Results 16 to 30 of 79
Thread: Η κοινωνια εχει ξεφυγει
-
21-08-2017, 18:57 #16
οκ κοιτα ουτε ξερω οως εισαι εσυ ουτε πως ειναι οι αλλοι γυρο σου. το οτι οντος κατανωεις κ τον εαυτο σου κ τον κοσμο ειναιενα καλο σημαδι. εσυ του λαχιστον ξερεις οτι εισαι ενταξει. προσπαθησε απλα να γινεις εσυ αρχητεκτονας της δικη σου πραγματικοτητας κ μην αναλωνεσαι σε πρεξεις κ συμπεριφορες αλλων για τις οποιες δεν φερεις καμια ευθυνη.
- 21-08-2017, 19:03 #17
Εχεις δικιο με αυτο που λες απλα αλληλεπιδρω με αλλους ανθρωπους και δυστυχως εχω αναγκη την επικοινωνια γι'αυτο δεν μπορω να απομονωθω. Αλλα οτι δεν πρεπει να αναλωνομαι και πολυ ειναι αληθεια, απλως δεν εχει αλλο νοημα η ζωη μου περα απο την επικοινωνια και βλεπω οτι ουτε αυτη με εκφραζει γιατι μου ριχνουν την ψυχολογια οι αλλοι και ειδικα εδω μεσα. Απλα εδω εχει και τα θετικα του, μιλαω ελευθερα εκει που αλλου αν τα ελεγα αυτα θα με κραζανε ακομα πιο πολυ.
21-08-2017, 19:19 #18
εγω βλεπω οτι εισαι πολυ μπερδεμενη κ επικρατει μια ταραχη μεσα σου. κ την βγεζεις κ πρως τα εξω. για παραδειγμα με την savatage τι τρεχει?
Εστάλη από Redmi 4A στο E-Psychology.gr Mobile App
21-08-2017, 19:29 #19
21-08-2017, 19:31 #20
χαχαχα εγω την βλεπω πολυ ενταξει αλλα δεν μπορω να πω κατι για εσας
Εστάλη από Redmi 4A στο E-Psychology.gr Mobile App
21-08-2017, 19:31 #21
Οχι δυστυχώς λουλούδι. Ευτυχώς να λες. Είναι πολύ υγιές να έχεις ανάγκη την επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, όλοι την έχουμε αυτή την ανάγκη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον χώρο εδώ μέσα για διάφορους λόγους. Και για να επικοινωνείς με ανθρώπους που θες και για να ακους άλλες απόψεις εντελώς διαφορετικές από τις δικές σου που μπορεί να σου ανοίξουν άλλους δρόμους αλλά και για να μαθαίνεις από τις αντιδράσεις σου.
Πάντως εγώ παρατηρώ οτι ενώ είσαι λίγο ευέξαπτη (δεν είναι κακό αυτό κι εγώ είμαι) αντιλαμβάνεσαι γρήγορα αν κάπου σφάλεις και ζητάς συγγνώμη. Είναι πολύ θετικό αυτό και μπράβο σου!
Ο μεγάλος σου αγώνας θα πρέπει να είναι επειδή έχεις περάσει πολλά όπως είπες να μην γίνεις αρνητική απέναντι σε όλους τους ανθρώπους, να προσπαθείς να διατηρείς την θετικότητα σου και την όρεξη για επικοινωνία.
21-08-2017, 19:36 #22
Παντα αναγνωριζω αν ο αλλος αξιζει, φαινεται απο το πως σου μιλαει οταν ειναι νευριασμενος. Σιγουρα ειναι ωραια η επικοινωνια και υγιες να την επιδιωκω, αλλα αν συνεχως βρισκω ατομα με τα οποια δεν ταιριαζω, η ακομα χειροτερα, μου επιτιθενται; Την ορεξη για επικοινωνια προς το παρον την εχω εντονη μαλιστα, αλλα την θετικοτητα αν δεν επαιρνα αντικαταθλιπτικα δεν υπηρχε περιπτωση να την εβρισκα, ειμαι δεκαετιες σε καταθλιψη, απο τοτε που ειχα το προβλημα της ψυχωσης.
21-08-2017, 19:48 #23
Γιατί νομίζεις οτι εμείς οι υπόλοιποι βρίσκουμε εύκολα ανθρώπους να ταιριάζουμε; Είμαστε τόσο διαφορετικοί οι άνθρωποι μεταξύ μας που είναι πολύ δύσκολο αυτό έτσι κι αλλιώς για όλους! Εγώ έχω 3-4 σταθερές φιλίες χρόνων και με όλους τους υπόλοιπους απλά κάνω παρέα κατά καιρούς διατηρώντας πάντα μια απόσταση που θέλω.
Φαντάζομαι πως είναι πολύ δύσκολα με την κατάθλιψη, αλλά δες το σαν το προσωπικό σου στοίχημα. Αφού παλεύεις με αυτό χρόνια σίγουρα είσαι δυνατός άνθρωπος και ξέρεις να παλεύεις.
¨Οταν νιώθεις πως κάποιος σου επιτίθεται, σίγουρα μπορείς να κερδίσεις κάτι και από αυτό. Εγώ συνήθως προσπαθώ να σκεφτώ τι ήταν ακριβώς αυτό που με πείραξε, ποιο σημείο ακριβώς του λόγου του ή των πράξεων του με τάραξε. Κάπως το εκλογικεύεις μ αυτόν τον τρόπο και το κάνεις να μοιάζει μικρότερο. Έτσι θα μαθαίνεις κάτι για σένα
21-08-2017, 19:54 #24
21-08-2017, 20:01 #25
Θα σου πω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ. Κάπου το είχα ξαναγράψει εδώ αλλά δεν θυμάμαι τώρα.
Πρόσφατα σε ένα θέμα που είχα να χειριστώ, δεν το χειρίστηκα ακριβώς με τον καλύτερο τρόπο, ήμουν κάπως απρόσεκτη κι έγινε ένα μπέρδεμα που με έβαλε σε ταλαιπωρία. Έτυχε εκείνη την στιγμή να το κουβεντιάσω με ένα άτομο κοντινό μου όπου κατευθείαν γύρισε και μου είπε κάτι σε στύλ "μπράβο, βλακεία έκανες!" ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι τώρα αλλά στην ουσία μου έριξε όλο το φταίξιμο. Έγω έγινα έξαλλη κατευθείαν και μίλησα άσχημα.
Γυρίζοντας σπίτι άρχισα να σκέφτομαι γιατί νευρίασα τόσο πολύ με τα λόγια κάποιου άλλου κι εκεί συνειδητοποίησα οτι στην ουσία νευρίασα γιατί αυτην την κριτική την έκανα εγώ στον εαυτό μου. Δηλαδή υποσυνείδητα με κατηγόρησα αμέσως οτι έκανα βλακεία κι ότι δεν τα χειρίστηκα σωστά τα πράγματα. Γιαυτό με πείραξαν τα λόγια του άλλου και αρπάχτηκα. Ήταν σα να άκουγα την φωνή του εαυτού μου μέσα μου που με κατηγορούσε και ήθελα να του πω οτι "σκάσε επιτέλους! δεν φταίω για όλα εγώ!". Στην ουσία πάντα όταν κάτι μας πειράζει πολύ είναι που βρίσκει ένα μικρό παραθυράκι μέσα μας.
Άρα ακόμα και από αυτό κερδισμένη βγήκα. Γιατί έμαθα κάτι για τον εαυτό μου οπότε μου δίνεται η ευκαιρία να το διορθώσω.
21-08-2017, 20:05 #26
Να μην σου επιτίθεται ποτέ κανείς δυστυχώς δεν γίνεται. Πάντα θα βρίσκονται άνθρωποι γύρω μας που θέλουν να μας εκμεταλλευτούν, που έχουν τα δικά τους άλυτα θέματα και θα τα βγάλουν πάνω μας που θα θελουν να το παίξουν έξυπνοι και χίλια δύο.
Το θέμα είναι να μπορούμε να τα γύρισουμε προς όφελος μας αυτά ώστε να γινόμαστε σοφότεροι και πιο δυνατοί.
Φαντάσου τον ελέφαντα που του επιτίθεται ένα μυρμήγκι.... καταλαβαίνει τίποτα;;; Με τον καιρό και την εμπειρία έτσι γινόμαστε οι άνθρωποι....από ένα σημείο και μετά δεν μπορούν να μας αγγίξουν οι όποιες επιθέσεις.
21-08-2017, 20:14 #27
21-08-2017, 20:37 #28
Λουλουδι καλησπερα και παλι.εδω μεσα συχνα ερχομαστε σε αντιπαραθεση και δθαφωνουμε ο ενας με τον αλλο.δεν σημενη τιποτα αυτο.ολο το φορουμ μια παρεα ειμαστε..π.χ οτι διαφωνησαμε στο αλλο θεμα δεν σημενη τιποτα εσυ εχεις της δικες σου αποψεις και ειναι σεβαστες εγω εχω της δικες μου.αυτο δεν σε κανει σε τιποτα κατωτερη.αλοιμονο αν συμφωνουσαμε σε ολα.
Οσο αφορα το οτι εχεις προβλημα υγειας αυτο το εχουμε λιγο πολυ ολοι.γιατι νομιζεις οτι ειμαστε εδω και συζηταμε τα προβληματα μας??αρα δεν εισαι η μονη.μην νοιωθεις ασχημα για τιποτα...
Κανεις δεν μπορει να σε μειωσει εαν δεν μειωσεις εσυ πρωτα τον εαυτο σου...
Το πρωι ειχαμε μια πολυ ωραια συζητηση ασχετα αν συμφωνησαμε η διαφωνησαμε.ωστοσο αν ενιωσες μειωμενη ζητω συγγνωμη δεν το εκανα για να σε μειωσω..
21-08-2017, 20:39 #29
υπαρχουν 2 κατηγοριας ανθρωπων αυτοι που τυχαινει να ειναι σε θεση να καταλαβουν και αυτοι που απλα μας αρεσουν οπως ειναι
το πιο πιθανο ειναι να διαλεξει κανεις το δευτερο αλλα ο παραγωγικος δρομος ειναι κοντρα
21-08-2017, 20:39 #30
Αφού με καταλαβαίνεις τότε κι εσύ θα το χεις παρατηρήσει αυτό που λέω.
Αποκλείεται σε όλες να είσαι μυρμηγκάκι! Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε πότε μυρμήγκια και πότε ελέφαντες ανάλογα με την επίθεση.
Παράδειγμα αν εσύ είσαι ψωνάρα με την εμφάνιση σου και έρθεις και μου πεις εμένα "πώς είσαι έτσι;" εκεί θα είμαι ελέφαντας γιατί το συγκεκριμένο θέμα της εμφάνισης το έχω ξεπεράσει προ πολλού οπότε ούτε που θα το εκλάβω ως επίθεση γιατί απευθείας θα σκεφτώ "βρε την κακομοίρα πόσο κόμπλεξ έχει που θέλει να μειώνει τις άλλες!". Αν έρθεις και μου πεις πως έκανα ένα λάθος κάπου....εκεί θα γίνω μυρμήγκι και θα τσιμπήσω αμέσως γιατί εκεί είναι έμενα το "παραθυράκι" μου οπότε αυτό θα το εκλάβω ως επίθεση και θα σου την πω σχεδόν αυθόρμητα.
Αν αρχίσεις και παρατηρείς τον εαυτό σου θα δεις οτι και συ πότε είσαι το ένα και πότε το άλλο, όλοι έχουμε ευαίσθητα σημεία και γινόμαστε μυρμήγκια κι όλοι έχουμε κάποια που δεν μας νοιάζουν και είμαστε ελέφαντες.