Απόρριψη στο γάμο και ζήλεια - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 13 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 106 to 120 of 185
    Nefeli28
    Guest
    Κι εγω πιστευω οτι το σκηνικουλι με τον αλλον, υπηρχε αρκετο καιρο πριν.
    Και δεν ξερω αν εχουν σημασια οι φορες, αλλα το οτι εγινε ο,τι εγινε.
    Οπως μας τα περιγραφει το παλικαρι, η γυναικα δεν φαίνεται να εχει επιθυμία να μείνει μαζι του.
    Οταν σου λεει δεν σε βλέπω πια ερωτικα, δεν νομιζω οτι θα σε ξαναδει και ποτέ.
    Και οταν δοκιμασε ηδη κατι αλλο, ειναι εξαιρετικά αβέβαιο οτι θα επιστρεψει εκει που δεν νιωθει σεξουαλικη επιθυμια, προσπαθωντας και παλευοντας να τη νιωσει....
    Δεν γινονται ετσι αυτα.
    Αραγε διαβαζει ο φιλος μας ή μόνοι μας μιλαμε;

Banned
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Χρησιμευουν παρα παρα πολυ. Χρησιμευουν στο να περασει απο την αρνηση και τη διαπραγματευση που βρισκεται τωρα στην οργη και τη θλιψη μεχρι να το χωνεψει...αυτο θα γινει μονο αν καταλαβει τι πραγματικα συμβαινει και το να σου ανοιξουν τα ματια δυο τρεις ανθρωποι που τα βλεπουν αποστασιοποιημενα τα πραγματα χωρις τη δικη σου συναισθηματικη φορτιση/επενδυση βοηθαει.
    Καταλαβαινω την τακτικη "ο καθενας ειναι διαφορετικος, δεν επεμβαινουμε, οπως νιωθεις, οπως αισθανεσαι, οτι νομιζεις, δες εσυ κλπ" αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση ειμαι πολυ σιγουρη. Δε χρειαζεται καν να τους ξερω, ο θεματοθετης δινει αρκετα ολοκληρωμενη εικονα, ή επαρκη τελοσπαντων. Εκτος αυτου εγω θα ρωτησω το αντιθετο: σε τι χρησιμευει σε ενα ποστ οπου ζηταει ο αλλος γνωμες/συμβουλες το "οτι νομιζεις;" :P
    Προφανως και θα κανει οτι νομιζει, δικη του ζωη ειναι, σκοπος ειναι ομως να προσφερουμε κατι που μπορει ο ιδιος να μη σκεφτοταν και να το επεξεργαστει αλλιως.
    Έχεις κάποιο δίκιο, απλά νομίζω πως στο τελευταίο του σχόλιο ο θεματοθέτης έχει φύγει από το τρυπάκι επανασύνδεση και πλέον κοιτάει πως θα τακτοποιηθεί το θέμα σε άλλη βάση, ως συγγενείς και όχι ως σύντροφοι.

Το ότι η ερωτική σχέση του με τη σύζυγό του τελείωσε, του το ανακοίνωσε η ίδια και αφού αυτός έπαθε ένα σοκ και ένα δεύτερο σοκ έπειτα από την ανακάλυψη του εραστή (ή των εραστών), νομίζω πως το έχει εμπεδώσει, απλά θέλει να ξεδιαλύνει τις σκέψεις και τα συναισθήματα για να προχωρήσει. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by SB_ View Post
    Έχεις κάποιο δίκιο, απλά νομίζω πως στο τελευταίο του σχόλιο ο θεματοθέτης έχει φύγει από το τρυπάκι επανασύνδεση και πλέον κοιτάει πως θα τακτοποιηθεί το θέμα σε άλλη βάση, ως συγγενείς και όχι ως σύντροφοι.

Το ότι η ερωτική σχέση του με τη σύζυγό του τελείωσε, του το ανακοίνωσε η ίδια και αφού αυτός έπαθε ένα σοκ και ένα δεύτερο σοκ έπειτα από την ανακάλυψη του εραστή (ή των εραστών), νομίζω πως το έχει εμπεδώσει, απλά θέλει να ξεδιαλύνει τις σκέψεις και τα συναισθήματα για να προχωρήσει. Μπορεί να κάνω και λάθος.
    Ειναι "fuck buddies" ειχε πει... Δεν μου κανει για ξεκαθαρο τοπιο αυτο. Απο καπου ψαχνει να πιαστει ακομα. Ακομα ελπιζει, ακομα δεν το εχει συνειδητοποιησει πληρως/αποδεχτει. Εκτος αν εκανε προοδο σε αυτο το κομματι που λες οντως και δεν μου εγινε αντιληπτο μεσα στα ποστ...θελει το χρονο του φυσικα και τον τροπο του...ισως αυτο εννοει και ο ιδιος οταν λεει "θα γινουν ολα με τον τροπο που πρεπει"...

Senior Member
    Και αμα θελει την γνωμη μου ο θεματοθετης "ο τροπος που πρεπει" συμπεριλαμβανει το να σταματησει το σεξ μαζι της οσο τα επεξεργαζεται μεσα του.
    Τρεφεις τον εγωισμο της. Εμ λεει δεν σε ποθει, εμ σε κερατωσε, εμ δε νιωθει τιποτα ερωτικο για εσενα, αλλα σε αφηνει να την ποθεις εσυ; Γιατι; Για να ριξει τη τελευταια χουφτα χωμα πανω στην αυτονομια και την αξιοπρεπεια σου; Εγω δεν σε θελω αλλα θελε με εσυ;
    Τι σου προσφερει εκεινη;
    Εκεινη πηρε πισω ολα οσα ειχε να σου προσφερει. Δεν σου προσφερει τον ερωτα της, δε σου προσφερει τη πιστη της, δε σου προσφερει αγαπη με τις επιλογες που κανει, δε σου προσφερει σεβασμο. Και υποτιθεται δεν σε θελει ερωτικα.
    Εσυ που ολα αυτα τα προσεφερες και δεν της κανουν τιποτα και δεν τα εκτιμαει γιατι να της προσφερεις εστω ενα π***ο?
    Να στο πω ωμα γιατι το δικαιουται;
    Και τη πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο;
    Θα μου πεις ειναι καθαρα σωματικο μπλα μπλα...αφου ειναι ετσι λοιπον γιατι δε βρισκεις αλλη για fuck buddy?
    Θελεις; Η μπα; Αν οχι σημαινει οτι δεν ειναι καθαρα σωματικο.
    Επενδυεις ακομα ψυχικα εκει και σε μπερδευει αυτο και σε δυσκολευει να σκεφτεις καθαρα περιπλεκοντας τα πραγματα.
    Ειναι καιρος να βαλεις ορια. Δεν γινεται να σε απορριπτει, να σου προκαλει τετοιον πονο και ταυτοχρονα να απολαμβανει επιλεκτικα κομματια απο οσα εχεις να προσφερεις οπως την βολευει.
    Η ολα η τιποτα. Take it or leave it που λενε.
    Ισχυει και για εσενα αυτο. Μην βολευεσαι με ψιχουλα προσοχης.

Senior Member
    εχει δικιο η Ναταλια..δεν εχει τιποτα ακομα αποφασισει...η γυναικα του νιωθω οτι κινει τα νηματα κ αυτος απλα προσπαθει να το χωνεψει ολο..ολο το πακετο..κ αυτο φαινεται απο την αποδοχη της αποφασης να γινουν fuck boddies..θεωρω οτι δεν ειναι ωριμη λυση στο προβλημα αυτο..
    καταρχην πως γινεται να γινουν fuck boddies, οταν αυτη δεν τον βλεπει ερωτικα, δευτερον πως μπορει ο θεματοθετης να αγγιζει μια γυναικα που απολαυσε το σεξ οχι μια, αλλα δυο κ τρεις φορες με εναν ξενο, πως μπορει να καθεται μαζι της μετα απο την τοσο μεγαλη προδοσια..
    θεωρω οτι στην προκειμενη περιπτωση το πραμα εχει αλλαξει, μιλαμε για μεγαλη προδοσια..δεν μιλαμε για εναν ανθρωπο που απλα προβληματιστηκε κ ανακοινωσε οτι τα συναισθηματα του ειναι αλλαγμενα(πραμα που το θεωρω σεβαστο), αλλα για εναν ανθρωπο που αντι να παλεψει για την σχεση του, ΠΡΟΔΙΔΕΙ κιολας με τον χειροτερο τροπο!!! κατοπιν, αφου ανακοινωσε οτι δεν νιωθει πραματα...δεν του καιγεται καρφι κ παει κ πηδιεται..σορρυ για τον τροπο που μιλαω... αλλα νιωθω οτι ειναι enough!!

νιωθω οτι αυτη η γυναικα δεν εχει φιλοτιμο!..νιωθω οτι ειναι με απλα λογια αθλια, δεν αξιζει να προσπαθησεις γι αυτην, ουτε καν..
    εσυ θελεις να σωσεις τον γαμο επειδη νιωθεις ομορφα γι αυτην, αυτη θελει να τον σωσει γιατι εχει παιδια, γιατι δεν εχει αρκετα λεφτα κλπ κλπ...αν εσενα σου αρκει να εισαι σε εναν τετοιο γαμο τοτε παω πασο...

εκτος κ αν εχετε ως σχεδιο να μεινετε μαζι κ να εχει ο καθενας την δικη του ζωη κ σε αυτο παω πασο..
    αλλα να τρεχεις κ να μην φτανεις, να πληρωνεις κ ψυχολογους για μια γυναικα..η οποια ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ εκανε σεξ, ενω εσυ ΥΠΕΦΕΡΕΣ φιλε μου, εχανες κιλα κ εγραφεσ εδω κ βουλιαζες...τοτε τι να πω..ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!με θυμωνει κιολας η σταση σου..
    ανοιξε τα ματια σου κ προφυλαξε τον εαυτο σου !!!
    μη το τραβας απο τα μαλλια το πραμα..φαινεται απο μονο του..
    φυγε οσο πιο μακρια μπορεις!

Senior Member
    Οι μακροχρόνιες σχέσεις (15 έτη μας έγραψες, cookerman) και μάλιστα με παιδιά δεν είναι εύκολες. Γίνονται λάθη. Δε σημαίνει πως ο άπιστος είναι ο προδότης και ο σύντροφος το θύμα. Κατά τη γνώμη μου το βασικό πρόβλημα δεν είναι η απιστία. Είναι το ότι ΔΕ ΣΕ ΠΟΘΕΙ ΠΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ. Λάθος που δε στο γνωστοποίησε εγκαίρως, πριν κάνει την κουτσουκέλα, αλλά όταν υπάρχουν στη μέση παιδιά είναι πιο δύσκολο- και το ανέβαλλε.

Επίσης μην παίρνεις πολύ αψήφιστα το θέμα του υπερθυρεοειδισμού. Επηρεάζει αρκετά τη συμπεριφορά και την ψυχολογία χωρίς όμως να σημαίνει πως έπαψε να σε ποθεί λόγω αυτού.

Νομίζω πως πρέπει να απομακρυνθείτε σε πρώτη φάση. Το να μένετε μαζί δε βοηθάει- δε θα την κάνει να σε θελήσει. Αν κάτι μπορεί να σωθεί, θα γίνει μετά από καλό ξεκαθάρισμα μέσα της (και μέσα σου) και σίγουρα όχι μέσα στη σιγουριά της κοινής ζωής. Έχετε και οι 2 ανάγκη να κάνετε συνειδητές επιλογές και όχι επηρεασμένες από τη συνήθεια, το φόβο και την ανασφάλεια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by imagine View Post
    Οι μακροχρόνιες σχέσεις (15 έτη μας έγραψες, cookerman) και μάλιστα με παιδιά δεν είναι εύκολες. Γίνονται λάθη. Δε σημαίνει πως ο άπιστος είναι ο προδότης και ο σύντροφος το θύμα. Κατά τη γνώμη μου το βασικό πρόβλημα δεν είναι η απιστία. Είναι το ότι ΔΕ ΣΕ ΠΟΘΕΙ ΠΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ. Λάθος που δε στο γνωστοποίησε εγκαίρως, πριν κάνει την κουτσουκέλα, αλλά όταν υπάρχουν στη μέση παιδιά είναι πιο δύσκολο- και το ανέβαλλε.

Επίσης μην παίρνεις πολύ αψήφιστα το θέμα του υπερθυρεοειδισμού. Επηρεάζει αρκετά τη συμπεριφορά και την ψυχολογία χωρίς όμως να σημαίνει πως έπαψε να σε ποθεί λόγω αυτού.

Νομίζω πως πρέπει να απομακρυνθείτε σε πρώτη φάση. Το να μένετε μαζί δε βοηθάει- δε θα την κάνει να σε θελήσει. Αν κάτι μπορεί να σωθεί, θα γίνει μετά από καλό ξεκαθάρισμα μέσα της (και μέσα σου) και σίγουρα όχι μέσα στη σιγουριά της κοινής ζωής. Έχετε και οι 2 ανάγκη να κάνετε συνειδητές επιλογές και όχι επηρεασμένες από τη συνήθεια, το φόβο και την ανασφάλεια.
    Ναι σωθειτε, βιον ανθοσπαρτον παιδια.

Senior Member
    Ρε ψηλε μετά από δεκαπέντε χρόνια ακόμα κανεισ σεξ ήρωας είσαι
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Member
    Επειδή κάποιος αναρωτήθηκε, σας διαβάζω όλους προσεκτικά, έναν προς έναν.
    Δεν είμαι ούτε χαζός, ούτε τυφλός. Όπως είπα τα πράγματα θα πάρουν τον (μονο)δρομο που πρέπει να πάρουν. Απλά αυτό θα γίνει με τους δικούς μου πια κανόνες και θέλω. Τόσο καιρό προσπαθώ με κάθε τρόπο να εξαντλησω το παραμικρό ενδεχόμενο να σώσω ότι μπορεί να σωθεί, αυτό το ήθελα για τον εαυτό μου, για να αισθανθώ εγώ ότι έκανα ότι μπορούσα.
    Φτάνοντας πλέον στο τέλος των προσπαθειών μου, αισθάνομαι δικαίωση για τον εαυτό μου που πάλεψα τα πάντα αλλά και αγωνία για την επομένη ημέρα που θα μου ξημερώσει. Προσπάθησα να δώσω στον εαυτό μου και στην γυναίκα μου το περιθώριο της επανέναρξης της σχέσης μας και του γάμου μας σε άλλη βάση αφήνοντας ακόμα και την απιστία σε μια σκοτεινή γωνιά του μυαλού μου. Της εδωσα ακόμα και το περιθώριο της ελεύθερης επιλογής, τη συμπαράσταση στο ψυχολογικό αδιέξοδο που είχε, το δικαίωμα στο λάθος. Όπως και να τελείωνε η ιστορία, ήξερα πως από όλο αυτό δεν είχα να χάσω κάτι άλλο εκτός από την υπερηφάνεια και τον εγωισμό μου καθ'όλη τη διάρκεια της προσπάθειας μου. Τώρα που η ίδια αποφάσισε πως όλο αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος, πως φέρθηκε τουλάχιστον ανόητα, και, και, και... τώρα είναι η δική μου στιγμή να κάνω αυτό που θέλω εγώ. Όσο και να το παλεύω μέσα μου, είναι πράγματα που δε μπορώ να τα διαχειριστώ και να τα σβήσω. Και αυτο γιατί πολύ απλά δε με πείθει πλέον. Δεν είναι μόνο η πράξη που είναι η άκρη του μαχαιριού που με έκοψε, είναι η προδοσία σε μένα και στα παιδιά, ο εγωισμός, το ψέμα που με φόβισε η ευκολία με την οποία έβγαινε, είναι το ότι ξέρω πως μέσα της αυτό που έκανε αν δεν τη σταματουσα εγώ θα συνέχιζε να το κάνει... Το να αισθάνεται τύψεις για ότι κακό συνέβη στο σπίτι από όλα αυτά, το ότι με στεναχωρεί και πως θέλει να τη στήσουν σε μια γωνιά και να τη λιθοβολουν, το ότι προσπαθεί συναισθηματικά να ξαναμπεί στο γάμο και να νιώσει δίπλα μου οπως παλιά, για μένα λίγη σημασία εχει πια. Στεγνωσα από συναισθήματα και από εμπιστοσύνη. Και ήθελα να φτασω κάποια στιγμή εκεί, γιατί ήταν η μια άκρη του νήματος που θα μου έδινε μια λύση σε όλο αυτό το βασανιστήριο.
    Όσο και αν τη βλέπω στα μάτια και να ξέρω πως ακόμα και σήμερα την αγαπάω, αξίζω κάτι καλύτερο από τα ψίχουλα αγάπης που ανέφερε κάποιος παραπάνω. Πιστεύω στη μεταμέλεια, αλλά όχι σε αυτή τη συγκεκριμένη. Πιστεύω πως η νόσος παίζει το ρόλο της, αλλά δεν είναι ο καθοριστικος παράγοντας. Με πονάει πολύ να βλέπω τόσα χρόνια χαμένα πίσω μου, να ξέρω πως δύο παιδιά κάποιες φορές θα ψάχνουν το μπαμπά τους για να παίξουν στην αυλή ή για να τα βαζει για ύπνο κάποια βράδια όπως έκανε και δε θα τον έχουν, ο πόνος και τα γιατί των οικογενειών μας. Με φοβίζει που θα μείνω μόνος μετά από τόσο καιρό, μέσα σε ένα μήνα βρίσκομαι στην απέναντι πλευρά της ζωής που (νόμιζα ότι) είχα..Η ερωτική μοναξιά, οι υποχρεώσεις, οι άνθρωποι γύρω μου.
    Αλλά δε μπορώ άλλη δυστυχία και πόνο μέσα μου, με κούρασε ολο αυτό, ήρθε και μαζεμένο. Η ευθύνη του χωρισμού και η όλη ατμόσφαιρα βαραίνει την ίδια, το ξέρει, το νιώθει και με αυτή θα φύγει από εδώ. Εγώ πλέον τα έκανα όλα με τον τρόπο μου, με τον τρόπο που έπρεπε..

Senior Member
    φιλε μου ολα γινονται για καποιο λογο...ειναι λογικο να νιωσεις μια πικρια κ απογοητευση, ομως η ζωη σου ειναι εκει εξω..
    ειλικρινα αν η γυναικα σου το εκανε μια μονο φορα κ ερχοταν κ σου το ελεγε ευθυς αμεσως, πιστευω οτι θα αλλαζε το πραμα αρκετα...ομως αυτη το εκανε συστηματικα..κ ναι αν δεν την εμποδιζες εσυ, αυτη ειναι η μαυρη αληθεια, θα συνεχιζε να το κανει, γιατι πολυ απλα της αρεσε..
    ειδες την αληθεια της, μη νιωθεις απαισια...εισαι τυχερος που ειδες την αληθεια της...εστω κ τωρα..
    μη κανεις το λαθος να την περιμαζεψεις..ηταν πολυ ατιμο αυτο που εκανε.
    δειχνει κακη ποιοτητα χαρακτηρα.
    οταν ενα ζευγαρι δεν τα παει καλα κ περναει μια κριση, κ το ενα μελος αντι να κατσει να δουλεψει την κατασταση, διασκεδαζει με καποιον τροπο, με την επιλογη αλλου συντροφου, σημαινει οτι η κατασταση δεν μπορει να σωθει.
    μην υπεραναλυεις τιποτα.. απλα εκανες ο.τι μπορουσες κ μερικα πραματα δεν περναν απο το χερι μας..η ιδια επελεξε τον δρομο σας..πριν ακομα σου πει οτι δεν νιωθει ερωτικα για εσενα, ειχε στανταρ ηδη γνωρισει τον υποψηφιο...καταλαβαινεις φυσικα, δεν εισαι χαζος, δεν γινεται με το που σου το ειπε αυτο, να τον γνωρισε μεσα σε μερικες μερες κ πηγε κ το εκανε.
    ηταν ατιμη πραξη..ωφειλε να σε ενημερωσει οτι ειχε γνωρισει καποιον κ οτι την ειχε εξιταρει πιο πολυ ...σπανιως γινεται, αλλα θα ηταν τιμιο να σου το ειχε πει..θα αλλαζαν αρκετα..
    αλλα δεν ειναι κ σωστο να επικεντρωνομαστε στο αν κ το αν..
    αν δεν εχεις ξενερωσει..που νομιζω οτι εχεις, προσπαθησε να ξενερωσεις κ να κοιταξεις να παρεις ενα διαζυγιο κ να συνεχισεις την δικη σου ζωη...
    η ζωη σου ειναι πολυτιμη κ εισαι νεος ανθρωπος κ πολλες γυναικες σιγουρα θα ηθελαν να σταθουν στο πλευρο σου.
    τωρα αρχιζεις, τιποτα δεν τελειωσε...
    οσον αφορα τα παιδια σου, θα εισαι για παντα ο πατερας τους....αυτο δεν θα αλλαξει ποτε.
    οι γονεις μου ηταν αθλιοι, τους παρακαλαγα να χωρισουν κ δεν το κανανε ποτε...μεγαλωσα σε αθλιο περιβαλλον κ αυτο με στιγματισε, μια ζωη, ακομα κ τωρα τα προβληματα που βιωνω κατα καιρους απο εκει οφειλονται..μακαρι να ειχαν χωρισει κ οι δικοι μου, θα υπηρχε ηρεμια στο σπιτι κ γω θα μεγαλωνα καλυτερα...
    δεν ειναι καλο για τα παιδια να μεγαλωνουν σε περιβαλλον εστω κ τοσο δα ηλεκτρισμενο...
    μη νιωθεις οτι αν χωρισετε οτι τα παιδια σου θα στερηθουν, ουτε καν.!! εχω φιλους πλεον πολλους που προηλθαν απο χωρισμενους γονεις κ ειναι πιο υγιεις απο εμενα που τους ειχα μαζι μου κ τους δυο..
    αυτα ειναι μεγαλα λαθη για τα παιδια...τα παιδια καταλαβαινουν τα παντα!
    αλλα κ αυτη ρε φιλε..οκ δεν νιωθει για σενα οπως ενιωθε, αλλα να παει κατ εξακολουθισιν με καποιον αλλον?? ε οχι ρε φιλε, αυτο παει πολυ..εχω αηδιασει αληθεια!
    αληθεια ρε γμτ..πως μπορουν κ το κανουν αυτο το πραμα..? πως μπορουν να κοροιδευουν εναν ανθρωπο για ενα πηδημα??
    εχω μια συναδελφο η οποιο μου εμπιστευεται καποια πραματα, ειναι παντρεμενη κ εχει ενα παιδι, εχει γνωρισει εναν κ πηγαινει μαζι του κατα καιρους...κ δεν νιωθει τυψεις, δεν νιωθει ντροπη κ ενοχες...πως μπορει?? με αηδιαζει πλεον..

Senior Member
    Quote Originally Posted by cookerman View Post
    Επειδή κάποιος αναρωτήθηκε, σας διαβάζω όλους προσεκτικά, έναν προς έναν.
    Δεν είμαι ούτε χαζός, ούτε τυφλός. Όπως είπα τα πράγματα θα πάρουν τον (μονο)δρομο που πρέπει να πάρουν. Απλά αυτό θα γίνει με τους δικούς μου πια κανόνες και θέλω. Τόσο καιρό προσπαθώ με κάθε τρόπο να εξαντλησω το παραμικρό ενδεχόμενο να σώσω ότι μπορεί να σωθεί, αυτό το ήθελα για τον εαυτό μου, για να αισθανθώ εγώ ότι έκανα ότι μπορούσα.
    Φτάνοντας πλέον στο τέλος των προσπαθειών μου, αισθάνομαι δικαίωση για τον εαυτό μου που πάλεψα τα πάντα αλλά και αγωνία για την επομένη ημέρα που θα μου ξημερώσει. Προσπάθησα να δώσω στον εαυτό μου και στην γυναίκα μου το περιθώριο της επανέναρξης της σχέσης μας και του γάμου μας σε άλλη βάση αφήνοντας ακόμα και την απιστία σε μια σκοτεινή γωνιά του μυαλού μου. Της εδωσα ακόμα και το περιθώριο της ελεύθερης επιλογής, τη συμπαράσταση στο ψυχολογικό αδιέξοδο που είχε, το δικαίωμα στο λάθος. Όπως και να τελείωνε η ιστορία, ήξερα πως από όλο αυτό δεν είχα να χάσω κάτι άλλο εκτός από την υπερηφάνεια και τον εγωισμό μου καθ'όλη τη διάρκεια της προσπάθειας μου. Τώρα που η ίδια αποφάσισε πως όλο αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος, πως φέρθηκε τουλάχιστον ανόητα, και, και, και... τώρα είναι η δική μου στιγμή να κάνω αυτό που θέλω εγώ. Όσο και να το παλεύω μέσα μου, είναι πράγματα που δε μπορώ να τα διαχειριστώ και να τα σβήσω. Και αυτο γιατί πολύ απλά δε με πείθει πλέον. Δεν είναι μόνο η πράξη που είναι η άκρη του μαχαιριού που με έκοψε, είναι η προδοσία σε μένα και στα παιδιά, ο εγωισμός, το ψέμα που με φόβισε η ευκολία με την οποία έβγαινε, είναι το ότι ξέρω πως μέσα της αυτό που έκανε αν δεν τη σταματουσα εγώ θα συνέχιζε να το κάνει... Το να αισθάνεται τύψεις για ότι κακό συνέβη στο σπίτι από όλα αυτά, το ότι με στεναχωρεί και πως θέλει να τη στήσουν σε μια γωνιά και να τη λιθοβολουν, το ότι προσπαθεί συναισθηματικά να ξαναμπεί στο γάμο και να νιώσει δίπλα μου οπως παλιά, για μένα λίγη σημασία εχει πια. Στεγνωσα από συναισθήματα και από εμπιστοσύνη. Και ήθελα να φτασω κάποια στιγμή εκεί, γιατί ήταν η μια άκρη του νήματος που θα μου έδινε μια λύση σε όλο αυτό το βασανιστήριο.
    Όσο και αν τη βλέπω στα μάτια και να ξέρω πως ακόμα και σήμερα την αγαπάω, αξίζω κάτι καλύτερο από τα ψίχουλα αγάπης που ανέφερε κάποιος παραπάνω. Πιστεύω στη μεταμέλεια, αλλά όχι σε αυτή τη συγκεκριμένη. Πιστεύω πως η νόσος παίζει το ρόλο της, αλλά δεν είναι ο καθοριστικος παράγοντας. Με πονάει πολύ να βλέπω τόσα χρόνια χαμένα πίσω μου, να ξέρω πως δύο παιδιά κάποιες φορές θα ψάχνουν το μπαμπά τους για να παίξουν στην αυλή ή για να τα βαζει για ύπνο κάποια βράδια όπως έκανε και δε θα τον έχουν, ο πόνος και τα γιατί των οικογενειών μας. Με φοβίζει που θα μείνω μόνος μετά από τόσο καιρό, μέσα σε ένα μήνα βρίσκομαι στην απέναντι πλευρά της ζωής που (νόμιζα ότι) είχα..Η ερωτική μοναξιά, οι υποχρεώσεις, οι άνθρωποι γύρω μου.
    Αλλά δε μπορώ άλλη δυστυχία και πόνο μέσα μου, με κούρασε ολο αυτό, ήρθε και μαζεμένο. Η ευθύνη του χωρισμού και η όλη ατμόσφαιρα βαραίνει την ίδια, το ξέρει, το νιώθει και με αυτή θα φύγει από εδώ. Εγώ πλέον τα έκανα όλα με τον τρόπο μου, με τον τρόπο που έπρεπε..
    Χαιρομαι που βγαζεις σιγα σιγα μια καποια ακρη απο ολο αυτο το επιπονο μπλεξιμο...Εχεις δρομο ακομα αλλα νομιζω εισαι στον σωστο και δεν ειναι ευκολο αλλα θα μπουν ολα στη σειρα τους σιγα σιγα οσο και αν σου φαινεται τωρα οτι ερχονται τα πανω κατω στη ζωη σου. Ουτε οι πρωτοι ειστε ουτε οι τελευταιοι (οσο και αν δεν ειναι αυτο παρηγορο τωρα).
    Εκανες πολυ καλα που προσπαθησες να σωσεις οτι γινοταν να σωθει, εσυ εκανες το κομματι σου για εσενα οπως λες για να εισαι ηρεμος οτι εκανες ό, τι περνουσε απο το χερι σου, απο εκει και περα αυτο δεν σου στερει την αξιοπρεπεια σου, ισα ισα θεωρω σου προσδιδει και αλλη.
    Για τα παιδια συμφωνω με την ανξιους, κι εγω θα προτιμουσα να ειχαν χωρισει οι γονεις μου απο το να μεγαλωνα σε τοξικη ατμοσφαιρα. Απο εκει και περα τιποτα δεν σε εμποδιζει να εισαι εκει για αυτα ως πατερας.
    Επισης ισως δεν το σκεφτεσαι ακομα η δε σου περασε απο το μυαλο μεσα σε ολα η ισως το εχετε ηδη συζητησει με εκεινη, αλλα οσον αφορα το θεμα της επιμελειας των παιδιων μη το δενεις κομπο οτι πρεπει να ειναι με τη μαμα τους και ο μπαμπας να ειναι επισκεπτης (εστω και συχνος) η να μενουν μαζι του τα σκ ξερω γω.
    Προφανως οι παραγοντες ειναι πολλοι...δεν ξερω πως αισθανεσαι ως προς αυτο και αν θα ηθελες να εχεις εσυ τα παιδια η αν θεωρεις οτι πρεπει να ειναι με τη μαμα τους (για το καλο τους η επειδη την αγαπας οπως ειπες και θες να λυθει κοσμια το θεμα)... Απο την αλλη τα παιδια σου ειναι μικρα...3 και 7 αν δεν κανω λαθος απο οτι μας ειπες. Οποτε εγω θα ελεγα διερευνησε ολες τις επιλογες σου. Οπως πηγατε σε συμβουλο γαμου/ψυχολογο συμβουλευσου αμα θες κανενα παιδοψυχολογο μονος σου καλυτερα και σκεψου τα και αυτα, διερευνησε το θεμα και ψυχολογικα και νομικα για το συμφερον των παιδιων σου. Εγω στη θεση σου δεν θα δεχομουν να ειμαι ο γονιος-επισκεπτης ποσο μαλλον εφοσον δεν χαλασα εγω το σπιτι. Απο εκει και περα αν αισθανεσαι οτι το συνηθισμενο σε αυτες τις περιπτωσεις χωρισμου με παιδια σεναριο ειναι το καλυτερο (οπου αυτονοητα κραταει τα ηνια η μαμα) ειναι και αυτο σεβαστο και το καταλαβαινω ως σωστο με τον τροπο του. Τωρα βαλε προτεραιοτητα τα παιδια σου και τον εαυτο σου κι ασε τον υπόλοιπο κοσμο να καιγεται. Οι υποχρεωσεις και οι αλλοι ανθρωποι γυρω σου δεν ειναι τοσο σημαντικοι οσο αυτα τα δυο.

Member
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Για τα παιδια συμφωνω με την ανξιους, κι εγω θα προτιμουσα να ειχαν χωρισει οι γονεις μου απο το να μεγαλωνα σε τοξικη ατμοσφαιρα. Απο εκει και περα τιποτα δεν σε εμποδιζει να εισαι εκει για αυτα ως πατερας.
    Επισης ισως δεν το σκεφτεσαι ακομα η δε σου περασε απο το μυαλο μεσα σε ολα η ισως το εχετε ηδη συζητησει με εκεινη, αλλα οσον αφορα το θεμα της επιμελειας των παιδιων μη το δενεις κομπο οτι πρεπει να ειναι με τη μαμα τους και ο μπαμπας να ειναι επισκεπτης (εστω και συχνος) η να μενουν μαζι του τα σκ ξερω γω.
    Προφανως οι παραγοντες ειναι πολλοι...δεν ξερω πως αισθανεσαι ως προς αυτο και αν θα ηθελες να εχεις εσυ τα παιδια η αν θεωρεις οτι πρεπει να ειναι με τη μαμα τους (για το καλο τους η επειδη την αγαπας οπως ειπες και θες να λυθει κοσμια το θεμα)... Απο την αλλη τα παιδια σου ειναι μικρα...3 και 7 αν δεν κανω λαθος απο οτι μας ειπες. Οποτε εγω θα ελεγα διερευνησε ολες τις επιλογες σου. Οπως πηγατε σε συμβουλο γαμου/ψυχολογο συμβουλευσου αμα θες κανενα παιδοψυχολογο μονος σου καλυτερα και σκεψου τα και αυτα, διερευνησε το θεμα και ψυχολογικα και νομικα για το συμφερον των παιδιων σου. Εγω στη θεση σου δεν θα δεχομουν να ειμαι ο γονιος-επισκεπτης ποσο μαλλον εφοσον δεν χαλασα εγω το σπιτι. Απο εκει και περα αν αισθανεσαι οτι το συνηθισμενο σε αυτες τις περιπτωσεις χωρισμου με παιδια σεναριο ειναι το καλυτερο (οπου αυτονοητα κραταει τα ηνια η μαμα) ειναι και αυτο σεβαστο και το καταλαβαινω ως σωστο με τον τροπο του. Τωρα βαλε προτεραιοτητα τα παιδια σου και τον εαυτο σου κι ασε τον υπόλοιπο κοσμο να καιγεται. Οι υποχρεωσεις και οι αλλοι ανθρωποι γυρω σου δεν ειναι τοσο σημαντικοι οσο αυτα τα δυο.
    Το θέμα της επιμέλειας το έχουμε συζητήσει και έχουμε συναποφασίσει το ότι θα παραμείνει στην ίδια πόλη γιατί τα παιδιά με χρειάζονται. Το ότι αποφασίσαμε να τα έχει εκείνη τα παιδιά είναι κυρίως για πρακτικούς-οικονομικούς λόγους αλλά και γιατί τα παιδιά έχουν μια περισσότερη καθημερινή εξάρτηση από τη μαμά τους (ιδιαίτερα ο μικρός). Όχι πως δε με αγαπάνε, το ακριβώς αντίθετο, τρελλαίνονται όταν είμαι σπίτι και μου εκδηλώνουν συνέχεια την αγάπη τους με χαμόγελα, παιχνίδια, αγκαλιές και φιλιά. Η δική μου δουλειά απαιτεί να λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι (δε θα ήθελα να αναλάβει η γιαγιά το μεγάλωμα τους) και επιπλέον είναι οικονομικά πολύ ασταθής και δύσκολη λόγω της εποχής. Θέλω να τους δώσω ένα σταθερό και πιο σίγουρο περιβάλλον να μεγαλώσουν. Αντίθετα η γυναίκα μου έχει ένα σταθερό μισθό και δουλεύει μέχρι το μεσημέρι, που σημαίνει ότι θα είναι πολλές περισσότερες ώρες μαζί τους και θα τους δώσει μια οικονομική σταθερότητα που δεν έχω εγώ. Το γνωρίζω πως τα παιδιά θέλουν περισσότερο αγάπη παρά χρήματα, αλλά θέλω να τους εξασφαλίσω ότι περισσότερο μπορώ και η πολύωρη απουσία μου δε θα βοηθήσει καθόλου σε αυτό. Θα είμαι δίπλα στα παιδιά μου, ότι και να γίνει. Όποια ώρα μου το ζητήσουν θα είμαι εκεί, γιἀυτό απαίτησα να παραμείνει στην ίδια πόλη μαζί τους ώστε να υπάρχει μια (έστω τυπική) συνεργασία στην ανατροφή τους. Ο παιδοψυχολόγος είναι κάτι που θέλω να κάνω, η μεγάλη εχει καταλάβει ότι οι γονείς της πλέον δεν είναι αυτοί που ήταν, πως το κλίμα στο σπίτι έχει αλλάξει άρδην και με έχει συνθλίψει αυτό. Ήταν ένα χαρούμενο και ζωντανό παιδί και τώρα είναι ένα μαζεμένο παιδι στο σπίτι να ακούει τις περισσότερες ώρες τη μουσική του, αισθάνεται ήδη ενοχές ότι φταίει αυτό σε κάτι και όσο και να έχω προσπαθήσει να την πείσω πως αυτό δεν ισχύει ξέρω πως μέσα της αυτό νιώθει.. Ο χωρισμός θα είναι ήπιος, χωρίς εντάσεις, όλα αυτά περνάνε στα παιδιά και δεν το θέλουμε και οι δύο αυτό.

Senior Member
    απο τα συμφραζομενα σου καταλαβαινω δηλαδη οτι θα το προχωρησεις σε διαζυγιο?? η κανω λαθος?πηρες την αποφαση?το εχετε συζητησει?της ανακοινωσες οτι θελεις να χωρισετε?κ αν ναι ποια η αντιδραση της..μπορεις να απαντησεις πιο ξεκαθαρα?

Senior Member
    Quote Originally Posted by cookerman View Post
    Το θέμα της επιμέλειας το έχουμε συζητήσει και έχουμε συναποφασίσει το ότι θα παραμείνει στην ίδια πόλη γιατί τα παιδιά με χρειάζονται. Το ότι αποφασίσαμε να τα έχει εκείνη τα παιδιά είναι κυρίως για πρακτικούς-οικονομικούς λόγους αλλά και γιατί τα παιδιά έχουν μια περισσότερη καθημερινή εξάρτηση από τη μαμά τους (ιδιαίτερα ο μικρός). Όχι πως δε με αγαπάνε, το ακριβώς αντίθετο, τρελλαίνονται όταν είμαι σπίτι και μου εκδηλώνουν συνέχεια την αγάπη τους με χαμόγελα, παιχνίδια, αγκαλιές και φιλιά. Η δική μου δουλειά απαιτεί να λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι (δε θα ήθελα να αναλάβει η γιαγιά το μεγάλωμα τους) και επιπλέον είναι οικονομικά πολύ ασταθής και δύσκολη λόγω της εποχής. Θέλω να τους δώσω ένα σταθερό και πιο σίγουρο περιβάλλον να μεγαλώσουν. Αντίθετα η γυναίκα μου έχει ένα σταθερό μισθό και δουλεύει μέχρι το μεσημέρι, που σημαίνει ότι θα είναι πολλές περισσότερες ώρες μαζί τους και θα τους δώσει μια οικονομική σταθερότητα που δεν έχω εγώ. Το γνωρίζω πως τα παιδιά θέλουν περισσότερο αγάπη παρά χρήματα, αλλά θέλω να τους εξασφαλίσω ότι περισσότερο μπορώ και η πολύωρη απουσία μου δε θα βοηθήσει καθόλου σε αυτό. Θα είμαι δίπλα στα παιδιά μου, ότι και να γίνει. Όποια ώρα μου το ζητήσουν θα είμαι εκεί, γιἀυτό απαίτησα να παραμείνει στην ίδια πόλη μαζί τους ώστε να υπάρχει μια (έστω τυπική) συνεργασία στην ανατροφή τους. Ο παιδοψυχολόγος είναι κάτι που θέλω να κάνω, η μεγάλη εχει καταλάβει ότι οι γονείς της πλέον δεν είναι αυτοί που ήταν, πως το κλίμα στο σπίτι έχει αλλάξει άρδην και με έχει συνθλίψει αυτό. Ήταν ένα χαρούμενο και ζωντανό παιδί και τώρα είναι ένα μαζεμένο παιδι στο σπίτι να ακούει τις περισσότερες ώρες τη μουσική του, αισθάνεται ήδη ενοχές ότι φταίει αυτό σε κάτι και όσο και να έχω προσπαθήσει να την πείσω πως αυτό δεν ισχύει ξέρω πως μέσα της αυτό νιώθει.. Ο χωρισμός θα είναι ήπιος, χωρίς εντάσεις, όλα αυτά περνάνε στα παιδιά και δεν το θέλουμε και οι δύο αυτό.
    Ειναι μια αλλαγη για την κορη σου αυτο που δεν την καταλαβαινει τωρα αλλα λογικο ειναι να την αισθανεται και ναι, δεν νιωθει ωραια, ωστοσο και το να παραμενατε μαζι με τη γυναικα σου αποπνεοντας τοξικοτητα θα της εκανε περισσοτερο κακο...θα της εδινε ασχημα προτυπα για τη ζωη και τις σχεσεις, διαστρεβλωμενα οσο διαστρεβλωμενη θα ηταν η εικονα που θα προσπαθουσατε να της παρουσιασετε οτι ολα ειναι οκ.
    Ακομα και αν τωρα αισθανεστε ασχημα κι εσεις κι εκεινη, νομιζω πως αμα καταφερετε να το διαλυσετε ηρεμα και οργανωμενα με τη μαμα της θα ειστε και εσεις οι γονεις της πιο ηρεμοι στο κατω κατω της γραφης καποτε, και αυτα τα πραγματα τα παιδια τα διαισθανονται. Οπως εσυ τωρα δεν μπορεις να φανταστεις τη ζωη που σε περιμενει μετα τον χωρισμο σκεψου οτι και η κορη σου δε ξερει τι να φανταστει και τι να περιμενει. Προς το παρον πιανει απο την ατμοσφαιρα πικρα, κακο...για ενα παιδι δεν υπαρχει γκριζα περιοχη, η ολα ειναι οκ η δεν ειναι, καταστροφη. Απο αυτα που βλεπει δε μπορει να φανταστει ενα ομορφο μελλον τωρα. Αλλα αν καταφερετε να φτασετε σε σημειο να ειστε ηρεμοι και συμφιλιωμενοι με το χωρισμο εσεις οι δυο και θα αισθανεστε καλα, θα αισθανεται κι εκεινη καλα. Δεν θα βοηθησουν τοσο τα λογια στο να το καταλαβει οσο η πραξη πιστευω, το πως θα κυλησει η καθημερινοτητα της απο εδω και περα. Και απο τα γραφομενα σου καταλαβαινω πως θα κανεις ο,τι ειναι στις δυναμεις σου για να μην διαταραχθει οποτε ολα θα πανε καλα...

Banned
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    φιλε μου ολα γινονται για καποιο λογο...ειναι λογικο να νιωσεις μια πικρια κ απογοητευση, ομως η ζωη σου ειναι εκει εξω..
    ειλικρινα αν η γυναικα σου το εκανε μια μονο φορα κ ερχοταν κ σου το ελεγε ευθυς αμεσως, πιστευω οτι θα αλλαζε το πραμα αρκετα...ομως αυτη το εκανε συστηματικα..κ ναι αν δεν την εμποδιζες εσυ, αυτη ειναι η μαυρη αληθεια, θα συνεχιζε να το κανει, γιατι πολυ απλα της αρεσε..
    ειδες την αληθεια της, μη νιωθεις απαισια...εισαι τυχερος που ειδες την αληθεια της...εστω κ τωρα..
    μη κανεις το λαθος να την περιμαζεψεις..ηταν πολυ ατιμο αυτο που εκανε.
    δειχνει κακη ποιοτητα χαρακτηρα.
    οταν ενα ζευγαρι δεν τα παει καλα κ περναει μια κριση, κ το ενα μελος αντι να κατσει να δουλεψει την κατασταση, διασκεδαζει με καποιον τροπο, με την επιλογη αλλου συντροφου, σημαινει οτι η κατασταση δεν μπορει να σωθει.
    μην υπεραναλυεις τιποτα.. απλα εκανες ο.τι μπορουσες κ μερικα πραματα δεν περναν απο το χερι μας..η ιδια επελεξε τον δρομο σας..πριν ακομα σου πει οτι δεν νιωθει ερωτικα για εσενα, ειχε στανταρ ηδη γνωρισει τον υποψηφιο...καταλαβαινεις φυσικα, δεν εισαι χαζος, δεν γινεται με το που σου το ειπε αυτο, να τον γνωρισε μεσα σε μερικες μερες κ πηγε κ το εκανε.
    ηταν ατιμη πραξη..ωφειλε να σε ενημερωσει οτι ειχε γνωρισει καποιον κ οτι την ειχε εξιταρει πιο πολυ ...σπανιως γινεται, αλλα θα ηταν τιμιο να σου το ειχε πει..θα αλλαζαν αρκετα..
    αλλα δεν ειναι κ σωστο να επικεντρωνομαστε στο αν κ το αν..
    αν δεν εχεις ξενερωσει..που νομιζω οτι εχεις, προσπαθησε να ξενερωσεις κ να κοιταξεις να παρεις ενα διαζυγιο κ να συνεχισεις την δικη σου ζωη...
    η ζωη σου ειναι πολυτιμη κ εισαι νεος ανθρωπος κ πολλες γυναικες σιγουρα θα ηθελαν να σταθουν στο πλευρο σου.
    τωρα αρχιζεις, τιποτα δεν τελειωσε...
    οσον αφορα τα παιδια σου, θα εισαι για παντα ο πατερας τους....αυτο δεν θα αλλαξει ποτε.
    οι γονεις μου ηταν αθλιοι, τους παρακαλαγα να χωρισουν κ δεν το κανανε ποτε...μεγαλωσα σε αθλιο περιβαλλον κ αυτο με στιγματισε, μια ζωη, ακομα κ τωρα τα προβληματα που βιωνω κατα καιρους απο εκει οφειλονται..μακαρι να ειχαν χωρισει κ οι δικοι μου, θα υπηρχε ηρεμια στο σπιτι κ γω θα μεγαλωνα καλυτερα...
    δεν ειναι καλο για τα παιδια να μεγαλωνουν σε περιβαλλον εστω κ τοσο δα ηλεκτρισμενο...
    μη νιωθεις οτι αν χωρισετε οτι τα παιδια σου θα στερηθουν, ουτε καν.!! εχω φιλους πλεον πολλους που προηλθαν απο χωρισμενους γονεις κ ειναι πιο υγιεις απο εμενα που τους ειχα μαζι μου κ τους δυο..
    αυτα ειναι μεγαλα λαθη για τα παιδια...τα παιδια καταλαβαινουν τα παντα!
    αλλα κ αυτη ρε φιλε..οκ δεν νιωθει για σενα οπως ενιωθε, αλλα να παει κατ εξακολουθισιν με καποιον αλλον?? ε οχι ρε φιλε, αυτο παει πολυ..εχω αηδιασει αληθεια!
    αληθεια ρε γμτ..πως μπορουν κ το κανουν αυτο το πραμα..? πως μπορουν να κοροιδευουν εναν ανθρωπο για ενα πηδημα??
    εχω μια συναδελφο η οποιο μου εμπιστευεται καποια πραματα, ειναι παντρεμενη κ εχει ενα παιδι, εχει γνωρισει εναν κ πηγαινει μαζι του κατα καιρους...κ δεν νιωθει τυψεις, δεν νιωθει ντροπη κ ενοχες...πως μπορει?? με αηδιαζει πλεον..
    Από τη στιγμή που η σχέση έχει ρουτινιάσει, συνήθως λύπει και η σεξουαλική επαφή, τότε αν ένας από τους δύο (συνήθως) επιθυμεί να είναι ενεργός σεξουαλικά, εννοείτε ότι προχωρά σε παράνομη σχέση. Τι θα κάνει δηλαδή, θα πει "ξέρεις επειδή εσύ δεν ασχολήσε μαζί μου, θα ήθελα να σε ενημερώσω πως ψάχνω αλλού αυτό το ενδιαφέρον προς εμένα";

Ας σκεφτούμε λίγο τι γινεται γενικά με αρκετούς ανθρώπους και ειδικά γυναίκες, όπου δεν εκφράζουν τις ανησυχίες τους, παραμένουν βουβές περιμένωντας πως ο σύντροφος "θα καταλάβει" και τελικά το πρόβλημα παραμένει. Σίγουρα είναι καλύτερο το να είμαστε ειλικρινής και να υπάρχει επικοινωνία, αλλά κακά τα ψέματα αυτή η κατάσταση είναι ουτοπική σε πολλές περιπτώσεις, δυστηχώς. Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν είναι απόλυτα λογικό να ενεργούν εν κρυπτώ πολλοί σύντροφοι, είτε για "ασήμαντα" είτε για "σημαντικά" πράγματα.

Αυτό είναι η σχέση, ενσυναίσθηση, αλλά αυτό είναι συνάμα και κάτι εξαιρετικά σπάνιο, ειδικά αν αναλογιστούμε και τα όσα πολύ σωστά αναφέρθηκαν στο σχόλιο #81.

Το πως μπορουν να κοροϊδεύουν έναν άνθρωπο για το πήδημα, απαντάται με το ότι αντιδρούν σιωπηλά στην αδιαφορία του συντρόφου, κάτι που δεν είναι ψυχολογικά ορθό, αλλά συμβαίνει.

Επίσης, καλό είναι, αν θέλουμε να βελτιονόμαστε, να βλέπουμε και τη δική μας καμπούρα. Το να δούμε την καμπούρα του άλλου είναι ποιο εύκολο, αν και νομίζω πως δεν τη βλέπουμε από πολλές οπτικές γωνίες, για να αντιληφθούμε καλύτερα την καμπούρα τους.

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω, πως μπορεί ένας άνθρωπος να φτάσει να μην αναγνωρίζει το σύντροφο του, με βάση τις πράξεις του. Δεν είναι αυτό έλλειψη ενσυναίσθησης; Προφανώς. Γι αυτό φτάνουμε εκεί που φτάνουμε.

Ο καθένας έχει τις ευθύνες του. Σκοπός δεν είναι η επίρριψη ευθυνών και το λαϊκό ερωτοδικείο. Σκοπός είναι το να καταλάβει ο καθένας ποια είναι η θέση του στην πραγματικότητα και όχι με τους παραμορφωμένους φακούς των στερεοτύπων.

Page 8 of 13 FirstFirst ... 678910 ... LastLast