Results 16 to 30 of 83
-
16-07-2017, 20:02 #16
Ούτε φόβο, ούτε πικρία. Οργή βλέπω εγώ.
Βασικά ο πατέρας μου τον έχει στηρίξει επαγγελματικά και οικονομικά σε όλα εδώ και πολλά χρόνια. Δηλ. και σε δουλειές πριν το ταξί. Παράδειγμα, παλιότερα του άνοιξε μαγαζί με κατεψυγμένα στην Ασκληπιού στην Αθήνα. Εποχές που τα μαγαζιά δούλευαν. Μέσα σε 1 χρόνο (δεν θυμάμαι είναι πολλά χρόνια) το έκλεισε διότι δεν το άνοιγε νωρίς, πήγαινε και άνοιγε το μαγαζί π.χ μεσημέρι!!!! Μετά του έβρισκε δουλειές σε πλοία, αλλά και εκεί τσακωνόταν και έφευγε. Μετά με το ταξί τον στήριξε ο πατέρας μου σε διάφορα θέματα. π.χ σε ζημιές του αυτοκινήτου σε συνεργία κλπ. αλλά δεν αναγνωρίζει τίποτα. Τον κατηγορεί και από πάνω και ' κεί είναι που τρελαίνεσαι.
Μπροστά μου δεν έχω δει να χτυπήσει, έχει σπρώξει την μάνα μου και εμένα μ' έχει πιάσει με δύναμη από το μπράτσο ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΠΕΛΑΤΕΣ και φωνάζοντας να μου λέει να τσακιστώ να πάω μέσα και να το βουλώνω!
Έχω καταλάβει ότι την στιγμή που του βγαίνει να χτυπήσει, ξεσπάει σε αντικείμενα και τα σπάει. Αλλά αυτό σεβασμό δεν το λες. Επίσης δεν μπορώ να προεξοφλήσω και να εμπιστευτώ ότι δεν θα χτυπήσει στο άμεσο μέλλον. Οι γονείς μου λένε ότι είναι θρασύδειλος και το παίζει νταής για να μας φοβερίζει και ότι δεν τον φοβούνται. Αλλά εγώ τον φοβάμαι, διότι ένα τέτοιο άτομο απλά δεν εμπιστεύεσαι τι μπορεί να κάνει.
- 16-07-2017, 20:55 #17
Ειμαι σιγουρος οτι δεν τον καλεσε κανεις.εμενα μου φενετε καλομαθημενος και τεμπελης.ηρθε κοντα σας μονο και μονο για να τα μασαει απτους δικους σου.δεν τον νοιαζει αν τα λεφτα ειναι πολλα η λιγα τον ενδιαφερει να παρει λεφτα οσα ειναι.επιλεγει αυτο τον τροπο για να σας φοβερηση.αν οντως ειχε καποιο προβλημα υγειας καποια στιγμη θα το καταλαβενε και ο ιδιος εστω και λιγο και θα πηγενε στο γιατρο αυτος ειναι αρνητικος σε αυτο.μου φενετε οτι το κανει απο επιλογη.αν δειτε να χειροτερευη η συμπερηφορα του καλητερα να καταφυγετε στης αρχες.λυπαμε αν σε στεναχορω αλλα εμενα προσωπικα μου φενετε οτι ειναι καθαρα εκμεταλευτης.μπορει να κανω και λαθος εσυ θα ξερεις καλητερα.αλλα απο ολα αυτα αυτο καταλαβενω
16-07-2017, 21:28 #18
Επρεπε ηδη να ειχες ρωτησει εναν ψυχιατρο,ο ανθρωπος μαλλον εχει προβλημα σοβαρο!ο αδερφος μου πασχει απο ψυχωση,βεβαια ποτε δεν εχω σκεφτει στην ζωη μου οτι οταν θα πεθανουν οι γονεις μου θα τον αφησω μονο του!πρεπει να καταλαβεις οτι η ψυχικες αρρωστιες ειναι δυσκολες,οι ανθρωποι που πασχουν δεν καταλαβαινουν οτι εχουν προβλημα,η οικογενεια το καταλαβαινει κ πρεπει να κανει οτι ειναι δυνατον για να παρει τα φαρμακα!
Για να μην παρεξηγηθω δεν μπορω να ξερω τι εχει ο αδερφος σου αλλα παρατηρω οτι του κολλας ταμπελες ενω δεν το χεις ψαξει σωστα το θεμα!No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!
16-07-2017, 22:16 #19
Είναι σίγουρο ότι έχει κάποια διαταραχή ο αδερφός σου.
Ολοι οι άνθρωποι με διαταραχές έχουν κακή συμπεριφορά επί το πλείστον.
Συζητησε το μαζί του,που αμφιβάλλω αν συνεργάζεται.
Οπότε σου μένουν 2 επιλογές. Η τον εκφοβίζεις να παει στον γιατρό να καταλάβει τι του συμβαίναι ή να πας εισαγγελέα και το θέμα να πάρει τον δρόμο του. Κατα πάσα πιθανότητα,το δεύτερο είναι πιο πιθανό,αλλά η δική μου αδερφή με διπολική διαταραχή,πήρε φάρμακα μόνο με απειλή
Σίγουρα το καλύτερο πράγμα είναι να μένει κάποιος σε απόσταση από τέτοια άτομα,γιατί είναι πολύ ψυχοφθόρα.
Ακόμα και με την αγωγή δεν υπάρχουν σοβαρές αλλαγές ,σίγουρα όμως δεν είναι τόσο επιθετικοί!
Τα καλά νέα είναι ότι πολλές διαταραχές έχουν πολύ καλή πρόγνωση στην ψυχοθεραπεία,αλλά σπάνια αυτοί οι ασθενείς προσέρχονται στο γραφείο ενός ειδικού για να κάνουν μία σοβαρή δουλειά.
Για αρχή όμως κοίτα να τον στείλεις στο γιατρό,και μην εμπλέκεις τους γονείς σου γιατί δε νομίζω ότι θα καταλαβουν πολλά σε αυτή την ηλικία και κράτα κάποιες αποστάσεις μαζί του για να καταλάβει ότι μιλάς σοβαρά!
Είναι τεχνική τσεκαρισμένη.
16-07-2017, 22:17 #20
κι εμενα οι γονεις μου ειχαν παει σε εισαγγελεα οταν ειχα εμφανισει ψυχωσικο επεισοδιο αλλα ισως ηταν για το καλυτεο ολων στην τελικη
16-07-2017, 22:35 #21
Και’ γω σε αυτό καταλήγω περισσότερο. Επίσης κι άλλοι που τον ξέρουν αυτό μας λένε.
Πιστεύω ότι κάποιος που έχει ψυχική διαταραχή, την οποιαδήποτε, δεν είμαι σίγουρη εάν είναι σε θέση να το καταλάβει. Μπορεί γι αυτό να μη δέχεται ότι έχει πρόβλημα. Η όλη του συμπεριφορά κρύβει ίσως μια διαταραχή, 100% φυσιολογικό δε το λες. Μου βάζουν υποψίες οι εμμονές που παθαίνει και ότι πιστεύει ότι του την έχουν στημένη, λέει ότι του έχουν πει ότι κάποιοι θα μας κάψουν την επιχείρηση. Επίσης δεν είναι φυσιολογικό να τα βάζει με τους γονείς μου αλλά να μην ξεκολλάει ποτέ από αυτούς, σαν να μην μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.
Πιστεύω ότι δεν του κολλάω καμία ταμπέλα διότι δεν είμαι σίγουρη ακριβώς από τι πάσχει, αν πάσχει και σε ποιο ποσοστό είναι εκμεταλλευτής, διότι είναι… αυτό είναι σίγουρο και δεν είναι ταμπέλα αλλά πραγματικότητα. Δεν μπορεί κανείς να μάθει διότι ΕΚΕΙΝΟΣ αρνείται να πάει σε γιατρό και γι΄ αυτό σκέφτομαι και συζητάω μπας και καταλήξω κάπου και να ενεργήσω ανάλογα.
Ναι, δεν έχω πάει σε ψυχίατρο ακόμη. Θα ήθελα βασικά για τον εαυτό μου διότι έχω τη τάση να βυθίζομαι σε θλίψη και να κάνω μόνο αρνητικές σκέψεις, σαν να μην έχει τίποτα νόημα. Όσο για τον αδελφό μου πιστεύω ότι δεν έχω εγώ την ευθύνη του. Άσχετα αν θέλω να βρεθεί μια λύση. Όσες φορές του μιλούσαμε με το καλό, δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα.
Προφανώς η περίπτωση του αδελφού σου είναι διαφορετική για να λες ότι δεν θα τον άφηνες μόνο του. Ούτε κι εγώ θα το έκανα εάν π.χ ήταν ένα άτομο που είχε για παράδειγμα μια κατάθλιψη ή κάτι τέτοιο. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Γιατί θα πρέπει να τον αφήσω να με παρασύρει και να μου μαυρίζει τη ζωή; όπως έχει κάνει από μικρό παιδί στους γονείς μου.
Θα αναφέρω ένα πιο τραβηγμένο παράδειγμα: Είναι σαν να μου λες ότι η γυναίκα που κάθεται και τρώει ξύλο από τον άντρα της, ότι δεν θα πρέπει να τον εγκαταλείψει επειδή μπορεί να είναι ψυχικά άρρωστος και τη δέρνει. Sorry , αλλά δεν είμαι αυτής της λογικής.
16-07-2017, 22:39 #22
να μη πηγε καλα το ταξι δε νομιζω μαλον ετσι θα στο ειπε επειδη θα βαρεθηκε να οδηγει αφου λεει για ολα μια δικαιολογια θα ταν δικαιολογια και αυτο δε νομιζω να κατσει για πολυ εκει θα βρει καπια δικαιολογια και θα φυγει και απο κει
16-07-2017, 22:51 #23
Ο Αλέξανδρος κατάλαβε είναι μεγάλος μάγκας ο Αλέξανδρος
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
16-07-2017, 22:58 #24
Δεν μου αρεσει πως μιλατε οι περισσοτεροι γι'αυτον. Θα θελατε να 'σασταν στη θεση του; Υποφερει πολυ μεσα του, δεν μπορει να αυτοσυντηρηθει και η ιδια η φυση της ασθενειας αν ειναι αυτο που νομιζω δεν τον αφηνει να δει οτι εχει προβλημα η δεν μπορει να το δεχτει λογω στιγματος!! Ανθρωπος ειναι δεν ειναι ζωο επειδη εχει κατι!! Σεβαστειτε τον για να σας σεβαστει. Αυτα ειχα να πω εγω.
16-07-2017, 23:20 #25
Απογοητευμένη όταν έχεις λεφτά δεν έχεις πρόβλημα πρώτον δεύτερον οι γονείς του τον αποδέχονται κ του κάνουν τα χατίρια για αυτό βγήκε ρεμαλι κ τρίτον στην κοπέλα δεν κάνουν χατίρια για αυτό βγήκε σωστή πολύ πιθανό στο μέλλον να τις κάνει μαλακια κ πρέπει να προσέχει κ δεν φταίει αυτός φταίνε οι γονείς αυτά λέω εγώ
16-07-2017, 23:22 #26
Και ναι θα ήθελα να είμαι στη θέση του να κάνω βλακειεσ αραδα κ να μου δίνουν λεφτά
16-07-2017, 23:23 #27
εγω δε πιστευω οτι θα σεβαστει ποτε κατι η καποιον πχ αν αυτος δε σκεφτοταν εμενα εγω γιατι να σκεφτω αυτον? αυτος θελει ολη την ωρα ενα χαμαλη να τον παλευει
για να κανω το δικηγορο πχ σε καπιον που δε με στηριζει θα πρεπει να μαι εγω οκ και εγω ισα ισα τα βγαζω περα γι αυτο οι περισσοτεροι του τα χωνουν εχουν και τα δικα τους...αρα μη θυμωνεις...
16-07-2017, 23:37 #28
Συγνώμη κοπελιά αν σ φαίνεται ότι κρίνω απλά προσπαθώ να σε ξυπνήσω λίγο κ πάλι σόρρυ αλλά δε γίνεται αλλιώς
Σόρρυ παραφερθηκαLast edited by elis; 16-07-2017 at 23:52.
17-07-2017, 00:01 #29
ειναι πολυ φοβιμενος στην ουσια απλα ο φοβςο τοου βγαινει σε θυμο και αυτο τον κανει να φαινεται ο κακος της υποθεσης ειναι ενας ανθρωπος που δυσκολευεται να κερδισει τη ζωη του ειχε δουλειες σε καλες εποχες και δεν μπορεσε να καταφερει παρα ελαχιστα πραγματα πραγμα που δειχνει οτι εχει θεματα με την ψυχολογια του ισως να μην ξερει τον τροπο αλλα απο την αλλη δεν θελει και να μαθει τιποτα ουτε τι εχει ουτε πως να μπορεσει να το αντιμετωπισει..δυσκολη κατασταση ευχομαι οτι καλυτερο
17-07-2017, 00:12 #30
Το ταξί πρέπει να το είχε περίπου 15 χρόνια. Τα πρώτα χρόνια έβγαζε τα έξοδά του και μάλιστα πήρε δάνειο για να αγοράσει σπίτι (με μεγάλη) δόση και πλήρωνε και την ασφάλεια ΤΕΒΕ τότε που ήταν 900 ευρώ το δίμηνο. Δεν πρέπει να του πολυπερίσσευαν αλλά είχε παραδεχτεί μετά από χρόνια ότι εκείνη την εποχή δούλευε λίγες ώρες το απόγευμα και μετά πήγαινε και διασκέδαζε στα μπαρ.
Ο πατέρας μου τότε το είχε καταλάβει και όταν τον είχε ρωτήσει γιατί δεν δουλεύει λίγο παραπάνω για να είναι οκ. με τις υποχρεώσεις του είπε «εγώ δεν έχω κόρη να παντρέψω». Μετά ήρθε η κρίση, όντως έπεσε η δουλειά, έπρεπε να δουλέψει παραπάνω ώρες και παρ’ όλα αυτά δεν μπορούσε να πληρώσει το δάνειο και το ΤΕΒΕ.
Μετά κάναμε την επιχείρηση και βρήκε μια χαρά αιτιολογία και το πούλησε το ταξί, αγόρασε με τα χρήματα που πήρε ένα μικρό κτήμα με ελιές στην περιοχή εδώ, το οποίο έχει σημασία να αναφέρω ότι δεν ήθελε να φαίνεται ότι το αγοράζει εκείνος, τάχα μου ότι θα του το έπαιρνε η τράπεζα, αλλά ήταν ψέμα!! Χρώσταγε στην εφορία και δεν το είπε σε κανέναν. Έτσι, φαίνεται ότι το έχω αγοράσει εγώ και εκείνος το διαχειρίζεται. Πριν λίγο καιρό μου έκαναν αγωγή (αφού φαίνομαι εγώ ως ιδιοκτήτρια) από το από κάτω οικόπεδο για θέμα συνόρων!! Και έτρεχα στους δικηγόρους, έλεος!!!
Πλήρωσε ο πατέρας μου 2.000 ευρώ τον δικηγόρο και έπεται συνέχεια. Σε αυτό με πίεσαν οι γονείς μου. Τους είχα πει ότι δεν ήθελα με τίποτα να μπλεχτώ. Μου έλεγαν, «σιγά τι μπορεί να συμβεί»; Τώρα το παραδέχτηκαν αλλά τι να το κάνω;
Δεν ξεκολλάει από’ δω και να πάει πού; Θα φύγει μόνο εάν πουλήσουμε όλοι. Μάλιστα έχει σκεφτεί από τώρα ότι όταν πουληθούν τα μερίδιά μας να αγοράσω ΕΓΩ ένα μεγάλο κτήμα με ελιές και να το διαχειρίζεται εκείνος!!!!! Χωρίς να με ρωτήσει τι θα ήθελα εγώ να κάνω.