Αυτοκτονια! Θαρρος ή Δειλια? - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 118
    HarleyQuinn
    Guest
    Ποιες κατηγορίες βρε ΚΕΝΟ...
    Εγώ εδώ βλέπω μια ατέλειωτη κυνικότητα, τόση κυνικότητα και ψυχρότητα όση βρίσκεις στους sirial killer και στους σαδιστές.

Δεν νιώθουν καμιά συμπόνια για τους ανθρώπους που πήδηξαν από το μπαλκόνι. Ίχνος ανθρωπιάς δεν υπάρχει και κατανόηση.
    Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ναι, να πάνε να πεθάνουν - δεν τους ενδιαφέρει να σώσουν τη ζωή κανενός- αλλά βρε παιδί μου να... Να κοιτάζουν κιόλας να πεθαίνουν κι επιτυχημένα, μην κάνουν μαλκιες και σώζονται ( ίσως επίτηδες για να μου τραβήξουν την πολύτιμη προσοχή μου...!).

Διαβάζω συχνά κι άλλους έξυπνους που λένε για τους 7.000 χιλιάδες αυτόχειρες της Ελλάδας το εξής: ότι έπρεπε να είχαν πάει να γίνουν καμικάζι της Βουλής.

Ελέος δηλαδή. Αντί να σκέφτονται ότι αυτοί οι άνθρωποι απλά δεν θα έπρεπε, δεν επιτρέπεται να τους είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο, σκέφτονται ότι δεν πήγαν να ανατιναχτούν.
    Μόνο εγώ βλέπω τον σαδισμό τους?

Banned
    Απο χαρα παντως κανεις δεν αυτοκτονησε Κενο..Καταθλιψη,απελπισια , αρνηση για ζωη υπαρχουν σε πολλους συναθρωπους μας χωρις να εχουν σχετικη διαγνωση.

Member
    Οταν ενας ανθρωπος εχει μια διαφορετικη αποψη απο καποιους δεν σημαινει οτι ειναι σκληρος,απανθρωπος και οτι εχει ευχαριστα βιωματα γενικα.ειπα κατι και γραψατε ενα σωρο κακιες και σποντες και μπηχτες που υπο αλλες συνθηκεε αν ειμασταν καπου εξω μπορει καποιοι να με εβριζαν κιολας.δεν ειπα οτι δεν με θλιβει αυτο σαν γεγονος αλλα υπαρχουν αυτοχειρες οι οποιοι δεν εδιναν δεκαρα για την ζωη τους διοτι ηθελαν απλα να βλαψουν τους γυρω τους....εζησα ετσι μια αυτοκτονια του πατερα μιας φιλης μου....δειλιασε,δεν ηταν απελπισμενος...καθενας εχει την αποψη του,οπως σεβομαι τις δικες σας αποψεις και δεν σας οαιρνω απο τα μουτρα το ιδιο να κανετε κι εσεις.να στε καλα παντως.

Quote Originally Posted by kathy® View Post
    Οταν ενας ανθρωπος εχει μια διαφορετικη αποψη απο καποιους δεν σημαινει οτι ειναι σκληρος,απανθρωπος και οτι εχει ευχαριστα βιωματα γενικα.ειπα κατι και γραψατε ενα σωρο κακιες και σποντες και μπηχτες που υπο αλλες συνθηκεε αν ειμασταν καπου εξω μπορει καποιοι να με εβριζαν κιολας.δεν ειπα οτι δεν με θλιβει αυτο σαν γεγονος αλλα υπαρχουν αυτοχειρες οι οποιοι δεν εδιναν δεκαρα για την ζωη τους διοτι ηθελαν απλα να βλαψουν τους γυρω τους....εζησα ετσι μια αυτοκτονια του πατερα μιας φιλης μου....δειλιασε,δεν ηταν απελπισμενος...καθενας εχει την αποψη του,οπως σεβομαι τις δικες σας αποψεις και δεν σας οαιρνω απο τα μουτρα το ιδιο να κανετε κι εσεις.να στε καλα παντως.
    Κάθη καλωσόρισες! Μάλλον έχεις πονέσει και παλέψει πολύ στη ζωή σου για να τη ΖΗΣΕΙΣ με όσους αγαπάς, γι' αυτό και δεν "ανέχεσαι" όσους αυτοκτονούν ή φεύγουν δειλά.
    Φίλη μου, αυτός που σκέφτεται την αυτοκτονία, κρύβει ΚΑΙ τον πόνο του ΚΑΙ τα σχέδια του ν΄αυτοκτονήσει. Ντρέπεται, φοβάται, πονά, αλλά αν μιλήσει ή κανένας δεν θα τον πάρει σοβαρά ή θα θελήσουν να τον αποτρέψουν. Οι γιατροί δεν δέχονται να πάρουν τα όργανα κάποιου που θέλει να αυτοκτονήσει -των αρρώστων τα δέχονται και από πλευράς δεοντολογίας.

Εχεις συναντήσει άνθρωπο με βαριά κατάθλιψη? Ξέρεις πώς είναι να σε ξυπνούν αφού έχεις φτάσει στο σημείο μηδέν συγγενείς, μάνα, γιατροί, σε κάποιο νοσοκομείο, με ορούς, πλύσεις στομάχου και ανακρίσεις γιατρών, συγγενών, νοσοκόμων, ψυχολόγων, η μάνα να σε ρωτά "γιατί το έκανες; Τι θα πει ο κόσμος για μένα?" Εσύ λές και ταξιδεύεις, είσαι και στο εδώ και στο αλλού και κλαις, κλαις, κλαις, κλαις?

Μου έχει συμβεί, όπως και το να μου βουλώνει η μάνα το στόμα για να μην ακούσουν συγγενείς μας που έκλαιγα από ξέσπασμα κατάθλιψης.

Δυστυχώς, τα ψυχικά νοσήματα αποτελουν ΤΑΜΠΟΥ ακόμα, όπως και η αυτοκτονία... δεν είναι ηρωισμός η αυτοχειρία, αλλά φόβος - απόγνωση - φόβος των πάντων.

Ναι 'σαι περήφανη για τον εαυτό σου και τα όσα κατάφερες παλεύοντας.

Quote Originally Posted by Νικος Κ. View Post
    **Πριν ξεκινησω αυτο το θεμα δηλωνω οτι δεν εχω τασεις αυτοκτονιας οποτε να αποφευχθουν οι συμβουλες για την αποφυγη αυτοκτονιας**

Ξεκινω λοιπον αυτο το θεμα με αφορμη την αυτοκτονια του 18 χρονου μαθητη στα Γιαννιτσα πριν τις πανελληνιες!

Αφενος η αυτοκτονια ειναι ενας τροπος για να αποφυγει καποιος τα προβληματα της ζωης, ισως η καταπιεση απο τους γονεις του, ισως καποια αλλα πραγματα που ειχαν συμβει, ισως η πιεση των πανελληνιων αλλα ακομη και ισως καποια ψυχολογικα προβληματα που μπορει να ειχε ο νεαρος μαθητης να τον οδηγησαν σε αυτην την πραξη! Ομως τι πραγματικα κερδισε? Οπως εχω αναφερει και σε ενα αλλο post οταν εχεις ως λυση τον θανατο τοτε δεν εχεις τιποτα να χασεις αν ζησεις. Βεβαιως τα αιτια ειναι αγνωστα κατ' εμε γιατι οταν ενα σπιτι κλεινει τις πορτες δεν ξερεις τι γινεται μεσα.
    Πολλοι ισως ειπαν οτι το παιδι ηταν δειλο γιατι δεν μπορεσε να ανεχτει τα προβληματα της ζωης. Αλλοι ειπαν οτι ηταν θαρραλεο γιατι το να κανεις μια τετοια πραξη θελει θαρρος και τολμη (δεν ειναι ευκολο να πηδας στο κενο και να ξερεις οτι θα πεθανεις). Για εμενα το παιδι αυτο δεν ηταν ουτε το ενα ουτε το αλλο ή ισως και τα δυο μαζι. Για εμενα ομως ηταν και θυμα ενος σαπιου συστηματος που θα αλλαξει με ενα ακομη πιο σαπιο συστημα που προβαλλεται ως καλυτερο. Εν παση περιπτωσει ας αναπαυθει η ψυχη του παιδιου και αλλωστε πηρα ως αφορμη αυτην την περιπτωση για να ρωτησω την γνωμη σας γι'αυτο:

Τι θεωρειτε εναν ανθρωπο που αυτοκτονει? Δειλο επειδη δεν μπορει να αντιμετωπισει τα προβληματα της ζωης ή θαρραλεο επειδη μπορει να κανει κατι που οι περισσοτεροι φοβομαστε?
    Εγω την σκεφτομαι σαν λυση , αλλα θελω να ζησω κιαλο!!!! ΘΕΛΩ ! ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ! , προσπαθω να μην χανω την ελπιδα καθημερινα αλλα αυτη η κοινωνια δεν βοηθαει .Για μενα προωπικα ειναι θαραλεα κινηση , να βαλεις τελος στο μαρτυριο θυσιαζοντας το πιο σημαντικο που εχεις.....την ζωη σου ! Και το χειροτερο σε αυτη τη χωρα ειναι οταν βρειςς μπροστα σου η πεσεις στο τοιχος που λεγεται κρατος , εκει τελειωνουν τα πραγματα , δεν υπαρχει μελλον σε αυτην την χωρα. Αναφερομαι σε αυτο επειδη εχουμε αυξηση αυτοκτονιων και οφειλεται στις δραματικες καταστασεις που ζουμε , ασχετα οταν οι πιο πολλοι κοιμουνται ακομα και ειναι στον κοσμο τους , και φυσικα μην αναφερθω στην εγωιστικη μαλακια του ελληνα : ''εφοσον δεν ειμαι εγω δεν με ενδιαφερει'' .Ο καθενας κοιταει τον κωλο του πλεον και ειναι λυπητερο γιατι ολοι μας θελουμε να ζησουμε και ενα χερι βοηθειας σε μια δυσκολη στιγμη αλλαζει τα πραγματα , αλλα φυσικα μια κοινωνια που στειριζετε στα υλικα αγαθα . που δεν παρεχει στειριξη και βιοσημοτητα σε ατομα που εχουν ουστιαστικη και πραγματικη αναγκη δεν που φενεται παραλογο που αυτοκτοναν , και στην σημερινη κατασταση που ειναι τα σχολεια δεν απορρω που ο μαθητης αυτοκτονησε....ειναι θεμα χρονου να ακολουθησουν και αλλοι ..... ειναι κριμα για τους συναθρωπους μας . το να βαλεις τελος δεν ειναι λυση , αλλα για μερικα ατομα ισως ειναι λυτρωση και ελευθερια . Θαρρος ? στην πραγματικοτητα δεν ειναι θαρραλεο να αυτοκτονησεις ... αλλα μια ευκολη λυση , αμα το παλεψεις με ολες σου τις δυναμεις και αποτυχεις τοτε ισως να ειναι η μοναδικη λυση , αλλα δεν εχουν ολοι την δυναμη να το παλεψουν .....

Banned
    και μετα ερχεται το γνωστο κλισε "η αυτοκτονια ειναι μια μονιμη λυση σε ενα προσωρινο προβλημα". μα οταν εχουν γεμισει τη ζωη μας ολη με αυτα, και τελικα δεν ευχαριστιομαστε τιποτα, γιατι να μη το κανουμε ? οσο νωριτερα καταλαβεις οτι δε προκειται να αλλαξει κατι προς το καλυτερο σε ολη τη σκατοχωρα και το σκατοκοσμο, τοσο πιο συντομα θα θελεις να φυγεις. ειδικα στο ελλαδισταν που χρωστανε μεχρι και τα δισεγγονα τους! και κανα θαυμα να γινει παλι θα εισαι στα γεραματα, ποσος χρονος να σου απομεινει ? μαλλον καλα κανουν κι αυτοκτονουν και παιδακια κατω των 20. τη ζωη τους δε προκειται να τη ζησουν οπως θελουν, οποτε τι νοημα εχει να ζουν ? αφου το κανατε κολαση εδω ας πανε στο παραδεισο.

Senior Member
    μακαρι να ειχα θαρρος να το ξκανω να τελειωνει το βασανο

Senior Member
    Οποιος σκοπευει πραγματι ναυτοκτονησει , δεν καθεται να το συζητησει , το κανει , χωρις πολλα- πολλα λογια . Ειχα τον κολλητο μου , οταν ημουν 23 ετων , περασε μια ασχημη φαση , και αυτοκτονησε οχι με χαζοκοψιματα στις φλεβες , χωρις να μου κανει κουβεντα για κατι , αλλα πηδηξε απο μια ταρατσα , 4 οροφους κατω .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Οποιος σκοπευει πραγματι ναυτοκτονησει , δεν καθεται να το συζητησει , το κανει , χωρις πολλα- πολλα λογια . Ειχα τον κολλητο μου , οταν ημουν 23 ετων , περασε μια ασχημη φαση , και αυτοκτονησε οχι με χαζοκοψιματα στις φλεβες , χωρις να μου κανει κουβεντα για κατι , αλλα πηδηξε απο μια ταρατσα , 4 οροφους κατω .
    Μια χαρά είναι και τα κοψίματα στις φλέβες αν πετύχουν...αλλά πρέπει να έχεις αντοχή στον πόνο και προσωπικά δεν έχω οπότε όλα ήταν αποτυχημένα...όσο για την ταράτσα κι αυτό το έχω σκεφτεί αλλά φοβάμαι τα ύψη (τώρα θα μου πεις αυτό είναι πρόβλημα αν θέλεις ν' αυτοκτονήσεις; Δεν ξέρω). Γι' αυτό λέω ευθανασία, μια ένεση και τελείωσες ανώδυνα...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Banned
    μπορει να το κανει ομως αλλη στιγμη οταν το εχουν ξεχασει ολοι οποτε μην εισαι τοσο σιγουρος οσο ακους καπιον να το λεει κατι δε παει καλα αν ενδιαφερεσε για αυτον πρεπει να του μιλησεις.

Banned
    να σου πω παραδειγμα καποτε ακουγα το θειο μου που ελεγε οτι ο καθε ανθρωπος εχει καπια θελω που οταν δεν γινετε λεει να παω στο διαολο κ τελικα το εκανε αλλη στηγμη χρονια μετα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    [COLOR="#ff33ff". Γι' αυτό λέω ευθανασία, μια ένεση και τελείωσες ανώδυνα...[/COLOR]

Ευθανασια δεν προκειται να δεχθει κανεις να σου κανει , ευτυχως για σενα . Δεν πιστευω να σου εβαλα ιδεες .
    Τωρα πραματικα το εννοεις ?

Senior Member
    Ευθανασια δεν προκειται να δεχθει κανεις να σου κανει , ευτυχως για σενα . Δεν πιστευω να σου εβαλα ιδεες .
    Τωρα πραματικα το εννοεις ?
    Μην ανησυχείς, ζαλίζομαι όταν πλησιάζω στην άκρη πολύ ψηλού σημείου οπότε δύσκολα να το κάνω...
    Το εννοώ όμως, μακάρι να γινόταν όπως κάνουν στα άρρωστα ζωάκια χωρίς ελπίδα ανάκαμψης...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    [COLOR="#ff33ff"
    Το εννοώ όμως, μακάρι να γινόταν όπως κάνουν στα άρρωστα ζωάκια χωρίς ελπίδα ανάκαμψης...[/COLOR]

δλδ εχεις χασει καθα ελπιδα . Κριμα γιατι η κτθλψη δεν ειναι ανιατη , αν δεν χασεις την ελπιδα σου και το ηθικο σου , Εγω πρεπει να σου πω οτι ειμαι πολυ καλυτερα , χωρις φαρμακα , και καποτε , το 11 και το 12 ημουν καπως σαν εσενα , αλλα δεν εχασα την ελπιδα μου και δικαιωθηκα .

Senior Member
    δλδ εχεις χασει καθα ελπιδα . Κριμα γιατι η κτθλψη δεν ειναι ανιατη , αν δεν χασεις την ελπιδα σου και το ηθικο σου , Εγω πρεπει να σου πω οτι ειμαι πολυ καλυτερα , χωρις φαρμακα , και καποτε , το 11 και το 12 ημουν καπως σαν εσενα , αλλα δεν εχασα την ελπιδα μου και δικαιωθηκα .
    Ναι...κάποια μου είχε πει ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ε, μάλλον πέθανε μέσα μου...Βασικά κουράστηκα να νιώθω έτσι και κουράστηκα να προσπαθώ, δεν έχω άλλη δύναμη...χωρίς φάρμακα θα ήμουν ακόμα χειρότερα αλλά ούτε και τώρα μπορώ να πω πως είμαι καλά...είμαι πολύ κουρασμένη, δεν έχω κουράγιο για να παλέψω άλλο...

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast