Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΑΦΑΣ - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 52 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast
Results 106 to 120 of 774
    Banned
    Να σου πω και εσύ την λες αυτή κούκου, ανίκανη ή ότι το έκανε από σκοπιμότητα ? Η δεν ξέρεις?
    Ναι αν εσύ ήθελες να την καταγγείλεις θα μπορούσες? Ασχέτως αν δεν έχεις τα κουράγια...κατανοητό...λέω αν θα μπορούσες θεωρητικά .....

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Να σου πω και εσύ την λες αυτή κούκου, ανίκανη ή ότι το έκανε από σκοπιμότητα ? Η δεν ξέρεις?
    Ναι αν εσύ ήθελες να την καταγγείλεις θα μπορούσες? Ασχέτως αν δεν έχεις τα κουράγια...κατανοητό...λέω αν θα μπορούσες θεωρητικά .....
    ΣΙΓΟΥΡΑ δεν το έκανε με σκοπιμότητα πάντως... Από αφέλεια και καθόλου εμπειρία ίσως... Ή ακόμα και από ανικανότητα; Δεν ξέρω, είναι βαρύ για να το πω αυτό. Σίγουρα όμως δεν με καταλάβαινε. Προσπαθούσα να της μεταδώσω πώς νιώθω χωρίς αποτέλεσμα αλλά αυτό που με εξόργισε περισσότερο είναι οι λανθασμένες πληροφορίες που μου έδινε και που μάλιστα αφορούσαν την υγεία μου. Γιατί εκεί ήταν που διαπίστωσα πως στην ουσία είναι άσχετη.

Δεν το έχω ψάξει το θέμα αλλά γιατί να μην μπορούσα; Φυσικά νιώθω πως δεν θα είχε αποτέλεσμα, ούτε θα το έκανα. Εδώ δεν καταγγείλαμε τον ψυχίατρο του αδερφού μου για εγγκληματικά λάθη... Αν και για τον 2ο σίγουρα θα έπρεπε, σκεφτήκαμε πως τα παιδιά του δεν φταίνε σε κάτι. Και γενικά όπως και να' χει δεν βρίσκεις το δίκιο σου. Για σοβαρά λάθη όμως πρέπει να καταγγέλνεις γιατί δεν το κάνεις από εκδίκηση αλλά για να προλάβεις και άλλα σοβαρά λάθη σε άλλους...

Banned
    Quote Originally Posted by deep View Post
    ΣΙΓΟΥΡΑ δεν το έκανε με σκοπιμότητα πάντως... Από αφέλεια και καθόλου εμπειρία ίσως... Ή ακόμα και από ανικανότητα; Δεν ξέρω, είναι βαρύ για να το πω αυτό. Σίγουρα όμως δεν με καταλάβαινε. Προσπαθούσα να της μεταδώσω πώς νιώθω χωρίς αποτέλεσμα αλλά αυτό που με εξόργισε περισσότερο είναι οι λανθασμένες πληροφορίες που μου έδινε και που μάλιστα αφορούσαν την υγεία μου. Γιατί εκεί ήταν που διαπίστωσα πως στην ουσία είναι άσχετη.

Δεν το έχω ψάξει το θέμα αλλά γιατί να μην μπορούσα; Φυσικά νιώθω πως δεν θα είχε αποτέλεσμα, ούτε θα το έκανα. Εδώ δεν καταγγείλαμε τον ψυχίατρο του αδερφού μου για εγγκληματικά λάθη... Αν και για τον 2ο σίγουρα θα έπρεπε, σκεφτήκαμε πως τα παιδιά του δεν φταίνε σε κάτι. Και γενικά όπως και να' χει δεν βρίσκεις το δίκιο σου. Για σοβαρά λάθη όμως πρέπει να καταγγέλνεις γιατί δεν το κάνεις από εκδίκηση αλλά για να προλάβεις και άλλα σοβαρά λάθη σε άλλους...
    Ναι για το ανίκανη έχεις δίκιο, το λέω και το ξαναλέω....στο επάγγελμα λέμε ότι δεν είναι καλοί ..........όχι γενικά........
    Ναι αυτό εννοούσα κατά ποσο θα έβρισκες το δίκιο σου.........

Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    ΜΑΖΙ ΣΟΥ! Εδώ συμφωνούμε και οι δύο μας! Να πληρώνουμε ΜΟΝΟ ΑΝ ΜΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΙ! Και φυσικά δεν θα εφαρμόσουμε τον κανόνα μόνο στους κληρικούς, αλλά και στους ψυχοθεραπευτές ε Remedy; "Όχι δύο μέτρα, δυό σταθμά".

Καλά, καλά... Ότι πεις. Το υπουργείο υγείας έχει στατιστικά δεδομένα για όλα τα υπόλοιπα που αφορούν την υγεία και τα ανακοινώνει, αλλά όχι για την ψυχική υγεία. Πως το θες ρε Remedy; "Την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο"; Αν εγώ κάνω λογικά άλματα, εσύ πας από εξαίρεση σε εξαίρεση. Πολύ βολική λογική διαθέτεις. Όπως λες και εσύ πιο κάτω "να τη χαίρεσαι".

Ψέματα σε ότι αφορά "τι" Remedy; Γίνε συγκεκριμένη σε παρακαλώ.

Σύμφωνα με την κατά noumac αντιμετώπιση, το ότι έχεις πεισθεί ότι υπάρχουν θεραπευόμενοι μπορεί να σε εντάσσει στους σχιζοφρενείς που ακούνε φωνές, έχουν παραισθήσεις κλπ γιατί εκτός του ότι απουσιάζει το σύνολο των στατιστικών μεγεθών εκ μέρους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, εγώ, εν αντιθέσει με σένα, ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΟ. Αν δεν σου αρέσει αυτή η επιχειρηματολογία, τα παράπονα σου στον noumac.

"Τι" βαφτίζω "τι". Και πάλι, γίνε συγκεκριμένη.

απο ολη την φασαρια που κανεις, συμφωνω σε πολυ λιγα σημεια, τα οποια ομως τα αναγνωριζουν κι αλλοι πολλοι, και γινονται εδω και καιρο αγωνες γι αυτα.
    λεγονται : δικαιωματα των ασθενων.
    με τις υπερβολες και τις υστεριες και τους παραλογισμους ομως και με τα κουραστικα επαναλαμβανομενα κειμενα σου, χανεις και το λιγο δικιο που εχεις.
    επειδη φαινεται να σε απασχολει πραγματικα, παρα το σπαμαρισμα που κανεις, σου προτεινω να συμβουλευετεις τον μαυρο σκορπιο που εχει δημοσιευσει εδω μεσα σχετικα με μια κινηση για την υπερασπιση των δικαιωματων των ψυχικα ασθενων και για κινησεις εναντιον maL-practicioners, με καταγγελιες και νομικους κλπ.

λιγα λογια για τα παραπανω που ρωτας:

ΕΑΝ ο θεραπευτης με το που σε δει σου πει, οτι αυτο που εχεις ειναι το ταδε και με μερικες η με πολλες συνεδριες θα θεραπευτεις πληρως, τοτε ναι, θα επρεπε να πληρωνεις μονο αν θεραπευτης. σε αυτο μπορω να συμφωνησω.
    ΑΝ ΟΜΩΣ δεν δεσμευθει σε κατι τετοιο, τοτε πληρωνεις τον χρονο του, οποιο κι αν ειναι το αποτελεσμα της θεραπειας.

καποιοι , δεν επιδεχονται αποθεραπειας, ειτε γιατι ειναι τετοια η ασθενια (χρονια), ειτε γιατι οι ιδιοι δεν θεραπευονται (πχ, επειδη δεν ειναι συνεργασιμοι).
    οι πρωτοι, το ξερουν, και πανε στο θεραπευτη, για να βελτιωθουν, γιατι τους ενδιαφερει ακομα και η ΒΕΛΤΙΩΣΗ τους, εφοσον δεν γινεται να αποθεραπευτουν.
    με την βελτιωση μπορουν να ζησουν λειτουργικα, ενω χωρις, δεν μπορουν να επιβιωσουν. γι αυτο πανε και σε αυτο προσβλεπουν.
    φυσικα και ΟΛΟΙ επιθυμουν να ξεμπερδεψουν δια παντος, αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΦΙΚΤΟ.

σε αυτο που θα συμφωνησω, ειναι οτι ο θεραπευτης πρεπει να εξηγειται στον ασθενη και να του λεει αν μπορει η οχι να τον θεραπευσει, επισης να του λεει "δεν ξερω αλλα αν θες μπορουμε να προσπαθησουμε", γιατι ειναι τετοιο το αντικειμενο της ψυχοθεραπειας και τοσο σημαντικη η προσωπικοτητα του ασθενη και η ανταποκριση του που ειναι σπανιο να ξερει εξ αρχης ο θεραπευτης τι πορεια θα εχει η συνεργασια. οποτε ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ να σου πει αν θα θεραπευτεις, αν δεν σε γνωρισει καλα κι αν δεν δοκιμαστει η σχεση σας.

δεν πρεπει να πληρωθει αυτος ο χρονος του ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ δεν σου εχει πει ψεματα, αλλα σου εχει πει σε ερωτηση σου, οτι μονο στην πορεια μπορει να φανει αν θα αποθεραπευτεις πληρως? εαν για παραδειγμα φταιει η δικη σου σταση που δεν προχωραει η θεραπεια, εκεινος τι φταιει να ασχολειται απληρωτος?σε αυτο γιατι δεν απαντας?

αν θεωρεις οτι δεν πρεπει να πληρωθει ο'τι και να γινει, εφοσον δεν σε θεραπευσει, τοτε πες το στην αρχη της συνεργασιας κι αν δεχτει , προχωρα.
    δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να σου διαθετει δωρεαν τον χρονο του.

τα ψεματα:
    'δεν υπαρχει κανενας αποθεραπευμενος". εφοσον ξερω εγω μερικους, η πλεον ασχετη με ψυχοθεραπεια, σιγουρα υπαρχουν.
    επισης τα τσουβαλιασματα. συμφωνω οτι και τρελοι και μισοτρελλοι και ανηθικοι (και πατσαβουρες) ψυχολογοι υπαρχουν.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ . ΕΣΥ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ, σε μια συνεπεια του ασπρου- μαυρου που βλεπεις μονιμως μπροστα σου.
    επισης, υπαρχουν κι αυτοι που δεν εχουν δουλεια και προσπαθουν να διατηρουν πελατεια. ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ, δεν αναγνωριζεις κανενα ποσοστο ικανων και ηθικων και αποτελεσματικων ψυχοθεραπευτων. αυτο ειναι ασπρο- μαυρο και ειναι και ΨΕΜΑ.

το κρεας- ψαρι:
    αποκαλεις την κατηχηση και την συζητηση με κληρικους, θεραπεια. ουτε ειναι θεραπευτες, ουτε ξερουν απο θεραπειες, ουτε κανουν θεραπειες..
    ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
    Last edited by Remedy; 03-10-2016 at 10:32.

Banned
    Απάντηση στην deep σχόλιο #102 του παρόντος (Μέρος Α).

Πες τα ρε cube γιατί τα ακούσαμε όλα εδώ μέσα. Αυτό θα έλεγα κι' εγώ. Και ένα υδραυλικό να καλέσεις, αν ξαναχαλάσει η βρύση σημαίνει πως έφταιγε ο υδραυλικός; Ε μην τον ξανακαλέσεις.
    Δεν συζητάμε για βρύσες αλλά για σαφείς ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ οι οποίες εκτίθενται στην ανάρτηση ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A4%CE%A9%CE%9D).

Προς Μ87 κυρίως:
    Δεν είμαι το κατάλληλο άτομο να μιλήσω για το θέμα γιατί δεν έχω καλή γνώμη για τους ψυχολόγους από προσωπική εμπειρία κιόλας, αλλά ξέρεις κάτι; Δεν θέλω να τους τσουβαλιάζω όλους. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως συμβαίνει πάντα και ΠΑΝΤΟΥ. Deal with it, είναι τόσο απλό.
    Το πρόβλημα, όπως εξηγώ στην ανάρτηση είναι συστημικό. Ακόμα και αν δεχθώ την ύπαρξη "καλών ψυχολόγων που βγάζουν αποθεραπευμένους" [που προσωπικά δεν την δέχομαι] δεν είναι δικαιολογία για να μην αλλάξει το θεσμικό πλάισιο του ***** το οποίο υπάρχει για ξεκάρφωμα και για να νομίζει ο θεραπευόμενος ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας ανάμεσα σε αυτόν και την χειραγώγιση και εκμετάλλευση του.

Αν δεν θες να πάρεις το ρίσκο να καλέσεις έναν υδραυλικό μην το κάνεις. Αν δεν θες να ακούς τον καθηγητή σου επειδή στα λέει λάθος, μην τον ακούς. Αν για όλα φταίει κάποιος άλλος και περιμένεις τους άλλους να σε σώσουν, λυπάμαι αλλά το' χεις χάσει οριστικά το παιχνίδι. Δεν πηγαίνεις στον ψυχολόγο για να μην ξαναβιώσεις ποτέ θλίψη και άγχος στην ζωή σου.
    Μην ανησυχείς. Αν δεν εξασφαλίσω το τι θα παίρνω στην συναλλαγή, δεν θα τον καλέσω. Εσύ που είσαι βλέπω ειδήμονας, θα απαντήσεις στα όσα θίγω στα σχόλια #332 και #333 στον σύνδεσμο (http://www.e-psychology.gr/forum/thr...91%29/page23);

Για εξήγησέ μας λίγο τί ακριβώς εννοείς το αποθεραπευόμενος να καταλάβω πώς το βλέπεις και τί ακριβώς θες να κάνει ένας ψυχολόγος για να μην τον θεωρείς τσαρλατάνο...
    Αποθεραπευμένος είναι αυτός ο οποίος έπασχε από "κάτι" και πλέον ΔΕΝ πάσχει από εκείνο το "κάτι".

Ψυχολόγος για μένα σημαίνει κάποιος που έχει λόγο στην ψυχή σου, που μπορεί να σε καταλάβει, να σε ανακουφίσει, να είναι στήριγμα και να σου πει 2ο χρήσιμα πράγματα που θα σε βοηθήσουν ουσιαστικά και να σε κάνουν να διαπιστώσεις κάτι που από μόνος σου λόγω συναισθηματικής φόρτισης ή βιωμάτων ή κάποιων ερεθισμάτων δεν μπορούσες να τα δεις ή να τα διαχειριστείς με κάποιο τρόπο. Δεν είναι ο σωτήρας κανενός, μόνο ο εαυτός σου θα σε σώσει, η δική σου θέληση και προσπάθεια ό,τι και αν σου πουν οι άλλοι ακόμη κι' αν έχουν ειδικευτεί σ' αυτό. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις ή ποτέ δεν φταίει ο ασθενής;
    Δεν με ενδιαφέρει ο προσωπικός ορισμός σου αλλά η ετυμολογία της ονομασίας του επαγγέλματος τους. Η ελληνική γλώσσα είναι κοινή τόσο για μένα όσο και για εκείνους. Στον/ην ψυχοθεραπευτή ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ/ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ/ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ/ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ - ΌΤΙ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ. Με αυτή την προσμονή λοιπόν τους επισκεπτόμαστε. Αυτό λένε και οι ίδιοι μέσα στα γραφεία τους μακριά από οποιαδήποτε δέσμευση. Δεν το λέω μόνο εγώ. Το λέει και ο/η χρήστης muraglia τα λεγόμενα της τα οποία και παρέθεσα πιο πάνω.

Πέρα από αυτό, τα όσα περιγράφεις πιο πάνω deep, τα βρίσκω και στον κολλητό μου, σε μια φίλη μου ή την οικογένεια μου ή στον κληρικό της εκκλησίας μου και δεν χρειάζεται καν να πληρώσω.

Να ξεκινήσουμε κατ' αρχάς με το αν πιστεύουν στην ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής. Αυτό είναι το πρώτο ψέμα και ακόμα δεν έχει μπει κάποιος στο γραφείο τους. Διδάσκονται την μη-ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής από τότε που τα εξέφρασε ο Wundt. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στο περίγραμμα σπουδών τους το οποίο ΔΕΝ διδάσκει πουθενά την ύπαρξη ψυχής. Αν έχεις αντίρρηση στείλε μου το ISBN του συγγράμματος, το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα και το περίγραμμα στο οποίο διδάσκεται. Τα όσα λέω εδώ σχετικά με το τι διδάσκονται ισχύουν τόσο για τους ψυχολόγους όσο και για τους ψυχοθεραπευτές ή τους ψυχίατρους.

Πάμε τώρα στο αν θεραπεύουν ή όχι ψυχικές παθήσεις / νόσους / διαταραχές. Εκείνοι - μέσα στα γραφεία τους παρέα με τον θεραπευόμενο-πελάτη-χρηματοδότη-θύμα - και μακριά από οποιαδήποτε δέσμευση, λένε ότι θεραπεύουν πάσα νόσο και πάσα μαλακία. Στα forum - στα οποία απευθυνόμαστε "αφού έχει χαλάσει πλεόν η δουλειά" οι ψυχολόγοι λένε είτε ότι δεν θεραπέυουν οτιδήποτε [πλήρης ανικανότητα], είτε ότι κάποια πράγματα τα θεραπεύουν ενώ κάποια άλλα όχι.

Στη μεν μια περίπτωση [πλήρη ανικανότητα] οφείλουν σήμερα κιόλας, όλοι οι θεραπευόμενοι να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν στη δωρεάν υποστήριξη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος.

Στη δε άλλη περίπτωση ενώ δεν δεσμεύονται ότι μπορούν να θεραπεύσουν οτιδήποτε, είναι αμφίβολο κάποιο φάσμα των ικανοτήτων τους όμως δεν δεσμεύονται ποιό είναι αυτό. Εάν δεχθώ καλόπιστα τα όσα περιγράφονται στο ντοκυμαντερ "ΠΑΡΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΦΤΕΡΑ"- και πίστεψε με ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - ακόμα και η σχιζοφρένεια θεραπευεται χωρίς χρήση ψυχοφαρμάκων. Το ντοκυμαντέρ μας δίνει όχι μια, αλλά δύο τέτοιες μαρτυρίες ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ! Η δε μελέτη η οποία κατέληξε στη δημοσίευση της αναφερόμενης μελέτης του Π.Ο.Υ. έδειξε ότι λόγω της ύπαρξης-διάθεσης φαρμάκων σε δυτικού τύπου κοινωνίες, τα ποσοστά αποθεραπείας ή ανάκαμψης από την σχιζοφρένεια είναι χαμηλά στις κοινωνίες αυτές ενώ βρέθηκε να είναι υψηλά στην επαρχιακή Ινδία! Και τι διδάσκουν, παπαγαλίζουν, αναμεταδίδουν οι ειδήμονες του χώρου σχετικά με αυτό; Λένε κατ' αρχάς ότι η σχιζοφρένεια δεν αποθεραπεύεται και εν συνεχεία ότι θα πρέπει ο ασθενής να παίρνει φάρμακα ΜΙΑ ΖΩΗ. Οι μελέτες όμως οι οποίες αναφέρει ο Whitaker (αφηγητής) οι οποίες έγιναν με κρατική χρηματοδότηση και όχι με χρηματοδότηση από φαρμακοβιομηχανίες αναφέρουν ΑΝΤΙΘΕΤΑ αποτελέσματα. Αν ξέρεις αγγλικά δεν θα δυσκολευτείς να βρεις τις μελέτες τις οποίες αναφέρει για να τις διαβάσεις εσύ η ίδια.

Το συμπέρασμα μου το οποίο προκύπτει από α. την απόκρυψη ή μη-συλλογή και απόκρυψη των σχετικών στατιστικών που αφορούν την ψυχοθεραπεία από τους αρμόδιους φορείς (υπουργείο υγείας, ΕΛΣΤΑΤ, ΣΕΨ, ΠΨΣ) β. τις προσωπικές παρατηρήσεις τις δικές μου καθώς επίσης και του κοινωνικού μου κύκλου, γ. το ότι συνεχίζουν οι σχολές ψυχοθεραπείας να υπάρχουν, εγώ θα πω ότι ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΝ, αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕ να θεραπευθεί οποιοσδήποτε, με μια μικρή επιφύλαξη για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχοθεραπευτικών τεχνικών και αυτό μόνο και μόνο για να μην κλείσουν αυτές οι σχολές. Δεν με ενδιαφέρει που διατείνεται η Remedy ότι υπάρχουν αποθεραπευμένοι, γιατί στο δια ταύτα, οι αποθεραπευμένοι "δεν εξαφανίζονται από προσώπου Γης" με την αποθεραπεία τους. Θα έπρεπε, να συστήνουν τους θεραπευτές που τους βοήθησαν να αποθεραπευτούν. Εάν όμως πεις ότι "ψάχνω για ψυχοθεραπευτή ο οποίος θα με βοηθήσει να αποθεραπευτώ" το μόνο το οποίο λέει οποιοσδήποτε είναι "με βοήθησε". Επανέρχεσαι με 2η ερώτηση "αποθεραπευτηκες;" και πάντα λένε "όχι".

Banned
    Απάντηση στην deep σχόλιο #102 του παρόντος (Μέρος Β).

Παραθέτω την απάντηση μου από το σχόλιο #375 στον σύνδεσμο (http://www.e-psychology.gr/forum/thr...%82#post610472)

"Η σύντομη απάντηση στην ερώτηση σου είναι επειδή ψάχνω για αποθεραπευμένους.

Στη σελίδα 12 των σχολίων έκανα μια υπόθεση για 10 θεραπευομένους ανά θεραπευτή, για τους 3.100 ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές (1.400 και 1.700 μέλη αντίστοιχα ΣΕΨ και ΠΨΣ) που έχουμε στην Ελλάδα. Οι 10 θεραπευόμενοι, επί 30 ευρώ τη συνεδρία, επί 52 εβδομάδες το έτος (10*30*52 = 15.600 ευρώ) αφήνουν 15.600 ευρώ ανά θεραπευτή τα οποία προσφέρουν μια άνετη ζωή εάν δεν πληρώνει φόρους, νοίκι, λογαριασμούς και δεν κάνει οικογένεια. Οπότε είναι ασφαλές να πω ότι ο κάθε θεραπευτής, προκειμένου να επιβιώσει, έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 10 θεραπευομένους στο γραφείο του.

Θα υποθέσω - πάλι συντηρητικά - ότι ο κάθε άνθρωπος έχει έναν μέσο κοινωνικό κύκλο 30 ατόμων (και σε αυτό συμπεριλαμβάνω οικογένεια, στενούς φίλους, επαγγελματικό κύκλο και γνωστούς). Και λέω συντηρητικά, γιατί η οικογένεια στην Ελλάδα (γονείς, αδέρφια, παιδιά, θείοι, θείες, ξαδέρφια) συνήθως είναι καμιά 30αρία άτομα από μόνοι τους.

Αν ο μέσος χρόνος αποθεραπείας (εάν έβγαιναν, όπως λες, αποθεραπευμένοι αλλά είναι δύσκολο να τους βρούμε) κρατούσε 5 χρόνια τότε κάθε πέντε χρόνια, Ο ΚΑΘΕ θεραπευτής θα βγάζει 10 αποθεραπευμένους. Δηλαδή, κάθε πενταετία θα είχαμε 3.100*10 = 31.000 αποθεραπευμένοι οι οποίοι έχουν κοινωνικό κύκλο 31.000*30 = 930.000 κόσμου οι οποίοι γνωρίζουν ΑΜΕΣΑ έναν τουλάχιστο αποθεραπευμένο. Αυτό ισχύει για μια πενταετία. Μέσα σε 25 χρόνια έχουμε 4.650.000 κόσμου οι οποίοι γνωρίζουν ΑΜΕΣΑ έναν τουλάχιστο αποθεραπευμένο. Δηλαδή, από το 1996 εώς το 2016 ΜΟΝΟ, οι μισοί σχεδόν Έλληνες θα ξέρανε κάποιον ο οποίος είναι αποθεραπευμένος!

Να το δώσω λίγο πιο παραστατικά αυτό:

Μια Αθήνα ολόκληρη, κάθε 25 χρόνια, αποτελείται από σχεδόν το 100% του, ως πληθυσμός, από άτομα τα οποία γνωρίζουν έναν τουλάχιστο αποθεραπευμένο!

Βλέπεις εσύ αυτό να είναι η σημερινή κατάσταση;

Τώρα λάβε υπόψιν σου τα εξής:
    1ον Ότι ο ΣΕΨ ιδρύθηκε το 1963 παρακαλώ (53 χρόνια ύπαρξης) και ο ΠΨΣ το 1998 (18 χρόνια ύπαρξης).
    2ον Ότι μόνο η οικογένεια στην Ελλάδα συνήθως αριθμεί 30 άτομα και εμείς χρησιμοποιήσαμε αυτό σαν παραδοχή ως το σύνολο του κοινωνικού κύκλου συμπεριλαμβανομένου οικογένειας, φίλων, επαγγελματικού κύκλου.
    3ον Ότι οι θεραπευτές χρειάζονται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 10 θεραπευομένους έκαστος ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ εξαιρούνται φόρων, λογαριασμών, ενοικίου και οικογένειας.
    4ον Ότι δεν έχω λάβει υπόψιν μου τα ιδιωτικά γραφεία ψυχιάτρων / ψυχοθεραπευτών όπως και τις ψυχιατρικές κλινικές είτε εξειδικευμένες, είτε σε τμήματα γενικών/περιφερειακών νοσοκομείων.

Αν δεν πέιθεσαι με αυτό τον τρόπο σκέψου το εξής:

Η διαφήμιση του ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή είναι οι ευχαριστημένοι πελάτες του. Δεν χρειάζεται να ανακοινώσει ονόματα αποθεραπευμένων πελατών ο εκάστοτε θεραπευτής, αλλά δεν σου φαίνεται περίεργο που δεν ανακοινώνουν ΚΑΝ νούμερα; Δεν υφίσταται οποιοσδήποτε ανταγωνισμός μεταξύ τους και όλοι είναι ευχαριστημένοι και χορτάτοι. Φυσιολογικά θα τσακώνονταν για την πελατεία - εάν φυσικά δεχθώ το επιχείρημα ότι "πάνω από όλα είναι επαγγελματίες και τους ενδιαφέρουν οι εισπράξεις τους". Ούτε και οι σύλλογοι τους ενδιαφέρονται να συλλέξουν ή να ανακοινώσουν τέτοια στοιχεία (αποθεραπευμένοι κατ΄έτος) προφανώς γιατί δεν είναι ο σκοπός είτε του ένός είτε του άλλου συλλόγου."

Εδώ όμως έχουμε καταλήξει σε βλακώδεις αιτιολογήσεις όπως "οι αποθεραπευμένοι δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τραίνο". Πίστεψε ότι θέλεις. Είναι δικαίωμα σου.

Πέρα από τα όσα αναφέρω πιο πάνω, υπάρχει και το μπ*****λο για θεσμικό πλαίσιο:
    1. Το ****χαρτο που έχουν για κώδικα δεοντολογίας.
    2. Τον δήθεν πειθαρχικό έλεγχο τον οποίο μπορεί να ασκήσει ο ΣΕΨ/ΠΨΣ με βάσει το παραπάνω ****χαρτο.
    3. Την έλλειψη προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
    4. Την έλλειψη πρόβλεψης αποζημιώσεων και διεκδικήσεων για τους θεραπευόμενους.
    5. Το ΣΕΥΥΠ (σύνδεσμο που περιγράφει τα καμώματα τους θα βρεις στην πρώτη σελίδα του παρόντος) ο οποίος "κάνει το ******" όταν καταγγέλονται ψυχιατρικές μονάδες.
    6. Την αναλγησία και αδράνεια του υπουργείου υγείας να διασφαλίσει τον θεραπευόμενο από εκμετάλλευση.
    7. Την πλήρη απουσία των στατιστικών μεγεθών σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας εκ μέρους υπουργείου υγείας και ΣΕΨ/ΠΨΣ.
    8. Την διδασκαλία συντεταγμένης άρνησης απο προπτυχιακό επίπεδο στην συνεργασία αποφοίτων με όρους οι οποίοι τους θέτουν σε - λογικό έλεγχο από οποιονδήποτε.
    9. Την "παγίδα" των αμοιβών των αποφοίτων οι οποίοι ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να θυσιάσουν τις ηθικές αξίες τους προκειμένου να σταδιοδρομήσουν.
    10. Την συντεταγμένη - και πάλι - άρνηση των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων να συμμετέχουν σε ψυχοθεραπευτικά σχήματα.

Και μετά θες να μου πεις "τι"; Ότι όλα αυτά εξασφαλίζουν εμένα; ή ότι ΠΑΡΟΛΗ ΤΗ ΣΚ***ΘΥΕΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ;! Για σένα ίσως υπάρχουν, παρότι δεν είδα να λες ότι έτυχες ΚΑΙ ΕΣΥ καλής εμπειρίας. Για μενα, λυπάμαι αλλά δεν με πείθεις.

Πήγαινα σε ψυχολόγο που με έκανε χειρότερα. Τα γράφω αυτά ενώ είμαι θυμωμένη αλλά δεν μιλάω όπως εσύ. Ένιωσα προδωσία από την ίδια την ψυχολόγο μου. Η ίδια αναρωτιόταν πώς ξεπέρασα την κατάθλιψη, στην ουσία ένιωθε πως δεν με βοηθούσε. Και αυτό επειδή πήγαινα και απλά ήξερα πως με βοηθάει και μόνο το ξέσπασμα, πως κάποιος προσπαθεί να καταλάβει, πως δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν.
    Άρα καταλαβαίνεις ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος επί των ψυχοθεραπευτών και να ελέγχονται ΚΑΙ από τους θεραπευομένους αυτών με τους τρόπους τους οποίους προτείνω στην ανάρτηση (έγγραφη διάγνωση και πλάνο εργασίας και καταγραφή των συνεδριών προκειμένου για στοιχειοθέτηση). Και ο λόγος που το λέω αυτό είναι επειδή ΚΑΝΕΝΑΣ εκτός από την ίδια την ψυχολόγο σου, δεν ξέρει τις πραγματικές προθέσεις της και συγκεκριμένα το αν δεν σε βοηθούσε σκόπιμα ή όχι.

Έχω γνωρίσει ανθρώπους που δεν θα ζούσαν σήμερα αν δεν έλεγαν 2ο κουβέντες κάθε βδομάδα με τον ψυχοθεραπευτή τους και αντί να δεις πως έχουν σώσει ζωές εσύ κάθεσαι και τσουβαλιάζεις και τους κατηγορείς σαν να είναι όλοι άσχετοι, άχρηστοι και δεν αξίζουν τον χρόνο και τα λεφτά μας.
    Τα όσα λες εδώ δεν αναιρούν - και σίγουρα δεν δικαιολογούν -την εκμετάλλευση όσων ΔΕΝ πάσχουν από αυτοκτονικές τάσεις.

Αν ήταν δεν θα τους χρειαζόμασταν και δεν θα πήγαινε κανείς. Και ακόμα και αυτό είναι ρίσκο γιατί δεν θέλω να αναλύσω και το κεφάλαιο της ψυχολογικής εξάρτησης που βιώνει κάποιος όταν επισκέπτεται ψυχολόγο. Ήταν ένας από τους λόγους που δεν ήθελα να δεθώ με την δική μου και ήμουν απόμακρη, γιατί γνωρίζω τον χαρακτήρα μου. Έχω παρατηρήσει ανθρώπους να πηγαίνουν για χρόνια γιατί για το παραμικρό που γίνεται τρέχουν στον ψυχολόγο γιατί έτσι έμαθαν, πως πάντα κάποιος άνθρωπος θα τους βρίσκει την λύση για όλα. Και τώρα φαντάζομαι θα μου πεις πως φταίει πάλι ο ψυχολόγος που δεν τους προετοίμασε, δεν τους δυνάμωσε ψυχικά κλπ κλπ... Κάποιοι δεν μπορούν αλλά κυρίως ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να θεραπευτούν ποτέ. Και κάποιοι όντως δεν γίνεται να θεραπευτούν (το πιστεύω αυτό που γράφω και δεν λέω υποτιμητικά) αλλά και πάλι μπορούν να δυναμώσουν και να τους βοηθήσει το οτιδήποτε για να στέκονται στα πόδια τους και να ζουν με αξιοπρέπεια, ακόμη και ένας ψυχολόγος.
    Οπότε γιατί ζορίζεσαι με το να ελέγχεται η εργασία τους εφόσον θεωρείς ότι είναι απαραίτητοι; Στην αμερική ένας πληθυσμός 330.000.000 με πολύ μεγαλύτερη διαδοση και χρήση των ψυχοθεραπευτικών και ψυχιατικών τενχικών τα "καταφέρνει" [υποτίθεται] επειδή υπάρχει ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ τόσο σε ότι αφορά το "τι" έχεις, όσο και σε ότι αφορά το "πως θα γίνεις καλα" ενώ παράλληλα ο θεραπευόμενος έχει το δικαίωμα να καταγράφει τις συνεδρίες. Τι διαφορά έχει η Ελλάδα από την Αμερική; Συγκριτικά, σαν μέγεθος χώρας ή πληθυσμού είμαστε σαν μια μέση πολιτεία τους. Η βασική διαφορά είναι ότι εκείνοι έχουν ιδιωτικές παροχές υγείας ενώ εμείς έχουμε - ως επί το πλείστον - δημόσιες παροχές υγείας οι οποίες σε ότι αφορά "χαπάκωμα και εγκλεισμό" συνδράμουν οικονομικά και συμμετέχουν με ψυχιατρικό προσωπικό, ενώ σε ότι αφορά ψυχοθεραπεία ΔΕΝ συνδράμουν οικονομικά ή με ψυχοθεραπευτές αντίστοιχα. Γιατί; Οι ψυχολόγοι αναγνωρίζονται ως ειδικότητα αλλά για τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία "δεν είναι καλή ειδικότητα". Κλινικοί ψυχολόγοι προσλαμβάνονται από δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Ο ασφαλισμένος γιατί δεν έχει πρόσβαση σε ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες; Μήπως επειδή η ψυχοθεραπεία προσφέρει ΜΟΝΙΜΕΣ λύσεις και απεμπλέκει τον θεραπευόμενο από την μοίρα του "μια ζωή με χάπια";

Γι' αυτό που λες με το να πληρώνονται ... και με τον εαυτό σου.
    Για όλο την τέταρτη παράγραφο σου, να απευθυνθείς στη Remedy. Εκείνη πρότεινε να μην πληρώνεται κάποιος εκτός και αν έχει θεραπεύσει κάποιον.

Αυτά από μένα. Δεν νομίζω να ξανα απαντήσω γιατί λέγονται ... να βρεις την άκρη σου.
    Λυπάμαι για την εμπειρία σου και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλεις να εξασφαλίσεις - για άλλους, εσένα και εμένα μας εκμεταλλεύτηκαν ήδη - να μην τύχουν χειραγώγισης.

Senior Member
    Εγω παλι νομιζω πως τις περισσοτερες φορες, εμεις οι ιδιοι χαλαμε τη θεραπεια με το να μην θελουμε να κανουμε δουλεια με τον εαυτο μας για να θεραπευτουμε κ επειδη θα δωσουμε λεφτα θεωρουμε πως ο αλλος πρεπει να μας κανει καλα, λες και εχει το μαγικο κουμπι κ θα το πατησει κ θα εξαφανιστουν ολα τα προβληματα. Υπαρχουν φυσικα και ασυνείδητοι, οπως κ σε καθες τομεα.

Επισης αυτο με την εκκλησια εχει μια βάση. Αν πχ ενας βαθια ενοχικος ανθρωπος με μοτιβα συμπεριφορας καταστρεπτικα για τον ιδιο ή τους αλλους, πιστευει πως με το να εξομολογηθεί του συγχωρουνται οι αμαρτίες, αν πηγαινει κ τα λέει, κ μετα νοιωθει απελευθερωμενος κατα καποιο τροπο, τοτε ισως δειχνει να υπαρχει κατι καλο στην εκκλησια γι αυτον. Ομως σε καμμια περιπτωση δεν ειναι θεραπεια αυτο το πραγμα, απλα τρεφεις την αδυναμια σου πιο ανωδυνα.

Senior Member
    εγω πάλι νομιζω ότι μια χαρά κατήχηση του κάνουν οι παλαιοημερολογίτες για να προπαγανδίζει την εκκλησία τους.

Ο μεσαιωνικός οχετός του Παλαιοημερολογιτισμού (2)

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    απο ολη την φασαρια ..., με καταγγελιες και νομικους κλπ.
    Αναφέρεσαι μόνο σε ένα από τα εννέα σημεία (δικαιώματα ασθενών) τα οποία θίγω αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα εννέα και συνεπώς απορρίπτω τα όσα λες εδώ.

1. Το ****χαρτο που έχουν για κώδικα δεοντολογίας.
    2. Τον δήθεν πειθαρχικό έλεγχο τον οποίο μπορεί να ασκήσει ο ΣΕΨ/ΠΨΣ με βάσει το παραπάνω ****χαρτο.
    3. Την έλλειψη προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
    4. Την έλλειψη πρόβλεψης αποζημιώσεων και διεκδικήσεων για τους θεραπευόμενους.
    5. Το ΣΕΥΥΠ (σύνδεσμο που περιγράφει τα καμώματα τους θα βρεις στην πρώτη σελίδα του παρόντος) ο οποίος "κάνει το ******" όταν καταγγέλονται ψυχιατρικές μονάδες.
    6. Την αναλγησία και αδράνεια του υπουργείου υγείας να διασφαλίσει τον θεραπευόμενο από εκμετάλλευση.
    7. Την πλήρη απουσία των στατιστικών μεγεθών σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας εκ μέρους υπουργείου υγείας και ΣΕΨ/ΠΨΣ.
    8. Την διδασκαλία συντεταγμένης άρνησης απο προπτυχιακό επίπεδο στην συνεργασία αποφοίτων με όρους οι οποίοι τους θέτουν σε - λογικό έλεγχο από οποιονδήποτε.
    9. Την "παγίδα" των αμοιβών των αποφοίτων οι οποίοι ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να θυσιάσουν τις ηθικές αξίες τους προκειμένου να σταδιοδρομήσουν.
    10. Την συντεταγμένη - και πάλι - άρνηση των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων να συμμετέχουν σε ψυχοθεραπευτικά σχήματα.

Η αναφορά σου στο συγκεκριμένο μέλος απλά ενισχύει ότι δεν είμαι ο μόνος που διαμαρτύρεται, χωρίς όμως το μέλος εκείνο να αναφέρεται στα όσα θίγω εγώ στις αναρτήσεις μου [άγνωστο για ποιό λόγο]. Επίσης δεν υπάρχει καμία δυνατότητα δικαίωσης απουσία νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου οπότε "τζάμπα ο κόπος" της καταγγελίας.

λιγα λογια για τα παραπανω που ρωτας:

ΕΑΝ ο θεραπευτης με το που σε δει σου πει, οτι αυτο που εχεις ειναι το ταδε και με μερικες η με πολλες συνεδριες θα θεραπευτεις πληρως, τοτε ναι, θα επρεπε να πληρωνεις μονο αν θεραπευτης. σε αυτο μπορω να συμφωνησω. ΑΝ ΟΜΩΣ δεν δεσμευθει σε κατι τετοιο, τοτε πληρωνεις τον χρονο του, οποιο κι αν ειναι το αποτελεσμα της θεραπειας. καποιοι , δεν επιδεχονται αποθεραπειας, ειτε γιατι ειναι τετοια η ασθενια (χρονια), ειτε γιατι οι ιδιοι δεν θεραπευονται (πχ, επειδη δεν ειναι συνεργασιμοι).
    οι πρωτοι, το ξερουν, και πανε στο θεραπευτη, για να βελτιωθουν, γιατι τους ενδιαφερει ακομα και η ΒΕΛΤΙΩΣΗ τους, εφοσον δεν γινεται να αποθεραπευτουν.
    με την βελτιωση μπορουν να ζησουν λειτουργικα, ενω χωρις, δεν μπορουν να επιβιωσουν. γι αυτο πανε και σε αυτο προσβλεπουν.
    φυσικα και ΟΛΟΙ επιθυμουν να ξεμπερδεψουν δια παντος, αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΦΙΚΤΟ.
    Διαχωρίζεις λοιπόν τις ασθένειες σε χρόνιες και μη-χρόνιες. Ποιές ασθένειες ΔΕΝ είναι χρόνιες σε παρακαλώ; Μπορούμε να έχουμε μια λίστα αυτών προκειμένου να συζητήσουμε; Τι εννοείς "οι πρώτοι το ξέρουν"; Ποιοί είναι "οι πρώτοι" και από που "το ξέρουν"; Να είσαι σαφής σε παρακαλώ.

σε αυτο που θα συμφωνησω, ειναι οτι ο θεραπευτης πρεπει να εξηγειται στον ασθενη και να του λεει αν μπορει η οχι να τον θεραπευσει, επισης να του λεει "δεν ξερω αλλα αν θες μπορουμε να προσπαθησουμε", γιατι ειναι τετοιο το αντικειμενο της ψυχοθεραπειας και τοσο σημαντικη η προσωπικοτητα του ασθενη και η ανταποκριση του που ειναι σπανιο να ξερει εξ αρχης ο θεραπευτης τι πορεια θα εχει η συνεργασια. οποτε ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ να σου πει αν θα θεραπευτεις, αν δεν σε γνωρισει καλα κι αν δεν δοκιμαστει η σχεση σας. δεν πρεπει να πληρωθει αυτος ο χρονος του ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ δεν σου εχει πει ψεματα, αλλα σου εχει πει σε ερωτηση σου, οτι μονο στην πορεια μπορει να φανει αν θα αποθεραπευτεις πληρως? εαν για παραδειγμα φταιει η δικη σου σταση που δεν προχωραει η θεραπεια, εκεινος τι φταιει να ασχολειται απληρωτος?σε αυτο γιατι δεν απαντας? αν θεωρεις οτι δεν πρεπει να πληρωθει ο'τι και να γινει, εφοσον δεν σε θεραπευσει, τοτε πες το στην αρχη της συνεργασιας κι αν δεχτει , προχωρα. δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να σου διαθετει δωρεαν τον χρονο του.
    Να σου θυμίσω τι έλεγες μέχρι πρότινως Remedy:

δεν ειπα ο ισχυρος επιβιωνει (που ισχυει ετσι κι αλλιως), ειπα οτι ο ισχυρος και ο γνωστης (στην περιπτωση μας) βαζει τους ορους .
    ο γνωστης ειναι ο γιατρος, οχι ο ασθενης.
    Δηλαδή ο νόμος της ζούγκλας. Δεν μίλησες για ηθική, για δίκαιο ούτε καν για νομιμότητα. Μίλησες για ισχύ και "γνώση" την οποία αμφισβητώ σε ένα μεγάλο ποσοστό τόσο σε αυτή την ανάρτηση όσο και σε άλλες. Το μόνο που σε ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή είναι ποιός θέτει τους όρους και όχι αν είναι σωστοί, δίκαιοι κλπ. Γιατί αυτή η μεταστροφή;

Ο μόνος τρόπος να διαπιστώσει ο θεραπευόμενος αν ο ψυχοθεραπευτής λέει μ****ιες είναι α. τα λεγόμενα του ψυχοθεραπευτή να καταγράφονται και β. ο ψυχοθεραπευτής να ελέγχεται τόσο από τον θεραπευόμενο όσο και από άλλο συνάδελφο του ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την προστασία του θεραπευομένου για λόγους χειραγώγισης. Όλα τα υπόλοιπα είναι "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε". Προφανώς πράγματα τα οποία οφείλονται στο ότι δεν είναι έτοιμος ο θερπευόμενος να αντιμετωπίσει κάποια πράγματα αποτελούν ευθύνη του θεραπευόμενου. Υπάρχουν όμως και όλα όσα αναφέρω στο ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ τα οποία βαρύνουν τον ψυχοθεραπευτή. Για αυτό και πρέπει οι διαγνώσεις και τα πλάνα εργασίας να δίνονται ενυπόγραφα, οι συνεδρίες να καταγράφονται, η πρόοδος του θεραπευόμενου να ελέγχεται και για τις μεταβολές της κατάστασης του θεραπευόμενου να ενημερώνεται κάποια εποπτική/ελεγκτική αρχή.

Για το δε θέμα των πληρωμών, πρώτη και καλύτερη ΕΣΥ υποστήριξες την "εκ του αποτελέσματος κρίση" αναφερόμενη σε ενδεχόμενη μη-αποθεραπεία από κληρικό:

για ποιο πραγμα να σου ζητησουν λεφτα? σε θεραπευσαν απο κατι ? :)
    Ήθελες - και θέλεις - όμως αυτό να εφαρμόζεται μόνο στους κληρικούς και όχι στους ψυχολογους / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατρους [δυό μέτρα, δυό σταθμά]. Σου κάνει για δωρεάν δηλαδή ο χρόνος τον οποίο θα αφιερώσει ο κληρικός να σε ακούσει, αλλά όχι ο χρόνος τον οποίο θα αφιερώσει ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής / ψυχίατρος.

τα ψεματα:
    'δεν υπαρχει κανενας αποθεραπευμενος". εφοσον ξερω εγω μερικους, η πλεον ασχετη με ψυχοθεραπεια, σιγουρα υπαρχουν.
    επισης τα τσουβαλιασματα. συμφωνω οτι και τρελοι και μισοτρελλοι και ανηθικοι (και πατσαβουρες) ψυχολογοι υπαρχουν.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ . ΕΣΥ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ, σε μια συνεπεια του ασπρου- μαυρου που βλεπεις μονιμως μπροστα σου.
    επισης, υπαρχουν κι αυτοι που δεν εχουν δουλεια και προσπαθουν να διατηρουν πελατεια. ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ, δεν αναγνωριζεις κανενα ποσοστο ικανων και ηθικων και αποτελεσματικων ψυχοθεραπευτων. αυτο ειναι ασπρο- μαυρο και ειναι και ΨΕΜΑ.
    Πες τα αυτά του noumac. Και εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύουμε στην ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής και Του Θεού - εν αντιθέσει με τους ΨΥΧΟλόγους / ΨΥΧΟθεραπευτές / ΨΥΧιάτρους *. Εφόσον πιστεύω και εγώ στον Θεό εκείνος υπάρχει. Εσύ πιστεύεις ότι υπάρχουν αποθεραπευμένοι και ο ΓΑΠ πιστεύει ότι "λεφτά υπάρχουν". Να συνεχίσω;

(*)

Αλήθεια... Πως μελετάει ο ψυχολόγος κάτι το οποίο διδάσκεται ότι δεν υπάρχει;
    Πως θεραπεύει ο ψυχοθεραπευτής κάτι το οποίο διδάσκεται ότι δεν υπάρχει;
    Πως γιατρεύει ο ψυχίατρος κάτι το οποίο διδάσκεται ότι δεν υπάρχει;

Σχετικά με το τσουβάλιασμα ΟΛΩΝ των ψυχικά ασθενών σε κοινή μοιρά μη-αποθεραπείας τι έχεις να μας πεις Remedy; Πού είναι η στατιστική παρακολούθηση της επιτυχίας/αποτυχίας των ψυχοθεραπευτικών τεχνικών; Γιατί όχι μόνο το υπουργείο υγείας αλλά και ο ΣΕΨ όπως και ο ΠΨΣ δεν ανακοινώνουν τέτοια μεγέθη;... Εσύ μπορεί να φαντάζεσαι αποθεραπευμένους. Και η Jean D'arc άκουγε φωνές όμως.

Σχετικά με τους ηθικούς εκ των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών / ψυχιάτρων εξηγώ το ΓΙΑΤΙ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν στην ανάρτηση, όταν λέω ότι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε ηθικές αξίες και ελάχιστα εισοδήματα. Ξέρεις εσύ κάποιον ο οποίος ΔΕΝ αντιμετωπίζει αυτό το δίλημμα Remedy;

Από πότε η "διατήρηση πελατείας" είναι κριτήριο παραγωγικότητας; Έστω ότι δέχομαι - που όμως δεν το δέχομαι - αυτό που μου λες. ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΙΝΟΣ διατηρούν την πελατεία Remedy; Εις βάρος του θεραπευόμενου; Αν είναι έτσι "εγώ δεν θα πάρω, ευχαριστώ".

το κρεας- ψαρι:
    αποκαλεις την κατηχηση και την συζητηση με κληρικους, θεραπεια. ουτε ειναι θεραπευτες, ουτε ξερουν απο θεραπειες, ουτε κανουν θεραπειες..
    ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
    Όπως είπα και πιο πριν:

Συγκεκριμένα για την εκκλησία, δεν σου δίνει διάγνωση οπότε το να σε θεραπεύσει με την στενή έννοια της ιατρικής δεν ισχύει. Θα σε ακούσει όμως και ίσως σε βοηθήσει όπως θα σε βοηθούσε και η οικογένεια σου. Αυτό για κάποιους οι οποίοι δεν έχουν ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ όφελος. Και δεν προυποθέτει χρήματα. Εσύ, αν σε ενοχλεί να ξέρεις ότι άλλοι άνθρωποι πάνε και μοιράζονται τα προβλήματα τους με κληρικούς, πες από μέσα σου ότι μιλάνε με φίλους τους για να μην ταράζεσαι.
    Δεν υφίσταται συγκριση των μεθόδων προσέγγισης. Όμως αυτό [ο τρόπος προσέγγισης] δεν με ενδιαφέρει αν το τελικό αποτέλεσμα είναι θετικό. Πες το εσύ κατήχηση. Εγώ θα το πω θεραπεία. Κάποιος άλλος θα το πει εξομολόγηση και πνευματική καθοδήγηση. Μήπως η ισόβια συντήρηση ΕΙΝΑΙ θεραπεία για σένα Remedy; Αν "ναι" γιατί; Επειδή την κάνει ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής / ψυχίατρος; Μα το τελικό αποτέλεσμα είναι η μη-αποθεραπεία. Οπότε; Το τι αποκαλούμε "θεραπεία" είναι πολύ σχετικό. Σωστά;
    Last edited by M87; 03-10-2016 at 22:58.

Senior Member
    H θεραπεία είναι πολύ συγκεκριμένο πράγμα, δεν είναι κάτι σχετικό. Το ότι πάς για ψυχοθεραπεία, όντας καταθλιπτικός ας πουμε δεν σημαίνει πως θα πάψεις να είσαι καταθλιπτικός, ουτε σημαίνει ότι θα γινεις κάτι άλλο, πχ παρανοϊκός. Θεραπεία σημαίνει να μάθεις τα τρωτά σου σημεία, που οφείλονται οι λάθος συμπεριφορές που σε κάνουν να νοιώθεις άσχημα και να τις αντιμετωπίσεις. Τίποτα παραπάνω δεν είναι η ψυχοθεραπεία και τίποτα λιγότερο δυστυχως ή ευτυχώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Θέλει θάρρος να παραδεχτείς, πόσο μάλλον να απορρίψεις συμπεριφορές οι οποίες είναι τόσο δεδομένες όσο και η αναπνοή που παίρνεις, όμως κατά την εμπειρία μου, άλλος ΄δρόμος δεν υπάρχει αν θες να ζεις μια καλή ζωή και όχι απλώς να περνουν οι μέρες της ζωής σου.
    Πιστεύω πως πάντα θα υπάρχει κάτι να βασανίζει το μυαλό σου, ως καταθλιπτικός ανθρωπος, (μιλάω μόνο για τους καταθλιπτικούς γιατί δεν γνωρίζω για τους υπόλοιπους ασθενείς), αλλά εάν ξεκινήσεις με 100 στραβά μπορείς να καταλήξεις με 1 - 2 τα οποία θα είσαι σε θέση να ελέγχεις με τη δουλέιά που χεις κάνει κατά τη διαρκεια απόρριψης των άλλων 98. Ποτέ δεν θα πάψεις να είσαι καταθλιπτικός, αλλά όταν θα νοιώθεις πως σου έρχεται επεισόδιο, δεν θα παίρνεις μια κουβέρτα και θα κουκουλώνεσαι για μήνες, θα είσαι σε θέση να ξέρεις πως να το απορρίψεις. Θα είσαι σε θέση δηλαδή ως αποθεραπευμένος να κάνεις εσύ κουμάντο στην αρρώστια κι όχι εκείνη σε εσένα.
    Ρώτα όποιον γιατρό θελεις, αυτό θα σου πει. Ρώτα όποιον αποθεραπευμένο θέλεις, πάλι το ίδιο θα σου πει. Ρώτα όποιον φορουμίτη θέλεις ο οποίος μπηκε στη διαδικασία θεραπείας, το ίδιο θα ακούσεις.

Το να είσαι καταθλιπτικός και να χρειαζεσαι απίστευτη αποδοχή και ενσυναίσθηση και ο ψυχοθεραπευτής να καταλάβει ας πουμε πως είσαι απλώς ηττοπαθείς και να σου φαίρεται καπως σκληρά για να σε κάνει να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου, είναι εγκληματικό, μέχρι και στην αυτοκτονία μπορεί να οδηγήσει.
    Αλλά αν όντως είσαι αυτοηττώμενος και δεν θέλεις να κάνεις την υπέβαση, επειδή έχεις βολευτεί στη γκρίνια και στη μιζέρια, επειδή αυτό σου γεμίζει τη ζωή, την όποια ποιοτικά ζωή έχεις, τότε φταίς εσύ καθαρά
    Το να αποκλειεις όμως και να λες ότι δεν δουλεύει η θεραπεία γενικότερα και η εκκλησία είναι το φως, ε είναι καπως απόλυτο. Ένα σωρό κόσμος έγινε καλά. Που δε μπορουσε να σηκωθεί να πάει μια βόλτα, που έκλαιγε μέρα νύχτα δίχως να πει για μήνες κουβέντα σε άνθρωπο που δεν ήταν ικανός να συγυρίσει το δωμάτιο που έμενε και μετα από την θεραπεία είναι λειτουργικός.
    Η εκκλησία και κάθε υποκατάστατο, απλά συντηρεί και μάλιστα πολύ ύπουλα μια νοσηρή συμπεριφορά. Ακόμα και τα χάπια από μόνα τους αυτό μπορεί να κανουν σε κάποιες περιπτώσεις, ετσι πιστεύω.

Senior Member
    Ψηλέ εγώ σου λέω ότι είμαι αποθεραπευμενοσ όσον αφορά κατάθλιψη και άγχος για τα υπόλοιπα δεν ξέρω που έχω πάντως εγώ σας το ξαναλέω για κατάθλιψη και άγχος εγώ πιστεύω θέλει διατροφή και λίγο άσκηση θα σας τα ξαναπώ γιατί σε μένα κάναν δουλειά
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Μ γι αυτούς που έχουν ψύχωση λόγω πίστης στην εκκλησία τι έχεις να πεις? Θέλω να ακούσω
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Quote Originally Posted by kutchunie View Post
    H θεραπεία είναι πολύ συγκεκριμένο πράγμα, δεν είναι κάτι σχετικό. Το ότι πάς για ψυχοθεραπεία, όντας καταθλιπτικός ας πουμε δεν σημαίνει πως θα πάψεις να είσαι καταθλιπτικός, ουτε σημαίνει ότι θα γινεις κάτι άλλο, πχ παρανοϊκός. Θεραπεία σημαίνει να μάθεις τα τρωτά σου σημεία, που οφείλονται οι λάθος συμπεριφορές που σε κάνουν να νοιώθεις άσχημα και να τις αντιμετωπίσεις... όχι εκείνη σε εσένα.
    Υποστηρίζεις δηλαδή τα όσα λέω και στην ανάρτηση. Ότι με τους ψυχοθεραπευτές, μια ζωή θα ασχολούμαστε με τα ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ και ποτέ με τα ΚΥΡΙΑ προβλήματα. Απλά εσύ αυτό το βαφτίζεις "σωστό και αναμενόμενο" ενώ εγώ το λέω "μια μ****ία και μισή". Επίσης υποστηρίζεις την θέση ότι η ψυχοθεραπεία δεν μπορεί να θεραπεύσει κανέναν. Έχουμε πει όμως για αυτή την περίπτωση ότι ο μέσος θεραπευόμενος οφείλει ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ και να πάει σπίτι μαζί του. Εσύ μιλάς για βελτίωση με τον ψυχοθεραπευτή - ο οποίος σύμφωνα με σένα δεν μπορεί να θεραπευσει τα προβλήματα σου - και εγώ σε ρωτάω:

Ούτε ο κολλητός μου μπορεί να μου θεραπεύσει τα προβλήματα μου και δεν μου ζητάει και λεφτά. Γιατί να τρέχω στον ψυχοθεραπευτή λοιπόν;

Συγκεκριμένο είναι για σένα που είσαι ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής / ψυχίατρος. Όπως είπα και σε προηγούμενη απάντηση μου "είτε το αποκαλέσεις ασθένεια, είτε δαιμονισμό, είτε super Κατερίνα, για μένα το ίδιο κάνει". 100 χρόνια έρευνας η ψυχιατρική και δεν έχει προσδιορίσει ΕΝΑ! αίτιο ψυχικής νόσου. Αλλά από έρευνα για "τσιρώτα" τύπου ψυχοφαρμάκων γίνετε το έλα να δεις! "Αντιμετωπίστε το σύμπτωμα και όχι την αιτία αν θέλετε να τα κονομάτε για πάντα"! Χέ***** για την τέλεια διαφοροδιάγνωση κάποιου "ειδήμονα" ψυχικής υγείας ο οποίος θα επιδιώξει να με κρατήσει στάσιμο για πάντα! Χίλιες φορές να τα λέω με έναν κολλητό, την οικογένεια μου ή ακόμα και τον κληρικό ο οποίος δεν μου ζητάει χρήματα για 100 χρόνια και ας μη βγάλω άκρη. 1ον δεν θα μείνω στάσιμος επειδή με εκμεταλλεύονται. 2ον δεν θα νιώσω μ****** που συντηρώ έναν εκμεταλλευτή. 3ον θα μου κοστίσει ΠΟΛΥ λιγότερο. Και ακόμα δεν έχω αναφερθεί στο ότι οι παραπάνω [φίλοι / οικογένεια / κληρικός] ΘΕΛΟΥΝ να με βοηθήσουν ακόμα και αν δεν μπορούν.

Ρώτα όποιον γιατρό θελεις, αυτό θα σου πει. Ρώτα όποιον αποθεραπευμένο θέλεις, πάλι το ίδιο θα σου πει. Ρώτα όποιον φορουμίτη θέλεις ο οποίος μπηκε στη διαδικασία θεραπείας, το ίδιο θα ακούσεις.
    Καλή τύχη στην ανεύρεση αποθεραπευμένων. Το θεσμικό πλαίσιο της ψυχοθεραπείας ΒΡΩΜΑΕΙ χειραγώγιση από τις σχολές των φοιτητών προπτυχιακού κύκλου, μέχρι την νομοθεσία, την διοίκηση, τους συλλόγους, το υπουργείο υγείας και κάθε εμπλεκόμενο φορέα για να μην αναφερθώ σε σκόπιμότητες οι οποίες αφορούν το ότι οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατροι ενώ δεν πιστεύουν στην ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής διατηρούν ως πρώτο συνθετικό στο όνομα τους την λέξη "ψυχή". ΟΟΟΟΟΛΑ αυτά τα κάνετε γαργάρα ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ στην ύπαρξη αποθεραπευμένων. Έστω ότι υπάρχουν και οι αποθεραπευμένοι και οι "καλοί ψυχοθεραπευτές που βγάζουν αποθεραπευμένους"- το οποίο δεν το δέχομαι παρά μόνο ως υπόθεση εργασίας. Γιατί τα forum είναι ΓΕΜΑΤΑ καταγγελίες και αρνητικές εμπειρίες; Επιμένετε στην ύπαρξη μιας χίμαιρας ενώ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ υπάρχουν οι ιστορίες εκατοντάδων ανθρώπων οι οποίοι καταγγέλουν χειραγώγιση. Αν τα πράγματα είναι τόσο ρόδινα γιατί δεν αναγνωρίζετε τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε όλα τα σχετικά forum ή blog σχετικά με ΚΑΚΟΥΣ ψυχοθεραπευτές και ΚΑΚΕΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ; Γιατί δεν ενεργοποιήστε σε αυτή την κατεύθυνση, παρά αναλώνεστε στο να μεταβάλετε την άποψη τη δική μου και καθενός στην θέση μου; ΕΛΕΟΣ. Η εμμονή σας έχει να κάνει με την ΚΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ και τίποτα παραπάνω. Διατείνεστε ότι εδώ μέσα μπορούμε να θίξουμε τα κακώς κείμενα αλλά μόλις τα θίξουμε, τα αντιμάχεστε. Όποιος καταγγέλει κάτι "είναι μ****ας και εμπαθής" για σας. Ατιολόγησε μου kutchunie γιατί υπάρχουν τόσες αρνητικές ιστορίες τόσο σε αυτό το forum όσο και σε άλλα;

Για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Ούτε εγώ, ούτε και όσοι έχουν μιλήσει για την ΑΡΝΗΤΙΚΗ εμπειρία τους με την ψυχοθεραπεία, δεν έχουμε δει αυτά τα οποία λες εσύ η Remedy και μερικοί ακόμα. Για τα όσα καταγγέλω σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο "κάνετε γαργάρα" ομαδικώς και δεν το αγγίζετε το θέμα. Δεν με πείθετε με τα περί ύπαρξης "καλών ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών / ψυχιάτρων οι οποίοι βγάζουν αποθεραπευμένους" όταν ο κάθε ένας από αυτούς αντιμετωπίζει το δίλημμα των ηθικών αξιών ή των αμοιβών. Για μένα εθελοτυφλείτε υπερασπιζόμενοι [ΟΛΟΙ ΣΑΣ] τους "επαγγελματίες ψυχικής υγείας" ενώ γράφετε εκεί που δεν πιάνει μελάνι τον θεραπευόμενο. Συμπτωματικά, το ίδιο κάνει και το θεσμικό πλαίσιο το οποίο έχει γραφτεί ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ!

Το να είσαι καταθλιπτικός ...φταίς εσύ καθαρά
    ΚΑΝΕΝΑΣ αποθεραπευμένος δεν γουστάρει να παραμένει ψυχικά ασθενής. Αν ήταν έτσι καθόταν σπίτι του και δεν πήγαινε ΟΥΤΕ στην πρώτη συνεδρία. Το να παρατείνει τον πόνο του ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΗΣΗ γνωρίζει πολύ καλά ότι απλά θα του κοστίσει πιο πολλά χρήματα τα οποία ενδεχομένως δεν έχει, ή δυσκολεύται να βρεί. Όλοι όσοι έχουν κάνει μια συνειδητή επιλογή σχετικά με το να αναθεωρήσουν την ζωή τους - ότι κόστος και αν έχει αυτό - είναι εκεί με στόχο ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με τα ερωτήματα τα οποία θέτω στην ανάρτηση ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A5%CE%A4%CE%97).

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ:
    20. Δεδομένου ότι η αποθεραπεία ένος θεραπευόμενου μεταφράζεται σε μείωση των εσόδων σας και ότι τα συμφέροντα θεραπευτή/θεραπευόμενου σε ότι αφορά τη διάρκεια της θεραπείας βρίσκονται σε αντίθεση, πως αντιμετωπίζετε την ασυμβίβαστη αυτή κατάσταση;
    21. Η σχέση θεραπευτή/θεραπευόμενου από την φύση της περιέχει εξάρτηση, ισχυρού και ασθενούς μέλους. Κατά τη γνώμη σας, τι αποτρέπει την εκμετάλλευση του θεραπευόμενου από τον θεραπευτή του;
    22. Είναι εφικτό κατά τη γνώμη σας, κάποιος να σας εμπιστευτεί με τον πιο δριμύ πόνο του και παράλληλα να διατηρεί επιφυλάξεις για το ποιόν, το ήθος και ενδεχομένως τις πρακτικές σας, προκειμένου να προφυλάξει τον εαυτό του όπως σε μια οποιαδήποτε συναλλαγή;
    Το να αποκλειεις ... περιπτώσεις, ετσι πιστεύω.
    Ξανακολλάω (paste) το κείμενο της παρότρυνσης το οποίο - προφανώς - ούτε εσύ θέλεις/μπορείς/αντέχεις να διαβάσεις:

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά όμως, οι θεραπευόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν την ψυχική ισορροπία και ηρεμία τους ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ. Προσωπικά κρίνω ότι η επιστροφή στις απαρχές της ψυχολογίας, δηλαδή στην, πάντα δωρεάν, εξομολόγηση και πνευματική καθοδήγηση - την οποία καπηλεύτηκε μετά από ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ* η ψυχολογία! - η οποία είναι πολύ καλύτερη επιλογή από τις αμφίβολες υπηρεσίες των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Στο κάτω, κάτω ο κληρικός ελέγχεται ΚΑΙ από την συνείδηση του ΚΑΙ από Τον Θεό στον οποίο ο ίδιος πιστεύει, εν αντιθέσει με τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές / ψυχιάτρους οι οποίοι έχουν διδαχθεί να μην πιστεύουν στην ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής [ή Θεού, μετά-θάνατο ζωής, κρίσης]... αλλά υποτίθεται ότι ασχολούνται με αυτή.

* Αφαίρεση του εξωτερικού ελέγχου του ψυχοθεραπευτή από τον Θεό [διδάσκουν την μη ύπαρξη ψυχής, Θεού, μετά-θάνατου ζωής, κρίσης]. Αφαίρεση του εσωτερικού ελέγχου του ψυχοθεραπευτή με την συνείδηση του και εξασφάλιση της εγκατάλειψης των ηθικών αξιών από την φοροεπιδρομή του επαγγελματία [ο κληρικός συντηρείται είτε αναζητήσουν τη βοήθεια του οι θεραπευόμενοι είτε όχι]. Και φυσικά την εισαγωγή αμοιβών οι οποίες ταίζουν την Αγία Τριάδα Την Εισπρακτική [ψυχολόγοι, ψυχίατροι, φαρμακοβιομήχανοι)... Βοήθεια μας].
    Εγώ παροτρύνω ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. Η οδός της ψυχοθεραπείας είναι κλειστή και σφαλισμένη. Και αφού συμφωνείς ότι το χαπάκωμα από μόνο του μπορεί να σε κρατήσει στην ίδια ζωή-κόλαση, συνηγορείς στα όσα λέω όταν καταγγέλω ότι τα δημόσια ασφαλίστικά ταμεία, τα οποία ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ, συμμετέχουν-συνδράμουν ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΑΠΑΚΩΜΑ Ή ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ. Χαίρομαι που έρχεσαι ΚΑΙ ΕΣΥ στα λόγια μου. Τώρα, σχετικά με την "εκκλησία η οποία συντηρεί με ύπουλο τρόπο μια νοσηρή συμπεριφορά" αλλά παράλληλα ο κληρικός δεν έχει όφελος να παραμείνεις άρρωστος, ούτε και μεσολαβούν αμοιβές, αυτό το αμφισβητώ. Εν συγκρίσει με τους "επαγγελματίες ψυχικής υγείας" ο κληρικός εμένα μου φαίνεται υπερβολικά αθώος. Έχεις δικαίωμα στην άποψη σου όμως.
    Last edited by M87; 03-10-2016 at 23:12.

Senior Member
    Δεν είναι δευτερεύον πρόβλημα η λειτουργικότητα, ότι κι αν έχω. Είτε ονομάζεται κατάθλιψη, είτε ονομάζεται ψυχωση είτε ονομάζεται μπάμπης ας πουμε. Από τη στιγμή που θα γίνω λειτουργικό άτομο και θα μπορώ να χαίρομαι έστω και 1 λεπτό την ημέρα ενώ δεν χαιρόμουν καθόλου και ποτέ, είναι για μένα ιαση. Με το ιδιο σκεπτικό και οι διαβητολόγοι είναι άχρηστοι γιατί δεν θεραπεύουν τον διαβήτη, άρα τσαρλατάνοι, άρα να πάνε οι διαβητικοί να παρακαλού τον άγιο ινσουλίνιο να τους κάνει καλά. Το ίδιο και οι καρδιοπαθείς, που ότι χειρουργική επέμβαση κι αν κάνουν, παραμένουν καρδιοπαθείς για το υπόλοιπο τις ζωής τους και πρέπει να βρίσκονται σε φάση συντήρησης και προσοχής για πάντα. Δεν πάει έτσι.

Μπορεί να μην απαλλαγώ ποτέ από τον καταθλιπτικό μου χαρακτήρα, αλλά από την αρχή κιόλας, όταν μετα από κάποιες συνεδρίες ο θεραπετής μου, ο τρίτος στη σειρά, μου ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν θα πάψω να είμαι καταθλιπτική, μου έδωσε να καταλάβω ότι ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει, αλλά μου έδωσε την ελπίδα και τη διαβεβαίωση πως η ζωή μου θα αλλάξει προς το καλύτερο εάν η συνεργασία μας είναι έντιμη και από τις 2 πλευρές. Εάν ο δικός σου θεραπευτής σου έταξε λαγούς με Πετραχείλια και το μονο που έκανε ήταν να σε αρμέγει οικονομικά, τότε θέλει κρέμασμα. Δεν είναι δηλαδή ότι κάποιοι γίνονται καλά και κάποιοι άλλοι όχι, αυθαίρετα . Κανένας χαρακτήρας δεν αλλάζει ως προς τη δυναμική του. Αυτό δεν είναι ανάγκη να στο πει ψυχολόγος ή ψυχίατρος.

αλλά το να με βοηθήσει η συνεργασία με τον ψυχοθεραπευτή να περάσω από μια κατάσταση πλήρους απραξίας και μιζέριας σε ένα επίπεδο ζωής καλύτερο, είναι για μένα δώρο ζωής γιατί όσο κι αν προσπάθησαν τα πλησιον μου άτομα να με βοηθήσουν ψυχοθεραπευτικά, δυστυχως για εμενα δεν τα κατάφεραν. Εσένα μπορεί να μην σου αρκεί να έχεις καλύτερη ζωή απλώς, το σέβομαι. Ίσως για να μπορείς να τριγυρνάς σε εκκλησίες και σε παρεάκια να μην έχεις καν πρόβλημα και να σε επεισε ο θεραπευτής που εμπιστεύτηκες πως έχεις για να βγάζει φράγκα. Όλα είναι πιθανά και δεν εχω λόγο να σε αμφισβητώ. Αλλά οι ανθρωποι είμαστε μοναδικοί το ίδιο και οι χαρακτήρες μας. Θεωρώ αδύνατο και εντελώς άκυρο να κομφορμίζονται οι περιπτώσεις, τόσο των θεραπευτών, όσο και των ασθενών.

Εγώ είμαι αποθεραπευμένη. Ημουν πολύ καιρό κρυμένη μέσα, δεν εμπιστευόμουν άνθρωπο, ενοιωθα πως πρέπει να βασανίσω τον εαυτό μου, δεν είχα καμία ελπίδα, ουτε καν στο πίσω μέρος του μυαλού μου σαν αμφιβολία ότι δεν είναι όλα μαύρα, αρρώσταινα και δεν πήγαινα σε γιατρό γιατί το θεωρούσα μάταιο, διάφορα πράγματα. Εχω καταφέρει να τελειωσω τη σχολή μου, να κάνω μεταπτυχιακό, να εργάζομαι σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, να κάνω οικογένεια. Αυτό είναι θεραπεία κυριε συμφορουμίτη. Εχω βελτιωθεί ως άνθρωπος απίστευτα μέσω της ψυχοθεραπείας και πλέον ζω και συνυπάρχω, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλα μου τα κόμπλεξ εφυγαν και πως τώρα είμαι 100% ισορροπημένη. Πάντα μπορώ να βελτιώνομαι και σε αυτό ελπίζω. Αν με γνώριζες πριν και μετα την ψυχοθεραπεία θα έλεγες ότι είμαι άλλος άνθρωπος. Μπορεί να μην έγινα καλά με την έννοια πως ο χαρακτήρας μου μπορεί να είναι πάντα καταθλιπτικού ανθρώπου, αλλά δεν έμεινα σε αυτό που αναφέρεις ως στασιμότητα ή συντήρηση της κατάστασης. Εκανα βήματα στη ζωη μου, βελτιώθηκα.

Επειδή κι άλλη φορά έχω δει θέμα σου, πριν γεννήσω, εχω ρωτήσει τον ψυχοθεραπευτή μου και μου είπε πως μπορείς και να τον καταγγείλεις και να αποδείξεις ότι είναι απατεώνας. Ασχετα με την κατηγορία, μπορεί να μην είναι ας πουμε σε μηνυθώ για κομπογιαννιτισμό αλλά ίσως για εξαπάτηση, ή παραβαση καθήκοντος με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση. Μπορείς να επιτυχεις αποτέλεσμα και με τον εξής τρόπο, αν αποδειχτεί πως καταπατά τον δεοντολογικό κώδικα να του αφαιρεθεί η αδειανέ και να μην μπορεί να εργαστεί. Δλδ μπορεί το δικαστήριο να μην τον βάλει φυλακή ας πούμε, αλλά ο σύλλογος να τον αποπέμψει. Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω πληροφορίες επικοινωνίας με τον ψυχοθεραπευτή μου.

Όσον αφορά το χαπάκωμα θα σου πω. Όταν είχα αυτοκτονικές τάσεις, δε νομίζω καμμία κουβεντούλα να με έκανε καλά. Ή όπως φαντάζομαι πως παιδιά με ψυχώσεις που ακούν ή βλέπουν πράγματα, ακόμα και να εχουν καταφέρει να κατακτήσουν την λειτουργηκότητα, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούν να ζήσουν δίχως χάπια. Δεν το θεωρώ το χαπάκωμα κακό από μόνο του πάντα. Κακό θεωρώ πως είναι να πιστεύει κάποιος ότι τα χάπια θα τον κάνουν καλά. Εχω μία φίλη παχυσαρκη που θέλει να αδυνατήσει και έχει πάρει ότι χάπι κυκλοφορεί που υπόσχεται απώλεια κιλών. Δεν έχει χάσει γραμμάριο γιατι παιρνει το χάπι και αράζει στην τηλεόραση με πιττόγυρα στο χέρι και κοκακόλες και γενικότερα ξεσκίζεται στο φαγητό. Αν δεν κάνει κατι μόνος κανενα χάπι δεν είναι θαυματουργό ούτε όλες οι παθήσεις είναι κρυολόγημα να περνούν με ασπιρίνη. Και το ΕΣΥ είναι χάλι Κι εγώ θεωρώ πως όπως η φυσιοθεραπεία είναι απαραίτητη σε ανθρώπους που υποφέρουν από διαφορα σχετικα προβλήματα το ιδιο χρησιμη είναι και η ψυχοθεραπεία. Θα ήθελα να μπορούν περισσότεροι ανθρωποι να την απολαύουν. Αλλά εδώ τα νοσοκομεία γάζες δεν έχουν....

Senior Member
    CΤώρα, σχετικά με την "εκκλησία η οποία συντηρεί με ύπουλο τρόπο μια νοσηρή συμπεριφορά" αλλά παράλληλα ο κληρικός δεν έχει όφελος να παραμείνεις άρρωστος, ούτε και μεσολαβούν αμοιβές, αυτό το αμφισβητώ. Εν συγκρίσει με τους "επαγγελματίες ψυχικής υγείας" ο κληρικός εμένα μου φαίνεται υπερβολικά αθώος. Έχεις δικαίωμα στην άποψη σου όμως.
    Δεν είπα ότι θα συντηρήσει την ασθένια λόγω όφελους, αλλά λόγω άγνοιας κυρίως. Αν πχ εσύ θέλεις όλοι να συμφωνούν μαζί σου με νευρωτικό τρόπο για κάποιο λόγο και από τη μία ο ψυχοθεραπευτής αντιστέκεται στο να συμφωνήσει χωρίς να σε απορρίπτει ως άνθρωπο για να σου δείξει ότι η αποδοχή δεν είναι συνάρτηση της ταύτησης ιδεών, αλλά ο παπάς επειδή τον έπριξες συμφωνει για να σε ξεφορτωθεί, ε μόνο καλό δε σου κάνει, απεναντίας η νευρωση άυτή μπορεί να εξελίσεται με αυτή την αντιμετώπιση. Ο χαρακτηρισμό ύπουλα αντιπροσωπεύει το παραπάνω κι όχι υπουλα συμφέροντα όπως κατάλαβες

Page 8 of 52 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast