο .... οτι κ να κανεις δεν αντιδρανε απλα γιατι δε θελουν να προσπαθησουν για τον α β η γ λογο κ απομακρυνονται απο σενα
γι αυτο πιστευω οτι δε θα μπορουσες ουτε εσυ να αντιμετωπισεις καλητερα το ολο θεμα ...... κ οχι λογω προκαταληψης απεναντι σου
συγχωμη που μακρυγορησα ..
εγω αν ειχα μια γυναικα καταπληκτικη τοσο γλυκια κ τρυφερη οσο η ντανιελα θα εκανα κ γω μια προσπαθεια εστω
για την ακριβεια δε θα τη πληγωνα καθολου
10-10-2012, 08:50 #52
εχω ακουσει οτι περναει και ο αντρας μαζι με την γυναικα μερικη καταθλιψη μετα απο την γεννα..ισως να θελει τον ''χρονο'' του ωστε να προσαρμοστει στην νεα του ζωη..εγω καταλαβαινω πως ο αντρας σου θελει μαλλον βοηθεια και καλο θα ειναι να του δειξεις πως η μητερα του δεν τον καταλαβαινει περισσοτερο απο εσενα..
ειναι ο αντρας μου κλειστος ως χαρακτηρας,αν και δεν αντιμετοπιζω προβληματα περι σεξ κτλ,μπορω να σε κατανοησω κατα καποιον τροπο..να ξερεις αυτοι οι ανθρωποι χρειαζονται ποιο λεπτο χειρισμο..
προσπαθησε να κινησεις το ενδιαφερον του οπως ακριβως κανεις χωρις ομως να του δειχνεις αδιαφορια αλλα υτε πως πεθαινεις για εκεινον..δωσε του λιγο χρονο και μην βιαστεις,ενας γαμος δεν δυαλυεται με την πρωτη δυσκολια..θελει μαχη..αν παλι δεις πως σε μερικους μηνες δεν εχει αλλαξει τιποτα,τοτε θα ξερεις πως κατι αλλο συμβαινει..τι?ο χρονος θα δειξει..
με το μωρο σου πως λειτουργει?δειχνει αγαπη,ενδιαφερον κτλ?επισης εσυ τι ατομο εισαι?με ποιο τροπο προσπαθησες να τον πλησιασεις?δοκιμασες να κανεις νεα πραγματα στο σεξ?θα του εκανες πχ στοματικο την ωρα που εκεινος κοιμαται?συμμετεχεις?βοηθα ς?κανεις εκπληξεις?καμια φορα δεν αρκει μονο να περιποιεσαι τον εαυτο σου..Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...
10-10-2012, 09:44 #53
Μηπως ανηκει στο φαινομενο Κουλιτς;
"Το φαινόμενο Κούλιτζ
>> *Όταν η απιστία έχει την υποστήριξη της επιστήμης* Οι άνδρες έχουν την τάση να είναι άπιστοι ακόμα και με τις πιο όμορφες γυναίκες. Πάρτε για παράδειγμα το σούπερ μοντέλο Κρίστι Μπρίνκλεϊ, το διαζύγιο της οποίας απασχόλησε στο πρόσφατο παρελθόν τα αμερικανικά μίντια.
>> Αυτό που εξέπληξε τους κοινωνικούς σχολιαστές στις ΗΠΑ ήταν η ακατανόητη απιστία του πρώην συζύγου του μοντέλου, του αρχιτέκτονα Πίτερ Κουκ, με μια ασήμαντη 18άχρονη πωλήτρια. Ο Κουκ πέρναγε ονειρεμένη ζωή σε πολυτελή σπίτια και κότερα, και οι προσωπικοί του λογαριασμοί ήταν πολλές φορές πληρωμένοι από την ίδια την Μπρίνκλεϊ, η περιουσία της οποίας υπολογίζεται στα 80 εκατ. δολάρια. Ορισμένοι είπαν ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι τρελός για να απατήσει μια από τις πιο πλούσιες και σέξι γυναίκες της Αμερικής. Όμως, πρόκειται
απλώς για το φαινόμενο Κούλιτζ.
>> Το φαινόμενο Κούλιτζ παρατηρήθηκε για πρώτη φορά σε ποντίκια στη δεκαετία του 1950. Οι ερευνητές έβαλαν ένα αρσενικό ποντίκι στο κλουβί μαζί με 4-5 θηλυκά που βρίσκονταν σε οίστρο, και δεν άργησαν να καταγράψουν μια φρενίτιδα συνουσιών. Σταδιακά βέβαια, η επιθυμία του αρσενικού ποντικιού για σεξ μειωνόταν και μετά από δύο μέρες, εξανεμίστηκε εντελώς, παρότι τα θηλυκά ποντίκια συνέχιζαν να στέλνουν μηνύματα διαθεσιμότητας. Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι το αρσενικό ποντίκι είχε εξαντληθεί αλλά όταν πρόσθεσαν στο κλουβί
καινούργια θηλυκά, παρατήρησαν με μεγάλη έκπληξη ότι το αρσενικό ποντίκι ξαναβρήκε το ερωτικό του σφρίγος. Άρχισε ένας δεύτερος κύκλος σεξουαλικής φρενίτιδας αλλά μόνο με τα καινούργια θηλυκά. Το αρσενικό ποντίκι θυμόταν ποια θηλυκά είχε εξυπηρετήσει και τα απέφευγε συστηματικά.
>> Το πείραμα επαναλήφθηκε πολλές φορές και πάντα το αρσενικά ποντίκια έκαναν σεξ μόνο με τα νεοεισερχόμενα στο κλουβί θηλυκά. Το φαινόμενο αυτό, δηλαδή το αρσενικό να αποφεύγει τα θηλυκά με τα οποία έχει ήδη κάνει σεξ και να αναζητά καινούργια, ισχύει σε πολλά είδη ζώων, π.χ. φίδια, ακρίδες, κριάρια, ταύρους κλπ. και βαπτίστηκε φαινόμενο Κούλιτζ από ένα περιστατικό σχετικά με τον Κάλβιν Κούλιτζ, τον 30ό πρόεδρο των ΗΠΑ.
>> Στη δεκαετία του 1920, ο Αμερικανός πρόεδρος Κούλιτζ είχε επισκέφθηκε μαζί με τη γυναίκα του μια κρατική φάρμα. Το ζεύγος είχε ξεναγηθεί χωριστά, με μια μικρή χρονική διαφορά. Όταν η κυρία Κούλιτζ πέρασε μπροστά από ένα κοτέτσι ρώτησε τον ξεναγό αν ο κόκορας εκτελεί τα καθήκοντά του καθημερινά. «Πολλές φορές την ημέρα, κυρία» ήταν η απάντηση του ξεναγού.
>> «Παρακαλώ, πείτε το αυτό στον κύριο Κούλιτζ», είπε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Σε λίγο πέρασε κι ο πρόεδρος από το ίδιο σημείο, και ο ξεναγός του μετέφερε τα λόγια της συζύγου του. Αφού σκέφτηκε λίγο ο Αμερικανός πρόεδρος ρώτησε: «Με την ίδια κότα κάθε φορά;» «Όχι, με άλλη κότα κάθε φορά, κύριε», απάντησε ο ξεναγός. «Παρακαλώ, πείτε το αυτό στην κυρία Κούλιτζ», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
>> Οι βιολόγοι πιστεύουν ότι το φαινόμενο Κούλιτζ εμφανίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια όταν τα αρσενικά θηλαστικά ανέπτυξαν μια στρατηγική να γονιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερα θηλυκά. Η στρατηγική αυτή ρυθμίζεται υποσυνείδητα από ένα αρχαίο μέρος του εγκεφάλου, το λιμπικό σύστημα όπου ανήκει ο υποθάλαμος ο οποίος συμμετέχει σε πολλές βασικές λειτουργίες όπως είναι ο έλεγχος της πείνας, της δίψας, του ύπνου, της θερμοκρασίας, του σεξ, της μνήμης και των συναισθημάτων. Πολλοί πιστεύουν πως όχι μόνο τα αρσενικά ζώα
αλλά και ο άνδρας διαθέτει αυτόν τον πρωτόγονο προγραμματισμό, και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό.
>> Πράγματι, ο άνδρας, ακόμα και αν είναι ευχαριστημένος με τη μόνιμη σχέση του, εκδηλώνει συχνά την επιθυμία για καινούργιο ερωτικό ταίρι. Αντίθετα, οι γυναίκες είναι πιο δεκτικές στο να κάνουν σεξ με τον ίδιο άνδρα για μεγάλο χρονικό διάστημα ή ακόμα και για ολόκληρη τη ζωή τους. Όμως στον άντρα παρατηρείται μια ραγδαία μείωση της τεστοστερόνης, όταν ο ερωτικός σύντροφος παραμένει ο ίδιος επί μακρόν. Αυτός είναι ο λόγος που η επιθυμία του άντρα για σεξ στη διάρκεια του γάμου πέφτει σημαντικά ενώ της γυναίκας παραμένει σε
σαφώς υψηλότερα επίπεδα, λένε ορισμένοι ψυχολόγοι.
>> Οι έρευνες δείχνουν ότι το σεξ με την ίδια γυναίκα, μετά από μια χρονική περίοδο, δεν προκαλεί στον άνδρα σημαντική έκκριση ντοπαμίνης η οποία είναι μια βασική ορμόνη της ευχαρίστησης. Ύστερα από μερικά χρόνια γάμου, η ντοπαμίνη μπορεί να ανέβει σημαντικά μόνο όταν ο άντρας βρει καινούργια γυναίκα, κι ας είναι λιγότερο εμφανίσιμη από τη σύζυγο. Συχνά μάλιστα, όταν η σύζυγος ανακαλύψει με ποια γυναίκα την απατούσε ο άντρας της, δυσκολεύεται να πιστέψει ότι είναι τόσο κακόγουστος. Αυτό συμβαίνει διότι η ποικιλία για τον άντρα
είναι από μόνη της ένα δυνατό αφροδισιακό. Δυστυχώς, η αντρική βιολογία κάνει τη μόνιμη σύντροφο να μοιάζει με βραστό κουνουπίδι και τη νέα με μπριζόλα στα κάρβουνα, ακόμα και όταν αντικειμενικά ισχύει το αντίστροφο.
>> Βέβαια, η επιθυμία για ανανέωση δεν υπάρχει μόνο στις ερωτικές σχέσεις, αλλά σε ολόκληρο το εύρος ζωής, και αναφέρεται στην ψυχολογία με τον όρο "νεοφιλία". Πραγματικά, τίποτα δεν καθαρίζει περισσότερο το μυαλό από το καινούργιο. Όλοι θέλουμε να κάνουμε ταξίδια, οι γυναίκες αρέσκονται ιδιαίτερα να αλλάζουν την εμφάνισή τους και τα παιδιά θέλουν καινούργια παιγνίδια. Έτσι και ο άνδρας, ως μεγάλο παιδί, νιώθει έντονα την επιθυμία για αλλαγή ερωτικού συντρόφου ρυθμισμένος από το φαινόμενο Κούλιτζ το οποίο μπορεί να διαλύσει ακόμα και τον καλύτερο γάμο.
>> Το φαινόμενο Κούλιτζ!
>> (τουλάχιστον μας έφυγε η απορία.....)
10-10-2012, 10:09 #54
Ναι, αλλά οι σχέσεις των ανθρώπων δέν καταλύονται πάντα, ούτε συντηρούνται με την προσθήκη επιπλέον συντρόφων. Μπορεί να κουβαλάμε το ένστικτο της κτητικότητας και την ανάγκη της συνεχούς επαλήθευσής του, όμως υπάρχουν τρόποι ανανέωσης του ενδιαφέροντος με τον/την ίδιο σύτροφο
διαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς
10-10-2012, 10:15 #55
Συμφωνώ, carry. Εν τέλει, αυτό που έχει αξία είναι ο άνθρωπος, κόντρα στα ένστικτά του, να αποφασίζει με βάση ανώτερες ψυχικές και πνευματικές διεργασίες. Αυτό είναι που μας ξεχωρίζει από τα ζώα. Η προσήλωση σε ένα σύντροφο και η προσπάθεια διατήρησης μιάς σχέσης που πιστεύουμε οτι αξίζει να σωθεί, είναι μιά τέτοια διεργασία...
10-10-2012, 10:56 #56
Αν έχει πεθανει το σεξουαλικό σε ένα ζευγαρι, δεν νομιζω ότι αποκαθισταται αυτό όσο προσπαθεια και αν γινει. Τουλάχιστον από τη μεριά αυτου που έχει πεθανει. Μονο με καινουργιο συντροφο
10-10-2012, 11:06 #57
10-10-2012, 11:40 #58
Συμβαίνει στο ζωικό βασίλειο και σε καποιες μουσουλμανικές χωρες. Θα ταν εφικτό αν οι γυναίκες δεν ζητούσαν δεσμεύσεις.
Υπάρχουν γυναικες που γουσταρουν να χουν τετοιον άντρα κι αυτο διευκολύνει τις επιτυχίες του.
Όμως κάποιοι τα καταφέρνουν και γερνανε μαζί και ειναι ακομα ευτυχισμένοι. Εξ' ου και ο θεσμός της οικογενειας και ο αποδεδειγμένα θετικός αντίκτυπος της τοσο προς το άτομο οσο και την κοινωνία, αμα λειτουργει σωστα.γιάννης
10-10-2012, 11:43 #59
...κάποιος έγραψε παραπάνω ότι ο σύζυγος είναι γκει και παντρεύτηκε συμβατικά.
Τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλοί τέτοιοι γάμοι, ίσως η θεματοθέτρια θα έπρεπε να δει και αυτή την περιπτωση.
10-10-2012, 20:32 #60
@wstyron,
Μου λες ότι η Ντανιέλα θέλει αλλά εγώ δεν το κατάλαβα κι ότι είσαι σίγουρος πως υποτιμώ την προσπάθεια της. Δεν είπα ούτε ότι δεν θέλει, ούτε ότι δεν προσπάθησε. Είπα ότι πολλές φορές στην προσπάθεια που κάνουμε, μετράει και ο τρόπος, δεν μπορεί να τρέχω κατοστάρι και να θεωρώ ότι προπονούμαι για μαραθώνιο, παρότι σαφώς τρέξιμο είναι και το ένα τρέξιμο και το άλλο. Ναι, μίλησα γενικά κι όχι μόνο για τη Ντανιέλα, για τον πολύ απλό λόγο ότι η κοπέλα έχει γράψει ελάχιστα μηνύματα.
Λες επίσης ότι είναι λάθος αν κάτι δεν μου άρεσε στη συμπεριφορά της και ότι ως τώρα προσπάθησε με το σωστό τρόπο. Λυπάμαι αλλά δεν συμφωνώ ότι μπορείς εσύ να καθορίσεις το σωστό και το λάθος. Ελπίζω να κατανοείς ότι όλοι μας εκφράζουμε απλά απόψεις κι ο καθένας γράφει ανάλογα με την εμπειρία του, όχι μόνο εσύ. Εσύ φαίνεται να ταυτίζεις τον άντρα της ντανιέλας με τον πατέρα σου, κατανοώ λοιπόν το σκεπτικό σου, αλλά δεν συμφωνώ. Η δική μου οπτική είναι διαφορετική και προς το παρόν με καλύπτουν όσα έχω ήδη γράψει, αν χρειαστεί το ξανασυζητάμε.