Φάρμακα και βάρος - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 61 to 75 of 81
    Banned
    Quote Originally Posted by -moonlight- View Post
    Ναι το ξέρω, στην turtle αναφέρθηκα και γι' αυτό το χώρισα, απλά βαριόμουν να ξανακάνω quote lol
    Αυτό λέω κι' εγώ... Έχουν που έχουν παρενέργειες, αν λειτουργείς και τελείως μόνος σου, την έβαψες, ΕΙΔΙΚΑ όταν τα κόβεις μόνος σου. Έχω διαβάσει στο ίντερνετ άπειρες περιπτώσεις που όταν τα έκοψαν μόνοι τους όχι μόνο υποτροπίασαν χειρότερα αλλά κάποιοι κατέληξαν και στην αυτοκτονία!
    εγω μονη μου τα εκοψα... δεν το συνιστώ γενικα.. αλλα δεν αντεχα άλλο..οταν πήγα και σε 2ο ψυχιατρο και ειδα οτι ήταν και αυτος τα ιδια χάλια..απλά έχασα το κουραγιο μου και τα έκοψα όλα..ειμαι 6-7 μηνες τωρα καθαρη απο φάρμακα... τωρα παιρνω αλλα χαπια για να ρυθμισω το ζαχαρο μου βεβαια... φφφ!!!

Banned
    Quote Originally Posted by turtle View Post
    ....πάλι καλά τη γλίτωσα δεν είχα πάρει πολλά ... αλλά ούτως η άλλως το καταθλιπτικο συναίσθημα συνέχιζε .. ώσπου κατέληξα στον καλό γιατρό μου .. γιατί τότε τι να λέμε .. είχα χτυπήσει πόρτα γιατρού απόγευμα και μου απάντησε ... τώρα κάνω το μπάνιο μου !... και είχα κάνει δρόμο ...άλλος δεν με δέχτηκε και αδιαφόρησε γιατί του φάνηκα μικρή .. δεν παίρνεις ποτέ χωρίς συνταγή γιατρού ... εγώ πάντως τα πήρα .
    ωπ σορρυ χελωνιτσα ...δεν ηξερα οτι πήρες χαπια χωρις συνταγη... ειπα χαζομαρα !!!

Banned
    Quote Originally Posted by Gallowdance View Post
    Ισχύει, αλλά μόνο ο νευρολόγος - ψυχίατρος μπορεί να εκτιμήσει την κάθε περίπτωση και να δώσει το κατάλληλο φάρμακο. Και εγώ μπαίνω στο internet και διαβάζω, αλλά άλλο να έχεις γενικές γνώσεις πάνω σε ένα αντικείμενο και άλλο να το έχεις σπουδάσει, να μπορείς να διακρίνεις τη διαφορετικότητα κάθε περίπτωσης.

Εμένα η ψυχίατρος μου έγραψε το φάρμακο και τη δόση, αλλά είμαστε σε επικοινωνία αν προκύψει κάτι. Τα ηρεμιστικά/υπνωτικά φάρμακα είναι κόκκινη συνταγή, γιατί προκαλούν εθισμό και εξάρτηση, για αυτό δεν πρέπει να καταναλώνονται απερίσκεπτα. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό πριν πάρουμε το οτιδήποτε να ζητήσουμε μια και δυο έμπειρες γνώμες και να όχι να "βαδίζουμε στα τυφλά", πρόκειται για την ψυχική μας υγεία!

Χα χα χα, έλα ντε!!
    Εννοείται! Συμφωνούμε. Ξέρεις αν τα αντικαταθλιπτικά προκαλούν εξάρτηση; Έστω, κάποια από αυτά. Και πάλι από απλή περιέργεια ρωτάω :p (και σίγουρα για να τα αποκλείσω ΤΕΛΕΙΩΣ χαχαχα)

Banned
    Quote Originally Posted by rea View Post
    εγω μονη μου τα εκοψα... δεν το συνιστώ γενικα.. αλλα δεν αντεχα άλλο..οταν πήγα και σε 2ο ψυχιατρο και ειδα οτι ήταν και αυτος τα ιδια χάλια..απλά έχασα το κουραγιο μου και τα έκοψα όλα..ειμαι 6-7 μηνες τωρα καθαρη απο φάρμακα... τωρα παιρνω αλλα χαπια για να ρυθμισω το ζαχαρο μου βεβαια... φφφ!!!
    Δεν καταλαβαίνω ρε παιδιά. Αν πεις στον γιατρό να στα κόψει σταδιακά επειδή δεν αντέχεις να τα πίνεις άλλο αλλιώς θα τα κόψεις μόνη σου, δεν θα αρχίσει να στα κόβει χωρίς να πάρεις εσύ όλο το ρίσκο μόνη σου; Τόσο μαλάκες είναι μερικοί δηλαδή όπως νόμιζα;

Senior Member
    Ευχαριστώ γλυκούλα μου για την εξήγηση! :) Δεν μου έγραψες το όνομα του αντικαταθλιπτικού, εκτός κι' αν δεν το θυμάμαι. Κορτιζόνη γιατί παίρνεις, αν δεν γίνομαι αδιάκριτη; Δεν το έχω δει δυστυχώς να το γράφεις :( Τότε υπάρχουν πολλών ειδών και θα πρέπει να τονίσεις τα συμπτώματα στον γιατρό σου, αυτό με ανακουφίζει κάπως. Δεν το λέω για μένα, απλά μου έκανε εντύπωση. Εγώ γενικά είμαι εναντίον των φαρμάκων λόγω αδερφού, διάβαζα εδώ στο θέμα για το zyprexa και φούντωναα! Θα έπαιρνα μόνο αν ήταν πραγματικά η τελευταία μου λύση και σίγουρα δεν θα ήταν δική μου επιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κρίνω όσους παίρνουν, εννοείται αυτό. Πολλές φορές χρειάζονται και σε βοηθάνε, δεν γίνομαι απόλυτη.
    Αυτό που αναφέρεις είναι αντιψυχωσικο. Εγώ παίρνω azapin/remeron (το ίδιο είναι), δεν έχει πολλές σοβαρές παρενέργειες, το μόνο που κάνει είναι να ανοίγει την όρεξη και να κοιμίζει. Εμένα μόνο στο πρώτο με βοηθάει, αν και δεν είχα θέμα...αν μου δημιουργήσει πρόβλημα με το βάρος...θα το κόψω...έτσι μου είπε η γιατρός....

Senior Member
    Δεν καταλαβαίνω ρε παιδιά. Αν πεις στον γιατρό να στα κόψει σταδιακά επειδή δεν αντέχεις να τα πίνεις άλλο αλλιώς θα τα κόψεις μόνη σου, δεν θα αρχίσει να στα κόβει σταδιακά χωρίς να πάρεις εσύ όλο το ρίσκο μόνη σου; Τόσο μαλάκες είναι μερικοί δηλαδή όπως νόμιζα;
    τώρα μόλις διάβαζα για το κόψιμο των CYBALTA- αντικαταθλιπτικά.. και είναι απαγορευτικό να τα κόβει κανείς μόνος του ...μόνο με επίβλεψη γιατρού στα πάντα..γιατί όπως προανέφερες οι παρενέργειες είναι σοβαρές ..
    Tα καλύτερα έρχονται από την Κίνα... με χελώνα κουτσή

Banned
    Αυτό που αναφέρεις είναι αντιψυχωσικο. Εγώ παίρνω azapin/remeron (το ίδιο είναι), δεν έχει πολλές σοβαρές παρενέργειες, το μόνο που κάνει είναι να ανοίγει την όρεξη και να κοιμίζει. Εμένα μόνο στο πρώτο με βοηθάει, αν και δεν είχα θέμα...αν μου δημιουργήσει πρόβλημα με το βάρος...θα το κόψω...έτσι μου είπε η γιατρός....
    Το έγραψα γιατί ο αδερφός πήγε για πρώτη φορά σε ψυχίατρο με ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ και τον διέγνωσε με ΨΥΧΩΣΗ, τον πότισε αντιψυχωτικά και τον έχει καταστρέψει, άνετα μπορούσαμε να του κάνουμε μήνυση του μαλάκα. Πάλι καλά που είστε σε συνεννόηση με τον γιατρό και σε ακούει, αυτό είναι το πιο σημαντικό!

Banned
    Quote Originally Posted by turtle View Post
    τώρα μόλις διάβαζα για το κόψιμο των CYBALTA- αντικαταθλιπτικά.. και είναι απαγορευτικό να τα κόβει κανείς μόνος του ...μόνο με επίβλεψη γιατρού στα πάντα..γιατί όπως προανέφερες οι παρενέργειες είναι σοβαρές ..
    Μάλιστα. Κατάλαβα :(

Senior Member
    Δεν καταλαβαίνω ρε παιδιά. Αν πεις στον γιατρό να στα κόψει σταδιακά επειδή δεν αντέχεις να τα πίνεις άλλο αλλιώς θα τα κόψεις μόνη σου, δεν θα αρχίσει να στα κόβει χωρίς να πάρεις εσύ όλο το ρίσκο μόνη σου; Τόσο μαλάκες είναι μερικοί δηλαδή όπως νόμιζα;
    Πρέπει να κόβονται σταδιακά υπό την καθοδήγηση του γιατρού! Και στην αρχή της θεραπείας πρέπει να κάνεις κάποιες εξετάσεις, εμένα μου ζήτησε για τον θυρεοειδή. Καλό είναι πάντως να έχεις κάνει μια γενική αίματος για να ξέρεις που βρίσκεσαι και να ακολουθείς ειδικό διαιτολόγιο.

Banned
    μου ειχανε κανει το μυαλο κιλα, στην σκεψη και μονο οτι θα επρεπε να ξαναπάω σε ψυχιατρο παθαινα δυσπνοια, ήξερα τι θα μου πουν ...οτι δεν ειμαι ετοιμη και τους κινδυνους και ολα αυτα που θα με αποθαρρυναν... ειπα ξεκιναω μονη μου και αν τα πραγματα δεν πάνε καλα ...τοτε θα πάω σε γιατρο...
    ναι τοσο μαλακες ειναι!! αδιαμφησβητητο!! (ευτυχως υπάρχουν εξαιρεσεις)

υ.γ. αν δεν το εκανα αυτο..παιδια δεν ξερω που θα ημουν σημερα!!

Senior Member
    Το έγραψα γιατί ο αδερφός πήγε για πρώτη φορά σε ψυχίατρο με ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ και τον διέγνωσε με ΨΥΧΩΣΗ, τον πότισε αντιψυχωτικά και τον έχει καταστρέψει, άνετα μπορούσαμε να του κάνουμε μήνυση του μαλάκα. Πάλι καλά που είστε σε συνεννόηση με τον γιατρό και σε ακούει, αυτό είναι το πιο σημαντικό!
    Αυτοί οι "γιατροί" είναι επικίνδυνοι!

Banned
    Quote Originally Posted by rea View Post
    μου ειχανε κανει το μυαλο κιλα, στην σκεψη και μονο οτι θα επρεπε να ξαναπάω σε ψυχιατρο παθαινα δυσπνοια, ήξερα τι θα μου πουν ...οτι δεν ειμαι ετοιμη και τους κινδυνους και ολα αυτα που θα με αποθαρρυναν... ειπα ξεκιναω μονη μου και αν τα πραγματα δεν πάνε καλα ...τοτε θα πάω σε γιατρο...
    ναι τοσο μαλακες ειναι!! αδιαμφησβητητο!! (ευτυχως υπάρχουν εξαιρεσεις)

Μα τι λέω, ΤΙ ΛΕΩ. Τα λεφτά σου θέλουν, να εξαρτάσαι από αυτούς και τα φάρμακα μια ζωή. Αυτοί οι "γιατροί" δεν είναι καν άνθρωποι. Μέχρι να βρεις τις εξαιρέσεις έχεις φάει το κεφάλι σου. Ρέα πραγματικά μπράβο που τα έκοψες και για το κουράγιο σου!

Banned
    Χαχαχα ακριβώωωως! Γελάω γιατί το' χω γράψει και στην Ρέα πιο πάνω. Και επειδή εξαρτιώμαστε ακόμα απ' αυτόν, συνεχίζουν πού και πού να τον στέλνουν. Πώς αντέχουν εγώ απορώ. Εγώ αν τον είχα μπροστά μου θα τον έβριζα

Banned
    και λιγα λες!..εγω τους λεω φονιαδες!

εδω για μια διαιτα πας και η διαιτολογος πριν σου κοψει το πιτογυρ0 σε περναει απο εξετασεις αιματος, να πάρει ενα ιστορικο βρε αδερφε... και για μια σοβαρη αρρωστεια σου δινουν ότι βολευει την μοιζα τους χωρις να τους ενδιαφερει καν την ζημια που μπορει να προκαλέσει αυτο!... η γνωστη απατη των φαρμακοβιομηχανιων... ή δυνατότερη σπειρα παγκοσμιως!!

Senior Member
    Εννοείται! Συμφωνούμε. Ξέρεις αν τα αντικαταθλιπτικά προκαλούν εξάρτηση; Έστω, κάποια από αυτά. Και πάλι από απλή περιέργεια ρωτάω :p (και σίγουρα για να τα αποκλείσω ΤΕΛΕΙΩΣ χαχαχα)
    Δεν προκαλούν εθισμό, αλλά σε κάποιους αδύναμους χαρακτήρες (βλέπε εμένα) προκαλούν ψυχολογική εξάρτηση. :p Με κοιτάει με απορία σε κάθε ραντεβού η ψυχίατρος. :p
    Μονο αυτά που ανέφερα προκαλούν.

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast