Results 46 to 60 of 216
-
10-09-2013, 19:26 #46
καλα δεν ειμαι και για χορωδια..χαχα..ποτε δεν μ αρεσε το τραγουδι μαλλον δεν σου δωσα να καταλαβεις καλα.αλλα η δουλεια στο ραδιοφωνο.ισως με καποιο τροπο στη πορεια να βρω κατι ακομα και σ ενα ιντερνετικο σταθμο ετσι για το hobby..βασικα μια μεγαλη αρχη για μενα θα ταν να βρισκω τη δυναμη καθε απογευμα και παλι να αρχιζω να τρεχω η' να πηγαινω για περπατημα ωστε να κοιταξω λιγο την εξωτερικη μου εμφανιση..εδω κολλαω σε αυτο..οποτε θα ταν μια αρχη για μενα..ισως να αρχισω να ζωγραφιζω, η' να γραφω..θα δουμε..τα σκεφτομαι ολα...οσο για την αδελφη μου πρεπει να τηςς δωσω να καταλαβει καποια πραγματα γιατι ωρες ωρες ειναι στον δικο της κοσμο..
- 10-09-2013, 19:28 #47
και γω προβληματιζομαι απ αυτο και κατα ποσο θα βοηθουσε αλλα δεν θα προβλημα να το κανω ειλικρινα...αλλωστε μ αρεσει και η κυνικοτητα πλεον..δεν χρειαζονται μονο συμβουλες και ελπιδες
10-09-2013, 19:28 #48
10-09-2013, 19:30 #49
βασω μου εγω νομιζω οτι εχω αναγκη απο πραγματα εκτος σπιτιου..αυτα θα μου εδιναν ζωη..καλο και το γραψιμο καλο και οσα μπορεις να κανεις σπιτι..αλλα στο σπιτι πνιγομαι και δεν εχω ορεξη ουτε τηλεοραση να δω πολλες φορες..και στην ουσια σκεφτομαι πως μπορω να βρω κατι εκτος που θα με βοηθουσε δεδομενου οτι δεν παιζουν και λεφτα..βασικο...
10-09-2013, 19:32 #50
και αυτο το ενδιαφερον σου εγω το εκτιμω και με το παραπανω τονια μου..να το ξερεις..αν σκεφτεις οτι δεν υπαρχουν ατομα στη ζωη μου να νοιαστουν αληθινα περα της οικογενειας μου...και σ ευχαριστω πολυ και εσενα αλλα και ολους σας που προσπαθει ο καθενας ξεχωριστα να μου προτεινει κατι..εγω τα διαβαζω ολα πολυ προσεχτικα...
10-09-2013, 19:48 #51
τα μπερδεψες δεν σου είπα για γραψιμο άλλωστε όπως είπα και πιο πάνω το έκανα στα εφηβικά μου χρόνια και ποτέ δεν δούλεψε σε μένα δεν ξέρω επειδή μερικές φορές έγραφα τα ίδια ή έμενα στα ίδια και τα ίδια ή αναμόχλευα το παρελθόν , οπότε είπα και γιατί να τα γράφω, αφού πάλι στα ίδια μένω!
για αυτό άλλωστε σου μίλησα και για τις δραστηριότητες εκτός σπιτιού!
δυστυχώς αυτό το πνίξιμο το'ξέρω αρκετα καλά να φανταστείς έκανα πολύ καιρό να πάρω απόφαση να πάω έστω για μια βόλτα σε ένα μεγάλο πάρκο στην γειτονιά μου, όταν το πήρα απόφαση πήγα, περπάτησα μέχρι και που έκλαψα, βέβαια δεν πήγαινα καθημερινά μετά αλλά όποτε το κάνω με αναζογωονεί κάπως....όσο για τα λεφτά για αυτό σου μίλησα για τον δήμο γτ έχει πολύ χαμηλό αντίτιμο!αλλά το θέμα είναι να μην διαιωνίζετε όλη αυτή η κατάσταση και με τις σκέψεις πολλές φορές δεν βγαίνει πουθενά!!Στην ζωή μου μπαίνει όποιος θέλει, αλλά μένει όποιος ΘΕΛΩ.
10-09-2013, 19:56 #52
σημασία έχει Γιάννη ότι οι ιδέες δεν είναι λύσεις, ίσως όμως κάποιες από αυτές χρησιμεύουν στη συναισθηματική αποφόρτιση. προσωπικά πιστεύω στη "δύναμη της περιγραφής". όταν δηλαδή (ομιλώ για μένα για να μην παρεξηγηθώ) για παράδειγμα ένα αντικείμενο που βλέπεις δίπλα σου όλη την ώρα αρχίζεις να το περιγράφεις με λόγια, τότε το βλέπεις αλλιώς
10-09-2013, 20:08 #53
Tonya και vasso ο λόγος για τον οποίο είπα οτι δεν του προτείνετε κάποια λύση δεν ειναι το γιατί θα ΕΠΡΕΠΕ να του προτείνετε λύση....απλά εγώ όντας σε μιά κατάσταση σαν του Γιάννη και έχοντας δοκιμάσει αρκετά πράγματα νομίζω πως είναι πολύ πιο εύκολο να του σκάσουν στα μούτρα αυτές οι "δοκιμές" παρά να τον βοηθήσουν.
Κάθε φορά που κάποιος μιλάει για μοναξιά όλοι λένε "βγες εξω" και ξεχνάνε πως ειναι η ψυχολογία του ατόμου εκείνου...προσπαθούν να εφαρμόσουν προτάσεις που θα δουλευαν σε εκείνους αγνοώντας όμως πως βρίσκονται σε μια διαφορετική κατάσταση. Όταν κάποιος πχ λέει πως έχει πεθάνει κάποιο στενό του πρόσωπο και νιώθει στεναχώρια δεν έχει νόημα να του πει κάποιος "φαε ενα παγωτο...εμενα με κανει παντα να νιωθω καλύτερα" ....Δεν έχω όρεξη να γίνω ούτε κακός ούτε ειρωνικός...το λέω αυτό με ενδιαφέρον και για τις 2 σας πλευρές. Του Γιάννη και την δικιά σας.
Για να σε βοηθήσω λίγο περισσότερο γιατί όπως είπα πολλά απο τα πράγματα που αναφέρει ο Γιάννης τα βιώνω...το να βγει εξώ να "κανει κάτι" εμπεριέχει την ελπίδα...ελπίδα για "κάτι". Αν πχ ο Γιάννης πιστεύει μέσα απο αυτά που του λέτε πως θα βγει εξω και θα συναναστραφεί με κόσμο (όπως παραδέχτηκε ο ιδιος οτι θελει να γινει) και δεν συμβει αυτο, τότε απλά θα του γυρίσει boomerang! θα αρχίσει να σκέφτεται οτι δέχεται και άλλη απόρριψη ενώ μάλιστα προσπαθεί ενεργά.
Του λέτε να γράψει....να γράψει για να διαβάζει μόνος του τις σκέψεις του? για να μπορεί μετά να τις κοιτάει και να τις σκαλίζει? λες και δεν του φτάνει οτι τις έχει στο μυαλό του? Αν το λέτε σαν δημιουργική ασχολία τότε και πάλι εκ πείρας θα σας πω πως ακριβώς όπως οποιαδήποτε μορφή τέχνης έτσι και η λογοτεχνία υπάρχει μονο οταν υπάρχει αναγνώστης. Αν ο Γιάννης δεν έχει τότε πιστεύω πως θα εγκλωβιστεί ακόμα περισσότερο μην βρίσκοντας αντίκρυσμα για την ασχολία του αυτή. Ενεργή προσπάθεια οπότε και πάλι με παθητική απόρριψη.
Βιώνοντας λοιπόν εγώ κάτι παρόμοιο με τον Γιάννη νιώθω αυτή την παθητική απόρριψη απο σχεδόν τα πάντα. Και εγώ γράφω...και? ποιος νοιάζεται ? παίζω μουσική...και? ποιος νοιάζεται και παλι? μου αρέσει και η φωτογραφία...και? ποιος νοιάζεται?? και έτσι πάνε όλα.... γιατι? γιατί στο κάτω κάτω όλα καταλήγουν στο ότι είμαι άνθρωπος και σκέφτομαι...αλλά και πάλι, ε και? ποιος νοιάζεται? Όταν λοιπόν δεν υπάρχει το αντίκρυσμα αυτό για να μπορείς να μοιραστείς τις σκέψεις σου πάνω σε οτιδήποτε σε ενδιαφέρει, σε απασχολεί, βρίσκεις αστείο κλπκλπ...τι νόημα έχει?
Γενικά όλες αυτές οι προτάσεις νομίζω πως δουλευουν υπο "νορμαλ" συνθήκες και ο Γιάννης δεν περιγράφει κάτι τέτοιο.
Το μονο που μπορώ εγώ να κάνω Γιάννη για εσένα ειναι να σου πω πως αν κάποια μέρα το θες και το έχεις ανάγκη μπορείς να μου στείλεις ένα μήνυμα εδώ και να πάμε για έναν καφέ να ξεσκάσεις έστω για λίγο και να μην νιώθεις εγκλωβισμένος στο δωμάτιο σου.
10-09-2013, 20:25 #54
Τοmhet δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης άλλωστε λίγο πολύ είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε!μαλλον δεν γίνομαι κατανοητή ή δεν διαβάζετε προσεκτικά αυτά που έχουν υποθεί!τεσπά συμφωνώ σε κάποια που λές π.χ. ότι μοναξιά όλοι λένε "βγες εξω", λέει πως έχει πεθάνει κάποιο στενό του πρόσωπο και νιώθει στεναχώρια δεν έχει νόημα να του πει κάποιος "φαε ενα παγωτο...εμενα με κανει παντα να νιωθω καλύτερα" . Και επειδή το έχω νιώσει αυτό που λές το τι νόημα έχει κι ποιος θα νοιαστεί, το θέμα πιστεύω είναι να κάνει την αρχή, εγώ εκεί κολλούσα και πολλές φορές ακόμα κολλάω, στην αρχή!!σόρρυ αν είμαι κάπου λάθος!
Στην ζωή μου μπαίνει όποιος θέλει, αλλά μένει όποιος ΘΕΛΩ.
10-09-2013, 20:32 #55
Δεν υπάρχει λάθος σε κάτι...υπάρχει απλά μια "καλυτερη προσεγγιση" κατ'εμε... Μια προσεγγιση που θα ειναι λιγο πιο μελετημενη απο πράγματα που εχουν εφαρμογή σε καταστάσεις διαφορετικές απο αυτη που περιγράφει ο Γιάννης...και ξαναλέω....ΑΝ ισχύει η εικόνα που έχει δώσει τουλάχιστον σε εμένα. Καθως κατα καιρούς εμφανίζονται πυροτεχνήματα στο φορουμ εδώ και κλαίνε πως έχουν ανάγκη απο επικοινωνία και εξαφανίζονται μετά απο λίγες μέρες.
Να σου πω και κάτι που ενδεχομένως θα σε ενοχλήσει vasso? Σε ένα παράλληλο σύμπαν που όλοι λέμε τα πράγματα με το όνομα τους θα ήμουν πολύ πιο περίεργος να μάθω το τι βίωνες εσύ και τι σε βοήθησε ουσιαστικά να ξεφύγεις απο αυτό. Και μπορεί να κάνω λάθος αλλά θα τολμήσω να πω οτι δεν το έκανες μόνη σου....αλλά βρέθηκε "καποιος" ανθρωπος. Τι λες?
10-09-2013, 20:34 #56
Γιάννη κι εγω εχω περάσεο φάση στη ζωή μου που τα έβλεπα όλα ανούσια. Θα τολμούσα να πω κι εγω οτι ειχα καταθλιψη.(εγω απλά μια μερα συνειδητοποιησα ποσο χαμηλά ειμαι και αποφάσισα να αλλάξω) όλοι εδω λέμε διάφορες ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις. Παρόλα αυτα είναι θέμα προσωπικής απόφασης να αλλάξεις τρόπο σκέψης κ ζωής. Δικαιολογίες πολλές μπορείς να βρεις για να συνεχίσεις να ζεις στη μιζέρια σου αλλά πρέπει να αναγκάσεις τον εαυτό σου να δει τα πράγματα λογικά και με αισιοδοξία.Βρες πράγματα που σε ευχαριστούν και κανε τα. ειτε ειναι αναγνωση βιβλιων είτε σπορ είτε βόλτες ειτε εθελοντισμός είτε το οτιδήποτε. Η ζωή σου ειναι στα χέρια σου.Παίξε μαζί της.Κάνε την δική σου! Διεκδίκησε αυτά που θέλεις Το οφείλεις στον εαυτό σου. Χαμογέλα. Είμαστε όλοι εδω και σε στηρίζουμε!!
10-09-2013, 20:51 #57
βρε Tomhet θα σε μαλώσω !!!:)!!μάλλον δεν με διαβάζεις!!δεν αρνήθηκα ότι με βοήθησε ο αδελφός μου να ξεκολλήσω απλά δεν το τολμούσα να ζητήσω βοήθεια και δεν το έκανα γτ δείλιαζα κι στο τέλος αποδείχθηκε ότι το ήθελε και εκεινος!!δεν νομίζω να είναι κακό που με βοήθησε κάποιος!!
δεν νομίζω ότι ο Γιάννης είναι αυτό που λές θα κλάψει και θα φύγει πιστέυω πραγματικά ότι θέλει να πιαστεί απο κάπου!Αλλά μην πλατιάσουμε άλλο καλύτερα να εστιάσουμε στον Γιάννη!!παίδες σας φιλώ πρέπει να φύγω καλή συνέχεια!!Στην ζωή μου μπαίνει όποιος θέλει, αλλά μένει όποιος ΘΕΛΩ.
10-09-2013, 20:55 #58
...γιάννη πρέπει να μας κάνεις πλάκα, δεν εξηγείται.
Τρία χρόνια άνεργος 31 χρονών και περιμένεις ΚΑΠΟΙΟΝ να σε πάρει από το χεράκι και να σου αλλάξει τη ζωή? Αν τά χεις και τα δυο πιασμένα απ το ξύσιμο δεν νομίζω πως έχεις και πολλές ελπίδες :ΡΡΡΡ
10-09-2013, 21:08 #59
Μωρέ μάλωσε με όσο θες, δεν μασάω απο τίποτα αλλά....
Εσένα δηλαδή σε βοήθησε ο αδερφός σου αλλά του Γιάννη του λες να δραστηριοποιηθεί, οτι ειναι στο χέρι του κλπ :P Καταλαβαίνεις την ένσταση μου...δεν λέω σε καμία περίπτωση οτι θα έπρεπε να περιμένει θεία παρέμβαση αλλά..... ε.... ας λεμε τα συκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.
Έχω δε το τραγικό παράδειγμα φιλικού προσώπου που παλευε χρόνια με ψυχολογικά προβλήματα και αυτό που έτυχε να τον βοηθήσει είναι μια σχέση που δημιούργησε, ερωτική, με κάποιον ο οποίος αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο και κόπο για να βοηθήσει τον πρώτο και το κατάφεραν. Το αστείο? το δεύτερο άτομο μετά απο χρόνια βρέθηκε στην ίδια θέση και η στάση του πρώτου... "εγω τα πέρασα αυτά...πλέον κουράστηκα και πρέπει να ζήσω". Anyway... μια παρένθεση ήταν αυτό...
Όσο για το αν θα κλάψει και θα φύγει, δεν έχει νόημα να το εξετάσουμε τώρα...εγώ μαθαίνω απο την ιστορία όχι απο τις υποθέσεις.
10-09-2013, 21:11 #60
Θεοφανία μπορεί και να έχεις δίκιο,ωστόσο ο Γιάννης περιμένει κατι άλλο για να γράψεις εδω. Η βοηθάμε ή οχι...