Results 1 to 15 of 55
Thread: Γλυκος πειρασμος...!
-
21-01-2013, 18:58 #1
Γλυκος πειρασμος...!
Λοιπον παιδια, θετω εδω ενα θεμα μηπως καποιος εχει καποια καλη σκεψη που μπορει να φανει χρησιμη. Το προβλημα μου ειναι οτι τρωω αρκετα γλυκα, για την ακριβεια το προβλημα ειναι οτι δεν περναει ουτε μια μερα χωρις να φαω εστω και λιγο. Οταν λεω γλυκο εννοω κυριως σοκολατοειδη, δηλαδη σοκολατες, παστες και παγωτο. Ειναι η μονη ατασθαλεια που διατηρω στη διατροφη μου, ευτυχως δεν καπνιζω, δεν τρωω φαστ φουντ, δεν πινω, δεν τρωω τηγανια, ασκουμαι συστηματικα αεροβια και με σε γυμναστηριο.
Θελω ομως σαν επιδορπιο ή στα ενδιαμεσα μεσα στην ημερα, να φαω λιγη σοκολατα και αυτη η συνηθεια υπαρχει για πολλα χρονια τωρα. Εχω σκεφτει αν οφειλεται σε ψυχολογικα αιτια, αν υπαρχει εθισμος στον εγκεφαλο ή αν ειναι θεμα συνηθειας. Ισως να ναι και αλλοι παραγοντες. Δεν εχω θεμα βαρους ουτε και καποιο αλλο θεμα υγειας. Οι εξετασεις αιματος που εχω κανει ολα αυτα τα χρονια βγαινουν αριστες.
Με ενοχλει ομως περαν του θεματος υγειας αυτος ο εθισμος. Εχω δοκιμασει να το κοψω μαχαιρι αλλα δεν αντεχω πολλες μερες. Εχω δοκιμασει να το μειωνω σταδιακα, τα καταφερνω και μετα απο ενα διαστημα επανερχομαι. Το μονο που εχω κανει τα τελευταια χρονια ειναι να τρωω μαυρη σοκολατα υγειας αντι για παστες. Τι σκεπτεστε λοιπον? Υπαρχει κατι που θα μπορουσα να κανω?
- 21-01-2013, 19:25 #2
το ιδιο ακριβως προβλημα αντιμετωπιζω και εγω!!!λυση δεν νομιζω οτι υπάρχει...... και εγω ειχα δοκιμασει να τις κοψω μαχαιρη και μεσα σε 5 μερες επεσα με τα μουτρα!!! εγω ομως περα οτι τρωω καθε μερα γλυκο τρωω και ποσοτητες, δεν τρωω καθε μερα ποσοτητες αλλα υπαρχουν μερες που θα φαω και δυο σοκολατες και 2-3 γλυκα! ζηλευω πραγματικα τους ανθρωπους που τους λιγώνουν τα γλυκα σε μενα αυτο δεν ισχυει!!!!
[I][COLOR="#800080"]δεν γυρεύω μήτε το σταμάτημα.....
μήτε το γύρισμα προς τα πίσω....
γυρεύω το νου, την ευαισθησία και το κουράγιο
των ανθρώπων που προχωρούν μπροστά!!!!!![/COLOR][/I]
21-01-2013, 20:07 #3
Να αντικαταστασεις την σοκολατα με το γνωστο υποκαταστατο της ...........
Αν θυμασαι βεβαια πως γινεται .
21-01-2013, 20:17 #4
Βασικα μετα το πηδημα εκει ειναι που θελω σοκολατα!...
22-01-2013, 00:19 #5
Μερα χωρις γλυκο ειναι μερα που εισαι αρρωστος!!!!!
22-01-2013, 00:51 #6
Καλό είναι να μην τρως τηγάνιά πέφτουν βαριά στο στομάχι
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-01-2013, 01:15 #7
χαχα... κεράσι.... μοιάζουμε? :p Θα μπορούσα να τα είχα γράψει εγώ αυτά! Με εξαίρεση την τελευταία παράγραφο: άκου εκεί να θέλεις να το κόψεις! Όλοι έχουμε μικρούς ή μεγαλύτερους 'εθισμούς' / εξαρτήσεις / συνήθειες. Αυτό λοιπόν που έχεις εσύ, είναι μιααα χαρά και κατά την (επιστημονική και προσωπική... σοκολάτα ολέ!) γνώμη μου, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, πέρα από το να σταματήσεις να ασχολείσαι ιδιαίτερα. Αλλιώς στο τέλος βλέπω να σου κάνουμε θεραπεία όχι για την εξάρτηση, αλλά για... ιδεοληψίες κα καταναγκασμούς γύρω από τη σοκολάτα :p Λοιπόν, γράφω τη θεραπεία: μια μεγάλη πάστα ή παγωτό, μια φορά το 15θήμερο για 3 τουλάχιστον μήνες, 25 γραμμάρια κανονική σοκολάτα την εβδομάδα, και μετά θα είσαι περδίκι :D
22-01-2013, 01:19 #8
καμια θεραπεια, σε αλμυρα σου βρισκεται :D ?? εχω ενα θεμα , μ αυτα εγω <3
Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
22-01-2013, 01:37 #9
ναι αμέ! διάλεξε τα αγαπημένα σου αλμυρά... η όλη λογική είναι πολύ απλή: το πιοοο αγαπημένο κι απαγορευμένο θα το βάλεις κάθε εβδομάδα σε μικρή ποσότητα, και αυτό που τρως σε πιο μεγάλη ποσότητα ανεξέλεγκτα, μια φορά το 15θήμερο σε κανονική μερίδα!! :D
22-01-2013, 01:57 #10
Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
22-01-2013, 01:59 #11
na trws gluka pou den exoun sokolata
22-01-2013, 10:06 #12
[I][COLOR="#800080"]δεν γυρεύω μήτε το σταμάτημα.....
μήτε το γύρισμα προς τα πίσω....
γυρεύω το νου, την ευαισθησία και το κουράγιο
των ανθρώπων που προχωρούν μπροστά!!!!!![/COLOR][/I]
22-01-2013, 11:14 #13
Αστεία το έγραψα... :) Αλλά πράγματι δεν είναι καλό να υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε στέρηση, χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος. Και πράγματι είναι καλό να υπάρχει μέτρο - ούτε υπερβολή στον αυτοέλεγχο (δεν λειτουργεί το 'θα τα κόψω μαχαίρι'), ούτε στην υπερκατανάλωση (πέφτω με τα μούτρα και τρώω 3 πάστες). Εξάλλου η συνεχής στέρηση και οι ενοχές γύρω από την κατανάλωση γλυκών, οδηγούν στο αντίθετο ακριβώς από το επιθυμητό αποτέλεσμα: να τρως περισσότερο. Κάποιους ανθρώπους τους βοηθά η σταθερά μικρή ποσότητα σε συνδυασμό με μια μέρα 'ελεύθερης' κατανάλωσης. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να αλλάξεις το είδος του γλυκού τις καθημερινές, πχ φάε 2-3 χουρμάδες ή κάποιο γλυκό φρούτο ή λίγο μέλι και προσπάθησε να μείνεις εκεί, αλλά κάθε Σάββατο πες ότι μπορείς να φας μια πάστα (και μείνε στη μία). Ακόμα, μην αγοράζεις γλυκά! Αν υπάρχουν μέσα στο σπίτι πάστες, κέικ, μπισκότα και τα συναφή πέταξε τα. Α, και μην τρως τροφές που αυξάνουν την επιθυμία για γλυκό, πχ κόψε τα 'λάιτ' προϊόντα. Και τέλος, ξεκίνα την μέρα σου με φρέσκα φρούτα, σου δίνουν ενέργεια για πολύ περισσότερες ώρες και δεν έχεις ανάγκη τη ζάχαρη.
22-01-2013, 11:39 #14
οσο τα τρως ανεβαινει ο υπογλυκαιμικος σ δεικτης και πεινας περισσοτερο. κοψε τα μαχαιρι 3 μερες και θα δεις πως θα συνηθισεις
I m a Good Person With Bad Attitude
22-01-2013, 11:43 #15
Συμφωνώ απόλυτα Μαρίνα μου! :)
Η ζάχαρη ευθύνεται για την όρεξη που δεν είναι πείνα, αλλά συνεχής επιθυμία για κατανάλωση γλυκών. Δλδ είναι παρατηρημένο ότι ποτέ δεν αρκείσαι στο ένα.. ακόμα
κι αν το ελέγχεις δεν παύει η ανάγκη αυτή νάναι πολύ έντονη. Μια ακόμα ερμηνεία που δίνεται, είναι ότι η ζάχαρη επειδή είναι καθαρά βιομηχανικό προϊόν, ο οργανισμός
για να την αφομοιώσει ξοδεύει από τα πολύτιμα στοιχεία του, μ' αποτέλεσμα αυτή τη διαρκή διάθεση για γλυκό, προκειμένου να καλύψει τις απώλειες..
Μ' άλλα λόγια ένας φαύλος κύκλος.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις