Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΑΦΑΣ - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 52 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 76 to 90 of 774
    Banned
    Quote Originally Posted by black_adder View Post
    δυστυχώς εκκλησίες και θρησκείες που θεωρουν την ομοφυλοφιλία αμαρτημα και τους ομοφυλόφιλους αμαρτωλούς που πρέπει ο πιστός να θανατώσει (αγία γραφή και όχι μόνο) είναι κανόνας
    Ας μην ξεκινήσουμε συγκρίσεις σχετικά με τα προβλήματα είτε των εκκλησιών, είτε των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών / ψυχιάτρων. Αν θέλεις black_adder, μπορούμε να ανοίξουμε ξεχωριστό θέμα το οποίο να αναφέρεται στην πιο πάνω σύγκριση. Σου υπόσχομαι τόμους υλικού τα οποία θα αφορούν, όχι τις εξαιρέσεις των παραπάνω επαγγελμάτων στην εφαρμογή, αλλά τους κανόνες αυτού.

Όμως θα σεβαστώ το άν αμφισβητείς ότι υπάρχουν και κληρικοί οι οποίοι πιστεύουν σε αυτό που κάνουν και που βοηθάνε κόσμο. Αυτό είναι δικαίωμα σου. Εγώ έχω διαφορετική άποψη και εμπειρία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Αυτά αφορούν κάποια άλλη ανάρτηση την οποία αν θες μπορείς να ξεκινήσεις και θα σου υποσχεθώ ότι θα συμμετέχω ενεργότατα! Εδώ, σε αυτή την ανάρτηση συζητάμε το πως επί 53 χρόνια στην Ελλάδα, ο Έλληνας θεραπευόμενος χειραγωγείται από τους ανθρώπους τους οποίους εμπιστεύτηκε ΑΠΟΛΥΤΑ καθώς επίσης και από το κράτος, είτε μιλάμε για νομοθεσία, διοίκηση, δικαιοσύνη, εκπαίδευση, υγεία, συλλόγους ΣΕΨ / ΠΨΣ κλπ.

Καταλαβαίνω το ότι μπορεί εσύ ή κάποιοι άλλοι να δυσανασχετείτε με αυτές τις έννοιες, ή ίσως με την έννοια της ΔΩΡΕΑΝ βοήθειας μέσω της εξομολόγησης και πνευματικής καθοδήγησης, ή ακόμα την πιθανότητα ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ των Ελλήνων θεραπευομένων, αλλά τι να κάνουμε.

Σίγουρα δεν συμφέρει πολλούς βιομήχανους η αποθεραπεία των ανθρώπων, αλλά αυτά δεν είναι συμφέροντα μου για να τα υπερασπιστώ άμεσα ή έμμεσα όπως κάνουν κάποιοι άλλοι.
    ναι; μηπως σου σπαμάρω το θεμα; καλό να το ακούω από σενα που ξεσκίζεσαι στο σπαμ.Λυπάμαι αλλά αν προπαγανδίζεις οτι πρεπει να παμε στην εκκλησια θα δεχτεις και τον αντιλογο. Και οσο οι ψυχιάτροι είναι αυτό που είναι αλλο τοσο εμποροι είναι οι εκκλησιες, οι πρωταγωνιστες της εκμεττάλευσης του ανθρώπινου πόνου.
    Για τα υπόλοιπα σταματα να προσβάλεις και κοίταξε το αν βλεπεις παντου εχθρους

Banned
    Ποιόν προσέβαλα και με ποιόν τρόπο black_adder; Επίσης δεν προπαγανδίζω να πάνε όλοι στην εκκλησία - αν και δεν βλέπω πως ενοχλεί εσένα αυτό [το να πάνε άλλοι στην εκκλησία]. Εκφράζω μια προσωπική επιλογή επειδή διαπιστώνω ότι οι λύσεις των προβλημάτων μας στην κατεύθυνση της ψυχολογίας / ψυχοθεραπείας / ψυχιατρικής είναι αδιέξοδες. Μάλιστα, στην παρούσα ανάρτηση στην προτελευταία παράγραφο το δηλώνω:

[B][COLOR="#000000"]Μέχρι να γίνουν όλα αυτά όμως, οι θεραπευόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν την ψυχική ισορροπία και ηρεμία τους ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ. Προσωπικά κρίνω ότι η επιστροφή στις απαρχές της ψυχολογίας, δηλαδή στην, πάντα δωρεάν, εξομολόγηση και πνευματική καθοδήγηση - την οποία καπηλεύτηκε μετά από ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ* η ψυχολογία! - η οποία είναι πολύ καλύτερη επιλογή από τις αμφίβολες υπηρεσίες των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Στο κάτω, κάτω ο κληρικός ελέγχεται ΚΑΙ από την συνείδηση του ΚΑΙ από Τον Θεό στον οποίο ο ίδιος πιστεύει, εν αντιθέσει με τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές / ψυχιάτρους οι οποίοι έχουν διδαχθεί να μην πιστεύουν στην ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής [ή Θεού, μετά-θάνατο ζωής, κρίσης]... αλλά υποτίθεται ότι ασχολούνται με αυτή.

* Αφαίρεση του εξωτερικού ελέγχου του ψυχοθεραπευτή από τον Θεό [διδάσκουν την μη ύπαρξη ψυχής, Θεού, μετά-θάνατου ζωής, κρίσης]. Αφαίρεση του εσωτερικού ελέγχου του ψυχοθεραπευτή με την συνείδηση του και εξασφάλιση της εγκατάλειψης των ηθικών αξιών από την φοροεπιδρομή του επαγγελματία [ο κληρικός συντηρείται είτε αναζητήσουν τη βοήθεια του οι θεραπευόμενοι είτε όχι]. Και φυσικά την εισαγωγή αμοιβών οι οποίες ταίζουν την Αγία Τριάδα Την Εισπρακτική [ψυχολόγοι, ψυχίατροι, φαρμακοβιομήχανοι)... Βοήθεια μας].
    Δεν δικαιούμαι να έχω προσωπική κρίση;

Banned
    Στην ομοιοπαθητική πιστεύεις ? ότι βοηθάνε σε ψυχικές ασθένειες ? Πλασίμπο κλπ? άσχετο.........

Banned
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Στην ομοιοπαθητική πιστεύεις ? ότι βοηθάνε σε ψυχικές ασθένειες ? Πλασίμπο κλπ? άσχετο.........
    Δεν ξέρω τι είναι η ομοιοπαθητική, οπότε "όχι".

Senior Member
    Ποιόν προσέβαλα και με ποιόν τρόπο black_adder; Επίσης δεν προπαγανδίζω να πάνε όλοι στην εκκλησία - αν και δεν βλέπω πως ενοχλεί εσένα αυτό [το να πάνε άλλοι στην εκκλησία]. Εκφράζω μια προσωπική επιλογή επειδή διαπιστώνω ότι οι λύσεις των προβλημάτων μας στην κατεύθυνση της ψυχολογίας / ψυχοθεραπείας / ψυχιατρικής είναι αδιέξοδες. Μάλιστα, στην παρούσα ανάρτηση στην προτελευταία παράγραφο το δηλώνω:
    ;
    το προβλημα ομως ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ ειναι οτι εσυ απορριπτεις την ψυχοθεραπεια γιατι θεωρεις οτι δεν σου εχει περιτρανα αποδειχτει οτι εχει αποτελεσματα, ενω ο ιδιος (και κανεις) δεν εχεις αποδειξει οτι η ψυχοθεραπεια της εκκλησιας εχει τα αναλογα αποτελεσματα που αναζητας (αποθεραπευμενους κλπ κππ κλπ)
    ε ειναι ενα κενο στο σκεπτικο σου, δεν μπορεις να το αντιπαρελθεις με φωνες... θελει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by black_adder View Post
    ναι; μηπως σου σπαμάρω το θεμα; καλό να το ακούω από σενα που ξεσκίζεσαι στο σπαμ.Λυπάμαι αλλά αν προπαγανδίζεις οτι πρεπει να παμε στην εκκλησια θα δεχτεις και τον αντιλογο. Και οσο οι ψυχιάτροι είναι αυτό που είναι αλλο τοσο εμποροι είναι οι εκκλησιες, οι πρωταγωνιστες της εκμεττάλευσης του ανθρώπινου πόνου.
    Για τα υπόλοιπα σταματα να προσβάλεις και κοίταξε το αν βλεπεις παντου εχθρους
    πες τα χρυσοστομε.

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    το προβλημα ομως ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ ειναι οτι εσυ απορριπτεις την ψυχοθεραπεια γιατι θεωρεις οτι δεν σου εχει περιτρανα αποδειχτει οτι εχει αποτελεσματα, ενω ο ιδιος (και κανεις) δεν εχεις αποδειξει οτι η ψυχοθεραπεια της εκκλησιας εχει τα αναλογα αποτελεσματα που αναζητας (αποθεραπευμενους κλπ κππ κλπ)
    ε ειναι ενα κενο στο σκεπτικο σου, δεν μπορεις να το αντιπαρελθεις με φωνες... θελει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
    Ακόμα και αν αυτό το οποίο ισχυρίζεσαι αληθεύει Remedy έρχεται σε άμεση αντίθεση με τα εξής:

1ον ο "ΑΝΝΑΣ" έχει φροντίσει σχολαστικότατα να μην υπάρχει καταγραφή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ΠΑΡΟΤΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΙΑ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ" ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. Τελευταία φορά που το έλεγξα, το υπουργείο υγείας συντηρεί ψυχιατρεία, ψυχιάτρους και ψυχολόγους και όχι παπάδες και εκκλησίες. Παρακολουθεί δε - μέχρι το 2008~2012 περίπου γιατί εικάζω ότι μετάγενέστερα στοιχεία δεν συμφέρει να ανακοινωθούν - με στατιστικές ένας σκασμό ιατρικών μεγεθών τα οποία αφορούν την υγεία γενικά και ΚΑΠΟΙΑ μεγέθη της ψυχικής υγείας επιλεκτικά.

Σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα [ή αναποτελεσματικότητα] των ψυχοφαρμάκων ή των ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων που είναι η στατιστική παρακολούθηση αυτών Remedy;

2ον Η ψυχοθεραπεία της εκκλησίας - η οποία δεν διατείνεται ότι είναι επιστήμη - αν μη τι άλλο είναι δωρεάν. Δεν μεσολαβεί συμφέρον στο να σε κρατήσει ο κληρικός ψυχικά ασθενή για να τα κονομάει. Ίσα, ίσα, όσο πιο γρήγορα γίνεις καλά, τόσο λιγότερο "θα τον πρήζεις". Μπορεί να μην διαθέτουν τέλεια ενσυναίσθηση ή και διαίσθηση όλοι οι κληρικοί, αλλά αν και εφ' όσον δεχόμαστε ότι "όλα τα δάχτυλα δεν είναι το ίδιο" για τους ψυχοθεραπευτές, δεν βλέπω γιατί ΠΡΕΠΕΙ όλα τα δάχτυλα να είναι το ίδιο για τους κληρικούς.

Εν συγκρίσει - και όταν είναι σημαντικό για κάποιον να ακουμπήσει κάπου - δεν βλέπω κάποια διαφορά η οποία να υποδεικνύει ότι η εκκλησία ή ο κληρικός κάνει χειρότερη δουλειά από τον ψυχοθεραπευτή. Ίσα, ίσα, το θεωρώ τεράστιο βήμα μπροστά το ότι δεν εμπλέκονται αμοιβές μεταξύ του θεραπευόμενου και του κληρικού. Αυτό είναι και κάτι το οποίο έθιξα και στην ανάρτηση, λέγοντας ότι:

Ο νέος ψυχοθεραπευτής μας, θα διαπιστώσει - αν δεν το γνώριζε ήδη - ότι δεν τον συμφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ να αποθεραπευθεί έστω και ένας πελάτης του γιατί αυτό θα σημάνει είτε το να μην πληρωθεί "κάτι" από τα όσα προανέφερα, ή ότι θα κλείσει το γραφείο του και θα πετάξει 6 ή 13 χρόνια σπουδών. Στο σημείο αυτό ίσως σκεφτεί ότι θα έπρεπε ως επαγγελματίας να εξαιρείται της φοροεπιδρομής και ότι δεν είναι δυνατόν να παρέχει καλές ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες εάν εξαναγκάζεται να ιεραρχήσει τις εισπράξεις πριν από τις ανάγκες των θεραπευομένων ή ότι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ το επάγγελμα του να εντάσεται σε δημόσιες παροχές υγείας αποδεσμεύοντας τον από άμεσες συναλλαγές με τον θεραπευόμενο. Όπως και να έχει, μετά από πολύ (ή λίγο) στριφογύρισμα, αποφασίζει να κάνει ότι κάνουν οι πιο πολλοί, αν όχι όλοι, στο επάγγελμα του. Δηλαδή να κρατήσει τον θεραπευόμενο σε ισόβια συντήρηση ενασχολούμενος ΜΟΝΟ με τα δευτερεύοντα προβλήματα αυτού. Για να το κάνει αυτό θα εκτρέπει την διαδικασία από το ΚΥΡΙΟ πρόβλημα όποτε πάει ο θεραπευόμενος "να το αγγίξει" και θα εφαρμόζει "κάτι" από τα όσα αναφέρω στην ανάρτηση ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A4%CE%A9%CE%9D).
    Εάν θέλεις, μπορούμε να συζητήσουμε το "ΓΙΑΤΙ" η απεμπλοκή των αμοιβών μεταξύ του θεραπευόμενου και του ψυχοθεραπευτή είναι ΚΑΛΟ καθώς επίσης και το "ΓΙΑΤΙ" ο έλεγχος του έργου του ψυχοθεραπευτή, όχι μόνο από τον θεραπευόμενο, αλλά και από άλλους συναδέλφους του οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την συνεχή αξιολόγηση του είναι επίσης ΚΑΛΟ.

Εν' ολίγοις, όλοι οι θεσμικοί φορείς οι οποίοι υπερασπίστηκαν / υποστήριξαν την "επιστημονική" προσέγγιση της ψυχοθεραπείας τα τελευταία 53 χρόνια στην Ελλάδα, έχουν θάψει ή απλά αρνήθηκαν να συλλέξουν τα στατιστικά μεγέθη περί "επιτυχίας / αποτυχίας" της ψυχοθεραπείας, των ψυχοφαρμάκων κλπ και το σύνολο του θεσμικού πλαισίου το οποίο ΕΠΡΕΠΕ να εξασφαλίζει τον θεραπευόμενο αποτελεί φιάσκο με τους ηπιότερους χαρακτηρισμούς τους οποίους θα μπορούσα να αποδόσω [εάν έχεις διαφορετική άποψη πάνω σε αυτά να μου το πεις σε παρακαλώ].

Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι "η πόρτα που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να οδηγεί στην αποθεραπεία των θεραπευομένων είναι κλειστή και σφαλισμένη". Εγώ προτείνω - όπως επανέλαβα και στην απάντηση μου προς τον black_adder στο σχόλιο #78 - οι θεραπευόμενοι να αναζητήσουν τις λύσεις τους ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ πλην της "ψυχοθεραπείας". Και για αυτό [το ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ] δεν χρειάζεται να αποδείξω τιποτα.

Senior Member
    ..
    Σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα [ή αναποτελεσματικότητα] των ψυχοφαρμάκων ή των ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων που είναι η στατιστική παρακολούθηση αυτών Remedy;

2ον Η ψυχοθεραπεία της εκκλησίας - η οποία δεν διατείνεται ότι είναι επιστήμη - αν μη τι άλλο είναι δωρεάν....
    τα στατιστικα στοιχεια που δεν γνωριζεις ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, αποδεικνυεται και οτι δεν υπαρχουν?? :) ελπιζω να αντιλαμβανεσαι το λογικο αλμα..

και παλι λαθος.
    η δραστηριοτητα της εκκλησιας δεν ειναι καθολου δωρεαν
    και αυτο αποδεικνυεται απο την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ που προηλθεο ΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ. καθε τετοια δραστηριοτητα της εκκλησας, προσβλεπει στον προσυλητισμο και στην οικονομικη βοηθεια απο τους πιστους.
    το οτι δεν ζητανε συγκεκριμενα ποσα, γινεται μονο για να παιρνουν οσα περισσοτερα δυναται ο καθεις...

ωστοσο, , ΠΑΡΑ ΤΑ ΛΕΦΓΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ απο τις δραστηριοτητες αυτες, κι ολες τις υπολοιπες, ουδεποτε απεδειξαν οτι θεραπευσαν τον οποιονδηποτε απο ψυχικη παθηση. αντιθετα, οι λιγοι φιλοτιμοι απο αυτους, οταν καταλαβουν οτι τους απευθυνεται ψυχικα ασθενης, ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ!!! εσυ πως τους παραπεμπεις αρδην σε παπαδες???

αλλα και δωρεαν να ηταν (που δεν ειναι), τι νοημα εχει να παραπεμπεις τον κοσμο σε κατι που ειναι δωρεαν ενω δεν ειναι αποτελεσματικο/ για να χανει τον χρονο του ?
    και το να μιλας στην γατα σου για το προβλημα σου ειναι δωρεαν. μιλας της και χαιδευε την. η επαφη με τα ζωα ειναι οντως ψυχοθεραπευτικη, οποτε, πιθανα περισσοτερο αποπ την ψυχοθεραπεια των παπαδων..

Banned
    τα στατιστικα στοιχεια που δεν γνωριζεις ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, αποδεικνυεται και οτι δεν υπαρχουν?? :) ελπιζω να αντιλαμβανεσαι το λογικο αλμα..
    Δείξε μου εσύ τα στατιστικά στοιχεία. Για τα υπόλοιπα από τροχαία μέχρι λοιμώδη υπάρχουν αναρτημένα στον ιστότοπο του ΠΟΥ. Γιατί απουσιάζουν τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την επιτυχία ή αποτυχία της ψυχοθεραπείας και των ψυχοφαρμάκων; Γιατί νη μην διατίθενται τα στοιχεία αυτά δημόσια; Τι έχει να κρύψει το υπουργείο υγείας; Δεν δικαιούται ο θεραπευόμενος να επιλέξει το αν θα γίνει καλά και με ποιόν τρόπο βάσει μελετών;

Δεν με ενδιαφέρει να σε πείσω Remedy. Θες να πιστεύεις ότι τα στοιχεία υπάρχουν και δεν ανακοινώνονται σε μένα συγκεκριμένα. Πίστευε το. Εγώ λέω ότι οι προθέσεις των εμπλεκόμενων φορέων "βρωμάνε" με συμφέροντα δισεκατομμυρίων και μου φαίνεται πολύ λογικότερο από αυτό το οποίο θέλεις να πιστεύεις εσύ.

και παλι λαθος. η δραστηριοτητα της εκκλησιας δεν ειναι καθολου δωρεαν[/B] και αυτο αποδεικνυεται απο την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ που προηλθεο ΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ. καθε τετοια δραστηριοτητα της εκκλησας, προσβλεπει στον προσυλητισμο και στην οικονομικη βοηθεια απο τους πιστους.
    το οτι δεν ζητανε συγκεκριμενα ποσα, γινεται μονο για να παιρνουν οσα περισσοτερα δυναται ο καθεις...
    Εμένα δεν μου ζητάνε λεφτά. Άλλαξε εκκλησία ή κληρικό.

ωστοσο, , ΠΑΡΑ ΤΑ ΛΕΦΓΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ απο τις δραστηριοτητες αυτες, κι ολες τις υπολοιπες, ουδεποτε απεδειξαν οτι θεραπευσαν τον οποιονδηποτε απο ψυχικη παθηση. αντιθετα, οι λιγοι φιλοτιμοι απο αυτους, οταν καταλαβουν οτι τους απευθυνεται ψυχικα ασθενης, ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ!!! εσυ πως τους παραπεμπεις αρδην σε παπαδες???
    1ον Απέδειξε μου εσύ ότι οι ψυχοθεραπευτές και οι ψυχίατροι ΜΠΟΡΟΥΝ να θεραπεύσουν οποιαδήποτε ψυχική πάθηση και με ποιόν τρόπο. Αν δεν θες να απαντήσεις σε αυτό, εξήγησε μου γιατί δεν ανακοινώνονται - ή γιατί δεν συλλέγονται και δεν ανακοινώνονται - τα στατιστικά μεγέθη περί επιτυχίας της ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα από κανέναν φορέα ο οποίος έχει ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ.

2ον Ακόμα και αν η εκκλησία δεν θεράπευσε καμία ψυχική πάθηση - και δεν λέω ότι αυτό ευσταθεί ή ότι είναι αλήθεια - ο θεραπευόμενος δεν πλήρωσε, δεν αποθεραπευτηκε. Μάλλον μου ακούγεται πολύ καλύτερο-τίμιο από το να πληρώνει έναν ψυχοθεραπευτή για "ν" χρόνια και να μην αποθεραπευτεί. Να σου θυμίσω ακόμα ότι αν περιμένεις διαφοροδιάγνωση από τον κληρικό, μάλλον "μπήκες σε λάθος μαγαζί". Θα κάτσει να σε ακούσει, τα όσα σε προβληματίζουν και θα προσπαθήσει να σε βοηθήσει. Θα ασχοληθεί με ΟΥΣΙΑ. Όχι με τύπους. Θες να υποστηρίξεις ότι "αυτό δεν είναι περισσότερο από αυτό που θα σου προσέφερε η οικογένεια σου"; Μπορεί και να είναι έτσι. Αλλά αυτό μπορεί να είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΦΕΛΟΣ για κάποιον ο οποίος δεν έχει οικογένεια. Καταντάει γελοία η αντιπαράθεση την οποία κάνεις Remedy. Μήπως δεν πρέπει να μιλάμε και με τους φίλους μας για τα προβλήματα μας; Μήπως τα προβλήματα μας να τα μοιραζόμαστε ΜΟΝΟ με τους ψυχίατρους / ψυχολόγους;

3ον Δεν παραπέμπω κανέναν σε παπάδες. Ξανακάνω επικόλληση το ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ το οποίο ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά όμως, οι θεραπευόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν την ψυχική ισορροπία και ηρεμία τους ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ. Προσωπικά κρίνω ότι η επιστροφή στις απαρχές της ψυχολογίας, δηλαδή στην, πάντα δωρεάν, εξομολόγηση και πνευματική καθοδήγηση - την οποία καπηλεύτηκε μετά από ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ* η ψυχολογία! - η οποία είναι πολύ καλύτερη επιλογή από τις αμφίβολες υπηρεσίες των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Στο κάτω, κάτω ο κληρικός ελέγχεται ΚΑΙ από την συνείδηση του ΚΑΙ από Τον Θεό στον οποίο ο ίδιος πιστεύει, εν αντιθέσει με τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές / ψυχιάτρους οι οποίοι έχουν διδαχθεί να μην πιστεύουν στην ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής [ή Θεού, μετά-θάνατο ζωής, κρίσης]... αλλά υποτίθεται ότι ασχολούνται με αυτή.

* Αφαίρεση του εξωτερικού ελέγχου του ψυχοθεραπευτή από τον Θεό [διδάσκουν την μη ύπαρξη ψυχής, Θεού, μετά-θάνατου ζωής, κρίσης]. Αφαίρεση του εσωτερικού ελέγχου του ψυχοθεραπευτή με την συνείδηση του και εξασφάλιση της εγκατάλειψης των ηθικών αξιών από την φοροεπιδρομή του επαγγελματία [ο κληρικός συντηρείται είτε αναζητήσουν τη βοήθεια του οι θεραπευόμενοι είτε όχι]. Και φυσικά την εισαγωγή αμοιβών οι οποίες ταίζουν την Αγία Τριάδα Την Εισπρακτική [ψυχολόγοι, ψυχίατροι, φαρμακοβιομήχανοι)... Βοήθεια μας].

Senior Member
    Δείξε μου εσύ τα στατιστικά στοιχεία.

Εμένα δεν μου ζητάνε λεφτά. Άλλαξε εκκλησία ή κληρικό.

1ον Απέδειξε μου εσύ ότι οι ψυχοθεραπευτές και οι ψυχίατροι ΜΠΟΡΟΥΝ να θεραπεύσουν οποιαδήποτε ψυχική πάθηση
    για ποιο πραγμα να σου ζητησουν λεφτα?
    σε θεραπευσαν απο κατι ? :)

εγω απο που κι ως που να σου δειξω στατιστικα στοιχεια?? δεν ειμαι ψυχιατρος ουτε ερευνητρια της ψυχολογιας.
    στοιχεια εχουν τα πανεπιστημια, τα ερευνητικα κεντρα, οι ψυχιατροι, και τα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ.
    αντιθετα με οπτι πιστευουν ολοι οι ημιμαθεις, ΔΕΝ ειναι δημοσιευμενη ολη η γνωση στο ιντερνετ. μονο πασαλειματα απο δω κι απο κει.
    το οτι δενε χεις βρει τασ τοιχεια που θες στο ιντερνετ, ειναι αποδειξη οτι δεν υπαρχουν???
    λογικο αλμα...

δεν χαζεψα ακομα να απευθυνθω σε παπα να μου λυσει το οτιδηποτε, οποτε, δεν εχω κληρικο.... εσυ να τον χαιρεσαι.

εγω γιατι να σου αποδειξω? δεν εχω λογο να σε πεισω για τπτ. μου αρκει να κατγγελω στα μελη, οτι λες ψεματα.
    προσωπικα εχω πεισθει οτι υπαρχουν θεραπευμενοι, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ. εσυ κανε οτι θες, αλλα μην βαφτιζεις το κρεας, ψαρι επειδη δεν εχεις κανενα επιχειρημα.

Banned
    Εδώ που τα λέμε και μόνο που σε τρώνε στην μάπα ( όχι εσένα) φτάνει αυτό..........ίσως ισχύει και για τον ψυχολόγο αυτό, δουλεύει εκείνη την ώρα, θα μπορούσε να λιάζεται σε μια παραλία, δεν θα πληρωθεί? Ασχέτως βελτίωσης κλπ ξέρω γω......

Banned
    ΜΑΖΙ ΣΟΥ! Εδώ συμφωνούμε και οι δύο μας! Να πληρώνουμε ΜΟΝΟ ΑΝ ΜΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΙ! Και φυσικά δεν θα εφαρμόσουμε τον κανόνα μόνο στους κληρικούς, αλλά και στους ψυχοθεραπευτές ε Remedy; "Όχι δύο μέτρα, δυό σταθμά".

εγω απο που κι ως που να σου δειξω στατιστικα στοιχεια?? δεν ειμαι ψυχιατρος ουτε ερευνητρια της ψυχολογιας. στοιχεια εχουν τα πανεπιστημια, τα ερευνητικα κεντρα, οι ψυχιατροι, και τα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ.
    αντιθετα με οπτι πιστευουν ολοι οι ημιμαθεις, ΔΕΝ ειναι δημοσιευμενη ολη η γνωση στο ιντερνετ. μονο πασαλειματα απο δω κι απο κει.
    το οτι δενε χεις βρει τασ τοιχεια που θες στο ιντερνετ, ειναι αποδειξη οτι δεν υπαρχουν??? λογικο αλμα...
    Καλά, καλά... Ότι πεις. Το υπουργείο υγείας έχει στατιστικά δεδομένα για όλα τα υπόλοιπα που αφορούν την υγεία και τα ανακοινώνει, αλλά όχι για την ψυχική υγεία. Πως το θες ρε Remedy; "Την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο"; Αν εγώ κάνω λογικά άλματα, εσύ πας από εξαίρεση σε εξαίρεση. Πολύ βολική λογική διαθέτεις. Όπως λες και εσύ πιο κάτω "να τη χαίρεσαι".

δεν χαζεψα ακομα να απευθυνθω σε παπα να μου λυσει το οτιδηποτε, οποτε, δεν εχω κληρικο.... εσυ να τον χαιρεσαι.

εγω γιατι να σου αποδειξω? δεν εχω λογο να σε πεισω για τπτ. μου αρκει να κατγγελω στα μελη, οτι λες ψεματα.
    προσωπικα εχω πεισθει οτι υπαρχουν θεραπευμενοι, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ. εσυ κανε οτι θες, αλλα μην βαφτιζεις το κρεας, ψαρι επειδη δεν εχεις κανενα επιχειρημα.
    Ψέματα σε ότι αφορά "τι" Remedy; Γίνε συγκεκριμένη σε παρακαλώ.

Σύμφωνα με την κατά noumac αντιμετώπιση, το ότι έχεις πεισθεί ότι υπάρχουν θεραπευόμενοι μπορεί να σε εντάσσει στους σχιζοφρενείς που ακούνε φωνές, έχουν παραισθήσεις κλπ γιατί εκτός του ότι απουσιάζει το σύνολο των στατιστικών μεγεθών εκ μέρους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, εγώ, εν αντιθέσει με σένα, ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΟ. Αν δεν σου αρέσει αυτή η επιχειρηματολογία, τα παράπονα σου στον noumac.

"Τι" βαφτίζω "τι". Και πάλι, γίνε συγκεκριμένη.

Senior Member
    Ρε ψηλέ άμα η εκκλησία όντως θεράπευε δεν θα υπήρχαν άνθρωποι που το λέγανε θα ήταν γνωστό σε όλους όπως επίσης ότι μπορείς να δεις βελτίωση με την ψυχοθεραπεία το λένε πολλοί και στο λέω κι εγώ θεραπεία δεν μπορείς να βρεις πουθενά όπου κι αν κοιτάξεις κι αυτό φταίνε αυτοί που κυβερνούν γιατί άμα θελαν θα υπήρχε έρευνα στην Ελλάδα και όλα θα ήταν καλά και η εκκλησία που πιστεύεις πουλημένη είναι στο σύστημα αν εσύ βοηθιέσαι όμως καλά κάνεις και το λες να το ξέρουμε σαν ενδεχόμενο
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Ρε ψηλέ άμα η εκκλησία όντως θεράπευε δεν θα υπήρχαν άνθρωποι που το λέγανε θα ήταν γνωστό σε όλους όπως επίσης ότι μπορείς να δεις βελτίωση με την ψυχοθεραπεία το λένε πολλοί και στο λέω κι εγώ θεραπεία δεν μπορείς να βρεις πουθενά όπου κι αν κοιτάξεις κι αυτό φταίνε αυτοί που κυβερνούν γιατί άμα θελαν θα υπήρχε έρευνα στην Ελλάδα και όλα θα ήταν καλά και η εκκλησία που πιστεύεις πουλημένη είναι στο σύστημα αν εσύ βοηθιέσαι όμως καλά κάνεις και το λες να το ξέρουμε σαν ενδεχόμενο
    Μάστρο-elis μη χαλιέσαι αν ο κόσμος αρχίσει να ψάχνει σε όλες τις άλλες κατευθύνσεις - συμπεριλαμβανομένου και της εκκλησίας - προκειμένου να λύσει τα ψυχικά προβλήματα τους. Φτιάξε εκείνο το cocktail που φτιάχνεις, κάνε και γυμναστική, φάε και τα αγροτικά προιόντα που αγοράζεις κατευθείαν από τον παραγωγό και κούλαρε.

Συγκεκριμένα για την εκκλησία, δεν σου δίνει διάγνωση οπότε το να σε θεραπεύσει με την στενή έννοια της ιατρικής δεν ισχύει. Θα σε ακούσει όμως και ίσως σε βοηθήσει όπως θα σε βοηθούσε και η οικογένεια σου. Αυτό για κάποιους οι οποίοι δεν έχουν ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ όφελος. Και δεν προυποθέτει χρήματα. Εσύ, αν σε ενοχλεί να ξέρεις ότι άλλοι άνθρωποι πάνε και μοιράζονται τα προβλήματα τους με κληρικούς, πες από μέσα σου ότι μιλάνε με φίλους τους για να μην ταράζεσαι.

Όπως παραδέχτηκες και εσύ, στην πρώτη σελίδα των σχολίων, η βελτίωση που βλέπουν αφορά τα δευτερεύοντα προβλήματα τους και ποτέ δεν επιλύουν κύριο πρόβλημα. Το άν μπορούμε ή δεν μπορούμε να βρούμε θεραπεία πουθενά θα το δούμε. Εγώ προτείνω να ψάξουμε ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ! 7 δις είμαστε. Κάποιος/οι θα μοιραστούν ότι βρουν. Μέχρι τότε ας τους να ψάχνουν. Εσύ ψάχνεις; Τι χαλιέσαι αν 7 δις κόσμου "ψάχνουν";

Εγώ δεν ξέρω αν είναι ΟΛΗ η εκκλησία πουλημένη στο σύστημα, όπως δεν μπορώ να πω ότι ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ είναι πουλημένο στο σύστημα. Τα κομμάτια που έχουν σχέση με την αποθεραπεία των ανθρώπων, ναι είναι. Εκεί συμφωνούμε. Αλλά όχι όλο. Γι' αυτό σου λέω. Άραξε... βγες για καφεδάκι... άσε τα 7 δις να ψάχνουν... και προπάντων ΜΗ ΧΑΛΙΕΣΑΙ!

Page 6 of 52 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast