Η κοινωνια εχει ξεφυγει - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 79
    Senior Member
    Quote Originally Posted by λουλούδι View Post
    Και ποιος σου ειπε οτι δεν εχω γινει; Δεν εχω προβλημα με τον εαυτο μου, με τους αλλους εχω!
    οκ κοιτα ουτε ξερω οως εισαι εσυ ουτε πως ειναι οι αλλοι γυρο σου. το οτι οντος κατανωεις κ τον εαυτο σου κ τον κοσμο ειναιενα καλο σημαδι. εσυ του λαχιστον ξερεις οτι εισαι ενταξει. προσπαθησε απλα να γινεις εσυ αρχητεκτονας της δικη σου πραγματικοτητας κ μην αναλωνεσαι σε πρεξεις κ συμπεριφορες αλλων για τις οποιες δεν φερεις καμια ευθυνη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by giannis000 View Post
    οκ κοιτα ουτε ξερω οως εισαι εσυ ουτε πως ειναι οι αλλοι γυρο σου. το οτι οντος κατανωεις κ τον εαυτο σου κ τον κοσμο ειναιενα καλο σημαδι. εσυ του λαχιστον ξερεις οτι εισαι ενταξει. προσπαθησε απλα να γινεις εσυ αρχητεκτονας της δικη σου πραγματικοτητας κ μην αναλωνεσαι σε πρεξεις κ συμπεριφορες αλλων για τις οποιες δεν φερεις καμια ευθυνη.
    Εχεις δικιο με αυτο που λες απλα αλληλεπιδρω με αλλους ανθρωπους και δυστυχως εχω αναγκη την επικοινωνια γι'αυτο δεν μπορω να απομονωθω. Αλλα οτι δεν πρεπει να αναλωνομαι και πολυ ειναι αληθεια, απλως δεν εχει αλλο νοημα η ζωη μου περα απο την επικοινωνια και βλεπω οτι ουτε αυτη με εκφραζει γιατι μου ριχνουν την ψυχολογια οι αλλοι και ειδικα εδω μεσα. Απλα εδω εχει και τα θετικα του, μιλαω ελευθερα εκει που αλλου αν τα ελεγα αυτα θα με κραζανε ακομα πιο πολυ.

Senior Member
    Εχεις δικιο με αυτο που λες απλα αλληλεπιδρω με αλλους ανθρωπους και δυστυχως εχω αναγκη την επικοινωνια γι'αυτο δεν μπορω να απομονωθω. Αλλα οτι δεν πρεπει να αναλωνομαι και πολυ ειναι αληθεια, απλως δεν εχει αλλο νοημα η ζωη μου περα απο την επικοινωνια και βλεπω οτι ουτε αυτη με εκφραζει γιατι μου ριχνουν την ψυχολογια οι αλλοι και ειδικα εδω μεσα. Απλα εδω εχει και τα θετικα του, μιλαω ελευθερα εκει που αλλου αν τα ελεγα αυτα θα με κραζανε ακομα πιο πολυ.
    εγω βλεπω οτι εισαι πολυ μπερδεμενη κ επικρατει μια ταραχη μεσα σου. κ την βγεζεις κ πρως τα εξω. για παραδειγμα με την savatage τι τρεχει?

Εστάλη από Redmi 4A στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Quote Originally Posted by giannis000 View Post
    εγω βλεπω οτι εισαι πολυ μπερδεμενη κ επικρατει μια ταραχη μεσα σου. κ την βγεζεις κ πρως τα εξω. για παραδειγμα με την savatage τι τρεχει?

Αυτη εχει προβλημα μαζι μου και με ενοχλει συνεχεια. Δεν θελω να το συνεχισω ομως.

Senior Member
    Αυτη εχει προβλημα μαζι μου και με ενοχλει συνεχεια. Δεν θελω να το συνεχισω ομως.
    χαχαχα εγω την βλεπω πολυ ενταξει αλλα δεν μπορω να πω κατι για εσας

Senior Member
    Οχι δυστυχώς λουλούδι. Ευτυχώς να λες. Είναι πολύ υγιές να έχεις ανάγκη την επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, όλοι την έχουμε αυτή την ανάγκη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον χώρο εδώ μέσα για διάφορους λόγους. Και για να επικοινωνείς με ανθρώπους που θες και για να ακους άλλες απόψεις εντελώς διαφορετικές από τις δικές σου που μπορεί να σου ανοίξουν άλλους δρόμους αλλά και για να μαθαίνεις από τις αντιδράσεις σου.

Πάντως εγώ παρατηρώ οτι ενώ είσαι λίγο ευέξαπτη (δεν είναι κακό αυτό κι εγώ είμαι ) αντιλαμβάνεσαι γρήγορα αν κάπου σφάλεις και ζητάς συγγνώμη. Είναι πολύ θετικό αυτό και μπράβο σου!

Ο μεγάλος σου αγώνας θα πρέπει να είναι επειδή έχεις περάσει πολλά όπως είπες να μην γίνεις αρνητική απέναντι σε όλους τους ανθρώπους, να προσπαθείς να διατηρείς την θετικότητα σου και την όρεξη για επικοινωνία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Οχι δυστυχώς λουλούδι. Ευτυχώς να λες. Είναι πολύ υγιές να έχεις ανάγκη την επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, όλοι την έχουμε αυτή την ανάγκη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον χώρο εδώ μέσα για διάφορους λόγους. Και για να επικοινωνείς με ανθρώπους που θες και για να ακους άλλες απόψεις εντελώς διαφορετικές από τις δικές σου που μπορεί να σου ανοίξουν άλλους δρόμους αλλά και για να μαθαίνεις από τις αντιδράσεις σου.

Πάντως εγώ παρατηρώ οτι ενώ είσαι λίγο ευέξαπτη (δεν είναι κακό αυτό κι εγώ είμαι ) αντιλαμβάνεσαι γρήγορα αν κάπου σφάλεις και ζητάς συγγνώμη. Είναι πολύ θετικό αυτό και μπράβο σου!

Ο μεγάλος σου αγώνας θα πρέπει να είναι επειδή έχεις περάσει πολλά όπως είπες να μην γίνεις αρνητική απέναντι σε όλους τους ανθρώπους, να προσπαθείς να διατηρείς την θετικότητα σου και την όρεξη για επικοινωνία.
    Παντα αναγνωριζω αν ο αλλος αξιζει, φαινεται απο το πως σου μιλαει οταν ειναι νευριασμενος. Σιγουρα ειναι ωραια η επικοινωνια και υγιες να την επιδιωκω, αλλα αν συνεχως βρισκω ατομα με τα οποια δεν ταιριαζω, η ακομα χειροτερα, μου επιτιθενται; Την ορεξη για επικοινωνια προς το παρον την εχω εντονη μαλιστα, αλλα την θετικοτητα αν δεν επαιρνα αντικαταθλιπτικα δεν υπηρχε περιπτωση να την εβρισκα, ειμαι δεκαετιες σε καταθλιψη, απο τοτε που ειχα το προβλημα της ψυχωσης.

Senior Member
    Παντα αναγνωριζω αν ο αλλος αξιζει, φαινεται απο το πως σου μιλαει οταν ειναι νευριασμενος. Σιγουρα ειναι ωραια η επικοινωνια και υγιες να την επιδιωκω, αλλα αν συνεχως βρισκω ατομα με τα οποια δεν ταιριαζω, η ακομα χειροτερα, μου επιτιθενται; Την ορεξη για επικοινωνια προς το παρον την εχω εντονη μαλιστα, αλλα την θετικοτητα αν δεν επαιρνα αντικαταθλιπτικα δεν υπηρχε περιπτωση να την εβρισκα, ειμαι δεκαετιες σε καταθλιψη, απο τοτε που ειχα το προβλημα της ψυχωσης.
    Γιατί νομίζεις οτι εμείς οι υπόλοιποι βρίσκουμε εύκολα ανθρώπους να ταιριάζουμε; Είμαστε τόσο διαφορετικοί οι άνθρωποι μεταξύ μας που είναι πολύ δύσκολο αυτό έτσι κι αλλιώς για όλους! Εγώ έχω 3-4 σταθερές φιλίες χρόνων και με όλους τους υπόλοιπους απλά κάνω παρέα κατά καιρούς διατηρώντας πάντα μια απόσταση που θέλω.

Φαντάζομαι πως είναι πολύ δύσκολα με την κατάθλιψη, αλλά δες το σαν το προσωπικό σου στοίχημα. Αφού παλεύεις με αυτό χρόνια σίγουρα είσαι δυνατός άνθρωπος και ξέρεις να παλεύεις.

¨Οταν νιώθεις πως κάποιος σου επιτίθεται, σίγουρα μπορείς να κερδίσεις κάτι και από αυτό. Εγώ συνήθως προσπαθώ να σκεφτώ τι ήταν ακριβώς αυτό που με πείραξε, ποιο σημείο ακριβώς του λόγου του ή των πράξεων του με τάραξε. Κάπως το εκλογικεύεις μ αυτόν τον τρόπο και το κάνεις να μοιάζει μικρότερο. Έτσι θα μαθαίνεις κάτι για σένα

Senior Member
    Γιατί νομίζεις οτι εμείς οι υπόλοιποι βρίσκουμε εύκολα ανθρώπους να ταιριάζουμε; Είμαστε τόσο διαφορετικοί οι άνθρωποι μεταξύ μας που είναι πολύ δύσκολο αυτό έτσι κι αλλιώς για όλους! Εγώ έχω 3-4 σταθερές φιλίες χρόνων και με όλους τους υπόλοιπους απλά κάνω παρέα κατά καιρούς διατηρώντας πάντα μια απόσταση που θέλω.

Φαντάζομαι πως είναι πολύ δύσκολα με την κατάθλιψη, αλλά δες το σαν το προσωπικό σου στοίχημα. Αφού παλεύεις με αυτό χρόνια σίγουρα είσαι δυνατός άνθρωπος και ξέρεις να παλεύεις. Δεν θελω να μαθω κατι για μενα, θελω να μην μου επιτιθενται, γινεται; Οχι.

¨Οταν νιώθεις πως κάποιος σου επιτίθεται, σίγουρα μπορείς να κερδίσεις κάτι και από αυτό. Εγώ συνήθως προσπαθώ να σκεφτώ τι ήταν ακριβώς αυτό που με πείραξε, ποιο σημείο ακριβώς του λόγου του ή των πράξεων του με τάραξε. Κάπως το εκλογικεύεις μ αυτόν τον τρόπο και το κάνεις να μοιάζει μικρότερο. Έτσι θα μαθαίνεις κάτι για σένα
    Μια χαρα ειναι 3-4 ατομα, εγω απο κοντα δεν εχω κανεναν φιλο. Ενταξει σιγουρα ξερω να παλευω αλλα δεν ηξερα τι σημαινει θετικοτητα. Δεν θελω να μαθαινω κατι οταν μου επιτιθενται, θελω να μην μου επιτιθενται, γινεται αυτο; Οχι.

Senior Member
    Θα σου πω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ. Κάπου το είχα ξαναγράψει εδώ αλλά δεν θυμάμαι τώρα.
    Πρόσφατα σε ένα θέμα που είχα να χειριστώ, δεν το χειρίστηκα ακριβώς με τον καλύτερο τρόπο, ήμουν κάπως απρόσεκτη κι έγινε ένα μπέρδεμα που με έβαλε σε ταλαιπωρία. Έτυχε εκείνη την στιγμή να το κουβεντιάσω με ένα άτομο κοντινό μου όπου κατευθείαν γύρισε και μου είπε κάτι σε στύλ "μπράβο, βλακεία έκανες!" ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι τώρα αλλά στην ουσία μου έριξε όλο το φταίξιμο. Έγω έγινα έξαλλη κατευθείαν και μίλησα άσχημα.
    Γυρίζοντας σπίτι άρχισα να σκέφτομαι γιατί νευρίασα τόσο πολύ με τα λόγια κάποιου άλλου κι εκεί συνειδητοποίησα οτι στην ουσία νευρίασα γιατί αυτην την κριτική την έκανα εγώ στον εαυτό μου. Δηλαδή υποσυνείδητα με κατηγόρησα αμέσως οτι έκανα βλακεία κι ότι δεν τα χειρίστηκα σωστά τα πράγματα. Γιαυτό με πείραξαν τα λόγια του άλλου και αρπάχτηκα. Ήταν σα να άκουγα την φωνή του εαυτού μου μέσα μου που με κατηγορούσε και ήθελα να του πω οτι "σκάσε επιτέλους! δεν φταίω για όλα εγώ!". Στην ουσία πάντα όταν κάτι μας πειράζει πολύ είναι που βρίσκει ένα μικρό παραθυράκι μέσα μας.

Άρα ακόμα και από αυτό κερδισμένη βγήκα. Γιατί έμαθα κάτι για τον εαυτό μου οπότε μου δίνεται η ευκαιρία να το διορθώσω.

Senior Member
    Μια χαρα ειναι 3-4 ατομα, εγω απο κοντα δεν εχω κανεναν φιλο. Ενταξει σιγουρα ξερω να παλευω αλλα δεν ηξερα τι σημαινει θετικοτητα. Δεν θελω να μαθαινω κατι οταν μου επιτιθενται, θελω να μην μου επιτιθενται, γινεται αυτο; Οχι.
    Να μην σου επιτίθεται ποτέ κανείς δυστυχώς δεν γίνεται. Πάντα θα βρίσκονται άνθρωποι γύρω μας που θέλουν να μας εκμεταλλευτούν, που έχουν τα δικά τους άλυτα θέματα και θα τα βγάλουν πάνω μας που θα θελουν να το παίξουν έξυπνοι και χίλια δύο.
    Το θέμα είναι να μπορούμε να τα γύρισουμε προς όφελος μας αυτά ώστε να γινόμαστε σοφότεροι και πιο δυνατοί.
    Φαντάσου τον ελέφαντα που του επιτίθεται ένα μυρμήγκι.... καταλαβαίνει τίποτα;;; Με τον καιρό και την εμπειρία έτσι γινόμαστε οι άνθρωποι....από ένα σημείο και μετά δεν μπορούν να μας αγγίξουν οι όποιες επιθέσεις.

Senior Member
    Θα σου πω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ. Κάπου το είχα ξαναγράψει εδώ αλλά δεν θυμάμαι τώρα.
    Πρόσφατα σε ένα θέμα που είχα να χειριστώ, δεν το χειρίστηκα ακριβώς με τον καλύτερο τρόπο, ήμουν κάπως απρόσεκτη κι έγινε ένα μπέρδεμα που με έβαλε σε ταλαιπωρία. Έτυχε εκείνη την στιγμή να το κουβεντιάσω με ένα άτομο κοντινό μου όπου κατευθείαν γύρισε και μου είπε κάτι σε στύλ "μπράβο, βλακεία έκανες!" ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι τώρα αλλά στην ουσία μου έριξε όλο το φταίξιμο. Έγω έγινα έξαλλη κατευθείαν και μίλησα άσχημα.
    Γυρίζοντας σπίτι άρχισα να σκέφτομαι γιατί νευρίασα τόσο πολύ με τα λόγια κάποιου άλλου κι εκεί συνειδητοποίησα οτι στην ουσία νευρίασα γιατί αυτην την κριτική την έκανα εγώ στον εαυτό μου. Δηλαδή υποσυνείδητα με κατηγόρησα αμέσως οτι έκανα βλακεία κι ότι δεν τα χειρίστηκα σωστά τα πράγματα. Γιαυτό με πείραξαν τα λόγια του άλλου και αρπάχτηκα. Ήταν σα να άκουγα την φωνή του εαυτού μου μέσα μου που με κατηγορούσε και ήθελα να του πω οτι "σκάσε επιτέλους! δεν φταίω για όλα εγώ!". Στην ουσία πάντα όταν κάτι μας πειράζει πολύ είναι που βρίσκει ένα μικρό παραθυράκι μέσα μας.

Άρα ακόμα και από αυτό κερδισμένη βγήκα. Γιατί έμαθα κάτι για τον εαυτό μου οπότε μου δίνεται η ευκαιρία να το διορθώσω.
    Σε καταλαβαινω οσο δεν φανταζεσαι. Στο πως ενιωθες εννοω. Τωρα οσον αφορα το παραθυρακι δεν ξερω, δεν το 'χω βιωσει αυτο ακομα. Ουτε παρακατω που λες για ελεφαντα, εχω δεχτει απειρες επιθεσεις αλλα ακομα μυρμηγκακι ειμαι!

Senior Member
    Ελεος ομως, ο ενας σνομπαρει και σχολιαζει και χλευαζει τον αλλον, που θα παει αυτο; Επειδη ο καθενας εχει τα κομπλεξ του, αυτο δεν σημαινει οτι θα την πληρωσουν οι αλλοι και πρεπει να ειναι υπευθυνος καθενας για τις πραξεις του!! Δεν πιστευω στο θεο, πιστευω ομως στη δικαιοσυνη, και αναρωτιεμαι, θα υπαρξει ποτε; Η θα υπαρχουν καποιοι αν οχι ολοι που ξεσπανε πανω στους αλλους επειδη ειναι ανικανοι να διαχειριστουν τον εαυτο τους και τα θελω τους και τα πρεπει και θα τη βγαζουν παντα καθαρη; Δηλαδη εγω τωρα που εχω περασει τα πανδεινα πρεπει να θεωρουμαι απο τους αλλους τρελη; Γιατι; Επειδη οι αλλοι ειναι τοσο μικροι και δεν μπορουν να με φτασουν στο χαρακτηρα πρεπει συνεχως να με μειωνουν για να ανεβουν αυτοι; Και εμενα και τον καθε ανθρωπο με ενα προβλημα; Δηλαδη ελεος, σκατοκοινωνια, τους εχω σιχαθει ολους!
    Λουλουδι καλησπερα και παλι.εδω μεσα συχνα ερχομαστε σε αντιπαραθεση και δθαφωνουμε ο ενας με τον αλλο.δεν σημενη τιποτα αυτο.ολο το φορουμ μια παρεα ειμαστε..π.χ οτι διαφωνησαμε στο αλλο θεμα δεν σημενη τιποτα εσυ εχεις της δικες σου αποψεις και ειναι σεβαστες εγω εχω της δικες μου.αυτο δεν σε κανει σε τιποτα κατωτερη.αλοιμονο αν συμφωνουσαμε σε ολα.
    Οσο αφορα το οτι εχεις προβλημα υγειας αυτο το εχουμε λιγο πολυ ολοι.γιατι νομιζεις οτι ειμαστε εδω και συζηταμε τα προβληματα μας??αρα δεν εισαι η μονη.μην νοιωθεις ασχημα για τιποτα...
    Κανεις δεν μπορει να σε μειωσει εαν δεν μειωσεις εσυ πρωτα τον εαυτο σου...
    Το πρωι ειχαμε μια πολυ ωραια συζητηση ασχετα αν συμφωνησαμε η διαφωνησαμε.ωστοσο αν ενιωσες μειωμενη ζητω συγγνωμη δεν το εκανα για να σε μειωσω..

Banned
    υπαρχουν 2 κατηγοριας ανθρωπων αυτοι που τυχαινει να ειναι σε θεση να καταλαβουν και αυτοι που απλα μας αρεσουν οπως ειναι

το πιο πιθανο ειναι να διαλεξει κανεις το δευτερο αλλα ο παραγωγικος δρομος ειναι κοντρα

Senior Member
    Σε καταλαβαινω οσο δεν φανταζεσαι. Στο πως ενιωθες εννοω. Τωρα οσον αφορα το παραθυρακι δεν ξερω, δεν το 'χω βιωσει αυτο ακομα. Ουτε παρακατω που λες για ελεφαντα, εχω δεχτει απειρες επιθεσεις αλλα ακομα μυρμηγκακι ειμαι!
    Αφού με καταλαβαίνεις τότε κι εσύ θα το χεις παρατηρήσει αυτό που λέω.
    Αποκλείεται σε όλες να είσαι μυρμηγκάκι! Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε πότε μυρμήγκια και πότε ελέφαντες ανάλογα με την επίθεση.
    Παράδειγμα αν εσύ είσαι ψωνάρα με την εμφάνιση σου και έρθεις και μου πεις εμένα "πώς είσαι έτσι;" εκεί θα είμαι ελέφαντας γιατί το συγκεκριμένο θέμα της εμφάνισης το έχω ξεπεράσει προ πολλού οπότε ούτε που θα το εκλάβω ως επίθεση γιατί απευθείας θα σκεφτώ "βρε την κακομοίρα πόσο κόμπλεξ έχει που θέλει να μειώνει τις άλλες!". Αν έρθεις και μου πεις πως έκανα ένα λάθος κάπου....εκεί θα γίνω μυρμήγκι και θα τσιμπήσω αμέσως γιατί εκεί είναι έμενα το "παραθυράκι" μου οπότε αυτό θα το εκλάβω ως επίθεση και θα σου την πω σχεδόν αυθόρμητα.

Αν αρχίσεις και παρατηρείς τον εαυτό σου θα δεις οτι και συ πότε είσαι το ένα και πότε το άλλο, όλοι έχουμε ευαίσθητα σημεία και γινόμαστε μυρμήγκια κι όλοι έχουμε κάποια που δεν μας νοιάζουν και είμαστε ελέφαντες.

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast