Results 556 to 570 of 774
-
15-10-2016, 05:00 #556
Η ψυχολογία είναι επιστήμη. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A8...ite_note-APA-1https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A8...ite_note-APA-1https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A8%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%C E%B1#cite_note-APA-1
Ε αν δεν διαβασεις κι αυτό, είσαι άξια της μοίρας σου.
Δεν χρωστάω να υπερασπιστώ τίποτα και κανένα. Δεν θεωρώ κανένα ασθενή που είναι σπίτι του και σε θέση να πάει σε θεραπευτή και να κάνει θεραπεία, άβουλο ον ΄η απροστάτευτο.
Πάλι το ίδιο κάνεις, λέω μονο όσα γράφω, στο μυαλό σου κατασκευάζεις κάποια άλλη πραγματικότητα που υποπτεύεσαι πως υφισταται και μου πετάς κάποια ευθύνη πάνω μου θεωρώντας πως σου επιτίθομαι και πως είμαι ειδικός υγείας, κατι που δεν συμβαίνει. Λυπάμαι που αν όντως γεννήθηκες το 87 είσαι σε τέτοια άρνηση. Εισαγγελική πρέπει να γίνει αν ρωτάς την γνώμη μου γιατί παραληρείς συνεχώς και αυτό είναι κακό μόνο για σένα, οι υπόλοιποι δεν υποφέρουν από τα δικά σου θέματα, τουλάχιστον όχι δικτυακά.
Τώρα το ότι σου έχω προτείνει παμπολες φορές να σταθείς στα δικά σου ποδια πέρα από εκκλησίες και μεσάζοντες και μακαρονοτέρατα που θα δειρουν με φωτόσπαθα τους κακους ειδικούς ψυχικής υγείας, διεκδικόντας μεσα από το ισχύον νομικό πλαίσιο το δίκιο σου γιατί σε καλύπτει, απλά πρέπει να γίνουν κατάλληλες κινήσεις, δε το θεωρείς λύση. Οκ μπορει οντως τα μακαρονοτέρατα να είναι πιο ρεαλιστική αντιμετώπιση.
Αυτό για την ψυχή καταντά γελοιότητα. Σου απάντησα 100 φορες πως το ότι δεν υπάρχει ψυχή αναφέρεται στο ότι οι ιατροι και δη οι ανατόμοι/χειρουργοι κατέληξαν πως η υπόθεση πως το ανθρώπινο σώμα διαθέτει κάποιο βιολογικό όργανο, το οπίο ονόμαζαν ψυχή, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη αντίληψη, τη νόηση, τη προσοχή, τη συγκίνηση, τη φαινομενολογία, το κίνητρο, τη προσωπικότητα, τη συμπεριφορά κτλ το περνάς στο ντούκου.
Εγώ η πλανεμένη όπως με αποκάλεσες σε ΠΜ, μεσα στην ασθένεια εχω καταφέρει να γίνω μητέρα, συζηγος, επαγγελματίας από τη στιγμή που ημουν ανίκανη και αδιαφορη να κάνω ένα μπάνιο κ να διατηρώ την προσωπική υγιεινή μου λόγω της ασθένιας κι αυτό με πολύ προσωπικό αγώνα (που όσο τρελή κι αν είμαι ξέρω πως δεν εχεις καν φανταστεί τη στιγμή που δεν δίνεις 5 λεπτα να διαβάσεις ένα βιβλίο μεσα σε δεκα χρόνια θεραπείας για να δεις αν σε κοροϊδεύει ο θεραπευτής ή όχι) και με βοήθεια ειδικού υγείας.
Επίσης, αν θεωρείς νίκη σου το ότι αναφέρω κομμάτια της δικης μου ιστορίας εδώ να σε πληροφορήσω πως υπάρχει αναρτημένη σε κάποια σελίδα του φόρουμ. Δεν ντρέπομαι πλέον ούτε ενοχλούμε να συζητώ με την παραμικρή λεπτομέρεια το τι μου συναίβει. Εσύ;
το 5ο σημειο είναι άλλη μια εμμονικη μλκ και όχι, με ξενες μλκς δεν μπλέκομαι. Τόσα καταραμένα κυκλοφορουν
- 15-10-2016, 05:02 #557
Εάν θελεις να συνεχίσεις την κουβέντα μαζί μου, όταν μιλάς για κάτι να φέρνεις κομμάτια από βιβλία επιστημονικού ενδιαφέροντος κ περιεχομένου και να στηρίζεις τα οσα λες εκει. Αν αρχισεις πάλι να λες το τι φαίνεται λογικό σε σένα, αστο, μην ξαναχρησημοποιήσεις το όνομά μου ουτε για να σχολιάσεις την προηγούμενη απάντηση.
15-10-2016, 08:06 #558
Βρε άσε τι σου λένε οι παπάδες!... Η ψυχολογία είναι επιστήμη και μέρος της ψυχιατρικής, που αποσπάστηκε απ' αυτήν
λόγω της επιτακτικής ανάγκης για την "αντιμετώπιση" των ψυχολογικών προβλημάτων μόνο με τα χάπια.
Διάβασε και τίποτ' άλλο...
Ένα ακόμα θεματάκι... που έχεις είναι το να μην μπορείς να είσαι αντικειμενικός.
Και το τι υπάρχει μετά το θάνατο άστο καλύτερα για έκπληξη. Μήπως κι οι παπάδες πελατεία δεν θέλουν,
όταν πας για λίγο στη λειτουργία και σου κολλάνε στη μούρη σαν ζητιάνοι οι παρατρεχάμενοί τους 2-3 φορές το δίσκο; Έλεος!
" Άσε λοιπόν τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις "Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
15-10-2016, 13:38 #559
Μόλις τελειώσει ο διάλογος κάντε κι ένα επίλογο να μπούμε στο θέμα γιατί σας έχασα λιγάκι
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
15-10-2016, 15:03 #560
Ρε μ87 μια επιστήμη αν είναι ανήθικη πάλι επιστήμη δεν είναι? Δηλαδή αν λεγόταν ανθρωποθεραπεία πχ θα ήταν επιστήμη? Μα δεν έχει σχέση αυτό....... Γιατί εσύ λες επειδή εξαπατά με τον όρο ψυχή.......ε και?
Επιστήμη είναι να πάρω το νερό να δω ότι βράζει στους 100 και να ξέρω και τα σφάλματα......τώρα οι άνθρωποι είναι και διαφορετικοί, βιώματα, γονίδια κλπ.....είναι σαν να έχεις νερό και πορτοκαλάδα και θες να δεις το σημείο βρασμού για να κάνεις μια θεραπεία....ε όχι και εύκολο........αλλά από το ολότελα καλή και η παναγιώτενα............
Δηλαδή και μια βόμβα να φτιάξω για να σε εξοντώσω και ονομάσω την μελέτη μου ''αγάπη'' πάλι επιστήμη είναι.........Last edited by cdeleted29517; 15-10-2016 at 15:29.
15-10-2016, 15:16 #561
Μου στέλνεις τον ορισμό της APA για την ψυχολογία [και σιγά μη και δεν το αποκαλούσε επιστήμη], τον ίδιο φαύλο οργανισμό ο οποίος εκδίδει το DSM το οποίο στην έκδοση 5 προτρέπει, προκειμένου για την αντιμετώπιση του θρήνου κατά την απώλεια αγαπημένου προσώπου, στον χαρακτηρισμό αυτής ως μείζωνα κατάθλιψη και την χορήγηση αντικαταθλιπτικών. Στο ίδιο πορνογράφημα η εφηβεία των παιδιών χαρακτηρίζεται ως διαταραχή μαζί με την έλλειψη κλίσης στα μαθηματικά. Πολύ αξιόπιστες πηγές έχεις. Μπράβο σου. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με το DSM (Diagnostic and Statistical Manual) και τον APA (American Psychiatric Association) μπορούν να επισκεφτούν την σελίδα 42 της ανάρτησης ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page42)
Είσαι εκτός θέματος. Το νήμα αφορά την προστασία του θεραπευόμενου από τον ΑΝΝΑ (στημένο ενάντια στον θεραπευόμενο θεσμικό πλαίσιο) και τον ΚΑΙΑΦΑ (εκμεταλλευτες ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατρους). Όλες οι προσπάθειες σου να επικεντρωθείς στον θεματοθέτη είναι απλά ένας αντιπερίσπασμός για να μην ασχοληθείς με τα προβλήματα τα οποία εσύ η ίδια, η Remedy και η cube αναγνωρίζεται. Σοβαρέψου λοιπόν και έλα να συζητήσουμε αυτά τα οποία αφορούν ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Να σου θυμίσω ότι μέχρι στιγμής α. αναγνωρίζεις τόσο τα περιστατικά τα οποία αναφέρω στο ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A4%CE%A9%CE%9D), όσο και β. το ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ κακοί επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Σε ότι αφορά το β. διαφωνούμε στα ποσοστά. Εγώ σου δείχνω ότι το σφάλμα είναι συστημικό και σου θέτω ερωτήματα τα οποία ούτε μπορείς να απαντήσεις, ούτε μπορείς να αιτιολογήσεις ενώ εσύ αλλάζεις κουβέντα "άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε".
Για παράδειγμα:
1. Γιατί τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία συμμετέχουν μόνο στον εγκλεισμό και το χαπάκωμα του Έλληνα ψυχικά ασθενή, αλλά όχι σε ότι αφορά ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις;
2. Γιατί σε ότι αφορά ψυχοθεραπευτές του δημοσίου οι υπηρεσίες περιορίζονται στην ψυχολογική υποστήριξη ενώ σε ότι αφορά τους ιδιώτες ψυχοθεραπευτές οι υπηρεσίες περιορίζονται στην ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ενασχόληση ΜΕ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ των θεραπευομένων;
3. Γιατί οι σχολές ψυχολογίας διδάσκουν στους αποφοίτους τους την συντεταγμένη άρνηση συμμετοχής σε συνεργασίες οι οποίες περιλαμβάνουν τον έλεγχο τους από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο;
4. Γιατί ενώ το ανθελληνικό κράτος γνωρίζει ότι οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας συμβιβάζονται έναντι των αμοιβών όταν ο νέος ψυχοθεραπευτής εξαναγκάζεται να ιεραρχήσει τις αμοιβές του πάνω από τις ηθικές αξίες του, επί 53 χρόνια δεν ανοίγουν τον δρόμο της ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ αφαιρώντας οποιαδήποτε συναλλαγή ανάμεσα στον θεραπευόμενο και τον θεραπευτή;
Σιγά μην απαντήσεις.
Ίσα, ίσα. Η επιμόρφωση την οποία δίνει η συγκεκριμένη ανάρτηση θα έχει αντίκτυπο - θέλοντας και μη - τόσο στην κοινή γνώμη επειδή εκτίθενται όλοι οι παράγοντες οι οποίοι συμβάλουν στην διαιώνιση μιας απάτης, όσο και στα έσοδα των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Εάν δεν ενδιαφερθούν οι τίμιοι εξ αυτών "για το σπίτι τους" ποιός θα ενδιαφερθεί; Μέχρι στιγμής όμως δεν έχω ακούσει ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής / ψυχίατρος στο νήμα να πει ότι "ναι... χρειάζονται αλλαγές". Αναγνωρίζουν το πρόβλημα στην καλύτερη των περιπτώσεων αλλά ως εκεί. Πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει τα όσα έχω ήδη πει σχετικά με το "συστημικό σφάλμα" και την πλήρη έλλειψη τίμιων επαγγελματιών ψυχικής υγείας. ΟΤΑΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΙΕΡΑΡΧΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ, ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ.
Και σε ρωτάω "στα ίσα":
Η ψυχολογία τι πιστεύει ότι συμβαίνει στο άϋλο κομμάτι του ανθρώπου μετά τον θάνατο του;
Ανάθεμα με και αν πάρω απάντηση.
Δεν με απασχολεί συγκεκριμένα η δική σου ιστορία τα βιώματα σου τα προβλήματα σου. Λυπάμαι για ότι πέρασες κάποτε, ή για όσα περνάς ακόμα αλλά ως εκεί. Άνοιξα το συγκεκριμένο νήμα επειδή άλλοι άνθρωποι σαν και μένα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ. Υπάρχει ΑΙΣΧΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ 'Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. Δεν σου αρέσει αυτό που κάνω; Την βόλτα σου. Πήγαινε σε άλλο νήμα και μη ξημεροβραδιάζεσαι εδώ μέσα προσπαθώντας να με πείσεις ότι "δεν είναι έτσι" ή ότι εγώ έχω πρόβλημα.
Όπως είπα και προηγουμένως, δεν με ενδιαφέρουν τα ατομικά προβλήματα κανενός. Ούτε και σου ζήτησα να μοιραστείς οτιδήποτε. Το αν εσύ οικειοθελώς μοιράζεσαι τα προβλήματα σου δεν σημαίνει ότι αυτομάτως πρέπει να κάνω και εγώ το ίδιο, ή ότι δικαιωματικά μπορείς να απαιτήσεις να το κάνω.
Για να το καταλάβεις καλύτερα:
ΌΤΑΝ - ΚΑΙ ΑΝ - ανοίξω ποτέ νήμα με τίτλο "τα προβλήματα μου", τότε και μόνο τότε να έρθεις να μοιραστούμε τα βιώματα μας και να κλάψουμε παρέα.
Το 5ο σημείο - όπως και τα υπόλοιπα 9 αφορούν το θέμα της ανάρτησης. Για σένα μπορεί να είναι "μα***ια". Για χιλιάδες θεραπευομένων όμως είναι σημαντικό και θα συζητηθεί είτε αυτό σου αρέσει, είτε όχι.
1. Το ****χαρτο που έχουν για κώδικα δεοντολογίας.
2. Τον δήθεν πειθαρχικό έλεγχο τον οποίο μπορεί να ασκήσει ο ΣΕΨ/ΠΨΣ με βάσει το παραπάνω ****χαρτο.
3. Την έλλειψη προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
4. Την έλλειψη πρόβλεψης αποζημιώσεων και διεκδικήσεων για τους θεραπευόμενους.
5. Το ΣΕΥΥΠ (σύνδεσμο που περιγράφει τα καμώματα τους θα βρεις στην πρώτη σελίδα του παρόντος) ο οποίος "κάνει το ******" όταν καταγγέλονται ψυχιατρικές μονάδες.
6. Την αναλγησία και αδράνεια του υπουργείου υγείας να διασφαλίσει τον θεραπευόμενο από εκμετάλλευση.
7. Την πλήρη απουσία των στατιστικών μεγεθών σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας εκ μέρους υπουργείου υγείας και ΣΕΨ/ΠΨΣ.
8. Την διδασκαλία συντεταγμένης άρνησης απο προπτυχιακό επίπεδο στην συνεργασία αποφοίτων με όρους οι οποίοι τους θέτουν σε - λογικό έλεγχο από οποιονδήποτε.
9. Την "παγίδα" των αμοιβών των αποφοίτων οι οποίοι ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να θυσιάσουν τις ηθικές αξίες τους προκειμένου να σταδιοδρομήσουν.
10. Την συντεταγμένη - και πάλι - άρνηση των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων να συμμετέχουν σε ψυχοθεραπευτικά σχήματα.Last edited by M87; 15-10-2016 at 20:01.
15-10-2016, 15:18 #562
μερωπη καλησπερα....τι κανεις ρε κοπελια?
15-10-2016, 16:02 #563
15-10-2016, 18:50 #564
Έμ θα σου πω κάτι να δω πότε θα το καταλάβεις έχω αλλάξει δέκα δουλειές δεν κάνω πλάκα άμα δεν κλέψεις δεν υπάρχει κέρδος ειδικά τώρα με την κρίση άστα να πάνε αυτό που λες γίνεται παντού σε όλες τις δουλειές πόσες φορές θα στο πω να δω πότε θα το καταλάβεις
15-10-2016, 19:45 #565
1ον Με ποιά αδιάβλητη ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ δοκιμή η οποία παρέχει επαναλήψιμα αποτελέσματα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ η ψυχολογία ή η ψυχιατρική ότι οι σκέψεις παύουν με τον θάνατο μας;
2ον Με ποιά αδιάβλητη ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ δοκιμή η οποία παρέχει επαναλήψιμα αποτελέσματα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ η ψυχολογία ή η ψυχιατρική ότι τα συναισθήματα παύουν με τον θάνατο μας;
3ον Με ποιά αδιάβλητη ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ δοκιμή η οποία παρέχει επαναλήψιμα αποτελέσματα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ η ψυχολογία ή η ψυχιατρική ότι η συνείδηση παύει με τον θάνατο μας;
4ον Με ποιά αδιάβλητη ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ δοκιμή η οποία παρέχει επαναλήψιμα αποτελέσματα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ η ψυχολογία ή η ψυχιατρική ότι οι παρορμήσεις παύουν με τον θάνατο μας;
5ον Με ποιά αδιάβλητη ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ δοκιμή η οποία παρέχει επαναλήψιμα αποτελέσματα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ η ψυχολογία ή η ψυχιατρική ότι οι ιδέες παύουν με τον θάνατο μας;
Το ότι το σώμα είναι πια νεκρό, δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω παρά το θάνατο των κυττάρων που απαρτίζουν το σώμα μας - εκτός και αν κάποιος είναι πρόθυμος να ισχυριστεί ότι ο πλήρης ακρωτηριασμός του βάτραχου σημαίνει ότι ο βάτραχος κουφάθηκε. Ούτε η ψυχιατρική, ούτε η ψυχολογία ούτε και άνθρωπος γενικά και ανεξαρτήτως εκπαίδευσης, δεν είναι σε θέση ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ότι οι σκέψεις, τα συναισθήματα, η συνείδηση, οι παρορμήσεις παύουν με τον θάνατο μας.
Τα ερωτήματα αυτά τα οποία δεν απαντώνται εν ζωή, αντιμετωπίζονται είτε με πίστη σε "κάτι" είτε καθόλου. Είναι δικαίωμα των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών / ψυχιάτρων και άθεων ΝΑ ΜΗΝ πιστεύουν σε "κάτι".
Είναι δικαίωμα των υπολοίπων, να πιστεύουμε σε "κάτι".
Αυτό το οποίο είναι αυθαιρεσία, είναι η ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΗ ΛΟΓΙΚΗ - Ή ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ - ΜΕΡΙΚΩΝ, ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΚΑΤΙ" ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥΣ.
Είτε θα το πεις [την ψυχολογία / ψυχιατρική] ΘΡΗΣΚΕΙΑ εφόσον δεν συνοδεύεται από αποδείξεις, είτε θα το πεις ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ. ΕΠΙΣΤΗΜΗ χωρίς αποδείξεις και επαναληψιμότητα των παρατηρήσεων, δεν νοείται. Η τίμια προσέγγιση για την ψυχολογία / ψυχιατρική θα ήταν να λένε - και να το διδάσκουν αυτό - ότι:
"Σε ότι αφορά το τι συμβαίνει μετά θάνατον δεν γνωρίζουμε επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε".
Απ' τη στιγμή όμως που αυτό δεν λέγεται και ισχυρίζονται ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΥΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, η "επιστήμη" αποδεικνύεται ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
Τέλος, σύμφωνα με το kutchunie:
Και σύμφωνα με τον aeolus74:
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ αποφεύγουν να απαντήσουν στο ερώτημα:
Τι ορίζει η ψυχολογία / ψυχιατρική ως ψυχή;
Εφόσον όμως, σύμφωνα με τον aeolus74, ο "ψυχισμός" παύει με τον βιολογικό θάνατο ενώ προηγουμένως έχει συνδέσει την ύπαρξη των σκέψεων, συναισθημάτων, ιδεών, παρορμήσεων και συνείδησης με την ύπαρξη ζωντανών κυτάρων. Δηλαδή περιφραστικά, πολύ πλάγια ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ απορρίπτει την ύπαρξη αυτών χωρίς την ύπαρξη ενός ζωντανού σώματος. Με άλλα λόγια μας λέει ότι μετά τον θάνατο υπάρχει το απόλυτο τίποτα για τον άνθρωπο αποφεύγοντας να αναφερθεί στην ίδια την ψυχή, την ύπαρξη ή την ανυπαρξία αυτής.
Το ερώτημα το οποίο γεννάται είναι το εξής:
Αφού για την ψυχολογία / ψυχιατρική δεν υπάρχει αιώνια ψυχή και μετά τον θάνατο ακολουθεί το απόλυτο τίποτα για τον άνθρωπο. Αφού πραγματεύονται ΜΟΝΟ τις σκέψεις, ιδέες, παρορμήσεις και τα συναισθήματα του ανθρώπου, γιατί ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ επέλεξαν την λέξη "ψυχή" ως πρώτο συνθετικό για να το αποκαλέσουν ψυχιατρική αντί π.χ. [προς τιμή του Wilhelm Wundt] Βιλχελμολογία. Ή τρια πουλάκια κάθονται. Ή ΙδεοΣκεψεοΠαρορμησιοΣυναι σθηματολογία.
Αντί αυτού, και χωρίς να πιστεύουν σε αιώνια ψυχή, ονομάζουν μια "επιστήμη" η οποια αποφαίνεται για όλα αυτά αυθαίρετα και χωρίς τεκμηρίωση ή αποδείξεις με πρώτο συνθετικό την λέξη "ψυχή".
Μήπως επειδή όλοι οι υπόλοιποι πιστεύουμε στην έννοια της ψυχής;
Από ΕΠΙΣΤΗΜΗ λοιπόν - για εμένα προσωπικά (οι υπόλοιποι θεωρήστε την ότι θέλετε, δεν με απασχολεί) - υποβιβάζεται σε ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Όμως οι θρησκείες γενικά έχουν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα. Όλες πιστεύουν στην ύπαρξη αιώνιας ανθρώπινης ψυχής. Η ψυχολογία και η ψυχιατρική ΔΕΝ πιστεύουν στην ύπαρξη αιώνιας ανθρώπινης ψυχής. Και αν τύχετε σε συζήτηση ρωτήστε τους, να δείτε πως αποφεύγουν να απαντήσουν ευθέως στις παρακάτω τρεις ερώτησεις:
1. Τι ορίζει ως ψυχή η ψυχολογία και η ψυχιατρική;
Εν συνεχεία, ρωτήστε τους:
2. Σύμφωνα με την ψυχολογία / ψυχιατρική, υπάρχει αιώνια ψυχή η οποία συνεχίζει να υπάρχει μετά τον βιολογικό μας θάνατο;
Αφού περάσουν 5-10 λεπτά αποφεύγοντας να απαντήσουν ή σας πουν ευθέως ότι δεν υπαρχει αιώνια ψυχή και αν και εφόσον καταφέρετε να αποσπάσετε μια απάντηση, ρωτήστε τους το εξής:
3. Και τότε γιατί ονομάσατε την επιστήμη σας ΨΥΧΟλογία ή ΨΥΧιατρική;
Το αποτέλεσμα, είναι ότι ακόμα και ως θρησκεία, διαφέρει από τις υπόλοιπες επειδή επιδίδεται και διδάσκει τον αθεισμό. Ίσως λοιπόν ένας ορθός χαρακτηρισμός είναι ΑΝΤΙΘΡΗΣΚΕΙΑ. Ή ίσως "η θρησκεία της διάδοσης του αθεισμού".Last edited by M87; 17-10-2016 at 02:55.
15-10-2016, 20:36 #566
15-10-2016, 21:11 #567
Ρε συ εμ όντως πιστεύεις ότι δεν τα έχουνε βρεί;εγώ απλά να σου πω υπολογιζω ότι βρήκαν όλες τις θεραπείες το ογδόντα από τότε κάνανε άλματα αυτό έτσι απλα
15-10-2016, 21:32 #568
Είσαι εκτός θέματος. Το νήμα αφορά την προστασία του θεραπευόμενου από τον ΑΝΝΑ (στημένο ενάντια στον θεραπευόμενο θεσμικό πλαίσιο) και τον ΚΑΙΑΦΑ (εκμεταλλευτες ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές /
16-10-2016, 00:41 #569
Βρε δε πα να είναι και ο αντίχριστος , χριστός μια φορά δεν υπάρχει να πας να θεραπευτείς....άρα........
16-10-2016, 11:26 #570
Ούτε και πρόκειται να βρείς ποτέ λόγια εσύ ή κανένας άλλος για να σχολιάσεις όσα εξέθεσα στο σχόλιο #565 του παρόντος γιατί εκπροσωπείς τη μοναδική "επιστήμη" την οποία δεν εξυπηρετούσε η Ελληνική γλώσσα*, οπότε και αποφάσισε να προβεί σε "αλλαγές" σε ότι αφορά το σημαίνον και το σημαινόμενο της λέξης "ψυχή" καθώς επίσης και στην υιοθέτηση της ως πρώτο συνθετικό ενώ δεν θα έπρεπε.
(*) Παραθέτω τον ορισμό με τον οποίο μας προμήθευσε το μέλος maria eleni και με τον οποίο χρησιμοποιούμε την λέξη ψυχή στην καθημερινότητα μας, όλοι πλην των ψυχολόγων / ψυχιάτρων. Εάν δεν κάνω λάθος το έχει πάρει από την βικιπαίδεια (URL: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A8%CF%85%CF%87%CE%AE). Εδώ ταιριάζει ο ορισμός maria eleni!
Πέρα από αυτό, η τίμια προσέγγιση [σε ότι αφορά την μετά-θάνατο ζωή] θα ήταν, τόσο για την ψυχιατρική, όσο και για την ψυχολογία εάν υποστήριζε την θέση:
"Σε ότι αφορά το τι συμβαίνει μετά θάνατον δεν γνωρίζουμε επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε".
Όμως αυτό προφανώς την ενοχλεί. Μπορούμε να εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους την ενοχλεί αυτό αν θέλεις. Όπως και να έχει πάντως, δεν είναι μια επιστήμη που υπηρετεί είτε τον άνθρωπο, είτε την ΑΛΗΘΗ ΓΝΩΣΗ. Διαπιστώνουμε καλώς ή κακώς - και πάλι - σκοπιμότητες.
Και για να απαντήσω και στην cube:
Δεν χρειάζεται ο ίδιος ο Χριστός για να βοηθηθείς ή ακόμα και να θεραπευθείς. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν ότι μια μέρα θα δώσουν λογαριασμό για ότι έχουν κάνει στη ζωή αυτή που ζούμε. Αυτός είναι εξωτερικός έλεγχος τον οποίο δεν μπορείς να "λαδώσεις", απειλήσεις ή να σκοτώσεις επειδή δεν σε συμφέρει η ύπαρξη του. Το να απευθυνθεί κανείς σε αυτούς τους ανθρώπους, εξασφαλίζει το ότι ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ και αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ το οποίο διακρίνει τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές.
Για τον ψυχολόγο και τον ψυχίατρο υποτίθεται ότι υπάρχει ο ΣΕΥΥΠ ως εξωτερικός έλεγχος - προβλέφθηκε επειδή κρίθηκε αναγκαίος "για να καλλιεργηθεί η ψευδαίσθηση ότι υπάρχει άλλη μια δικλείδα ασφαλείας ανάμεσα στον ψυχικά ασθενή και την εκμετάλλευση του". Ο ΣΕΥΥΠ όμως σκόπιμα δεν δουλεύει και τίποτα δεν γίνεται προκειμένου να τον κάνουν να δουλέψει. Κωφαίνει όταν αποστέλλονται καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας δημόσιων και ιδιωτικών ψυχιατρικών μονάδων και μεταθέτει τους ελέγχους στο αμφίβολο μυαλό/ικανότητες/αντίληψη του θεραπευόμενου λέγοντας του "αν νιώθεις ότι σε βοηθάει συνεχίζεις, αν όχι σταματάς".
Έχεις να προσθέσεις κάτι στα παραπάνω cube ή να το κλείσουμε το 5ο σημείο; Μέχρι στιγμής δεν μου έχεις εμφανίσει ότι - με κάποιον τρόπο - ο ΣΕΥΥΠ δουλεύει ως υπηρεσία και ότι έχει αποτελέσματα. Θα περιμένω μέχρι σήμερα το απόγευμα. Μετά, απλά θα προχωρήσω στο σημείο 6 και θα θεωρήσω ότι δεν έχεις να προσθέσεις κάτι οπότε και καλώς το κλείσαμε.Last edited by M87; 16-10-2016 at 14:43.
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....