Results 706 to 720 of 759
Thread: Οριακή προσωπικότητα
-
18-04-2017, 12:43 #706
Αρα τα κανετε συνειδητα κοριτσι μου. Τωρα γιατι κλαψουριζετε εδω μεσα οτι αυτα γινονται χωρις να το θελετε κλπ δραματικα φορωντας τη μασκα της οριακης μονο εσεις το ξερετε.
Απλα δεν μπορειτε να διανοηθειτε οτι καποιος μπορει να σας αγαπησει περισσοτερο απο οσο αγαπατε οι ιδιες τον εαυτο σας. Η ιδεα και μονο σιγουρα σου φερνει εμετο.
- 18-04-2017, 13:18 #707
Γυναίκα να αγαπάει τους άντρες δε γεννήθηκε ακόμα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
21-04-2017, 01:38 #708
Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί είχα και εγώ 2 χρόνια σχέση με έναν άνθρωπο που είχε διαγνωστεί με οριακή διαταραχή. Η κοπέλα σου κάνει ψυχοθεραπεία? Εσύ?
Εγώ θα έλεγα πως αυτό που μας κατέστρεψε είναι ότι αντιληφθήκαμε αργά τι συνέβαινε και ήδη τα πράγματα είχαν γίνει άσχημα. Προσωπικά θεωρώ πως αν θέλεις να στηρίξεις τον άνθρωπο σου θα πρέπει να λαμβάνεις και ο ίδιος βοήθεια. Δεν γίνεται διαφορετικά κατά τη γνώμη μου. Τώρα για τα όσα ρωτάς..Από προσωπική εμπειρία πάλι λέω πως όχι δεν είναι καλό που ξέρει πως είσαι διαθέσιμος γιατί δεν θα περιορίσει αυτά τα στοιχεία που σε ενοχλούν. Αποστασιοποιήσου λίγο και δες πώς θα πάει η κατάσταση. Ξέρω πόσο δύσκολα είναι! Δεν είσαι μόνος. Εμένα αυτή η σκέψη με βοήθησε.
21-04-2017, 18:25 #709
Παραγματικα δε μπορω να ερθω στη θεση σας οταν μιλατε για 2 χρονια + σχεσης. Μου φανταζει σαν θανατος ο χωρισμος. Εγω 4 μηνες κι αυτοι αποχωρησα 2 φορες, το διαχειριζομαι πιο ευκολα αν και ερχονται απο το πουθενα κατι φασεις που ζοριζομαι.
Μαιρη εμενα αυτο που με βοηθησε ηταν οτι συνειδητοποισα οτι δεν υπαρχει μελλον και τα πραγματικα θυματα της υποθεσης θα ειναι τα παιδια, το θεωρω πανδυσκολο να στεριωσει οικογενεια και να μεγαλωσουν σωστα παιδια με οριακο ατομο. Πραγματικα πρεπει να κανεις περα τον πονο, να φανεις υπευθυνος και να πραξεις αναλογα, ακουγεται σκληρο το ξερω, αλλα ειναι πιο σκληρο ακομη να βλεπεις παιδια να αναρωτιουνται γιατι?? Διστυχως αυτη ειναι η ζωη
22-04-2017, 22:54 #710
Χαχαχα ρε τι γελιο εριξα! Δε παιζεστε ρε για αυτο σας γουσταρω! Θυμηθηκα τωρα κατι γελια που εκανα με την πρωην την οριακη που μια "νορμαλ" μπορει να με πεταγε εξω!
Κατι μου ελεγε για το σεξ και πεταξε οτι κατσε ρε φιλε εσεις μαματε ομως και της λεω μηπως με γυρνοφερνεις να φορεσεις κανα στραπον? Γελιο της αρκουδας χαχα!
23-04-2017, 01:31 #711
Προσωπικά κάπως έτσι το βιώνω. Πάντως Γιώργο εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου..δεν πιστεύω πως όλα τα άτομα είναι ίδια επειδή μπορεί να υποφέρουν από μία ίδια διαταραχή. Κοινά σημεία σαφώς υπάρχουν όμως υπάρχουν άνθρωποι που το διαχειρίζονται και πέρα από αυτό δεν μου αρέσει να λέω ο ένας είναι καταθλιπτικός, ο άλλος οριακός κτλ.. Να βάζω ταμπέλες δηλαδή. Σαφώς είναι δύσκολο να κάνεις παιδιά με κάποιον-οποιονδήποτε-που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα ψυχολογικά του προβλήματα. Καλό θα ήταν όμως να μην τους βάζουμε όλους σε ένα σακί. Είμαστε ο καθένας ξεχωριστός με τα χαρακτηριστικά του, δεν είμαστε η διαταραχή μας.
23-04-2017, 13:22 #712
Γιωργο εσυ που λες οτι οι οριακοι ειναι τα χιλια μυρια θεωρεις δηλαδη εσενα υγιες ατομο ε? Δλδ παραβλεπεις το γεγονος οτι καθοσουν και ανεχοσουν ενα τετοιο ατομο αυυο δεν νομιζω να δειχνει καποιον που εχει φυσιολογικα θελω και προπαντως δεν εχεις ορια στον εαυτο σου.....
Τελος παντων υπαρχουν ανθρωποι που χριζουν ψυχιατρικης βοηθειας οι υπολοιποι χριζουν ψυχολογικης βοηθειας η εννοια του απολυτα υγιη ατομου δεν υφισταται
24-04-2017, 00:46 #713
Ακου απολυτα υγειης δεν ειναι κανενας και στο υπογραφω την κοπελα που ειχε την διαταραχη την εχω μεσα στην καρδια μου. Μη υγειης θα εισαι αν την μειωσεις σαν ανθρωπο, εγω την εχω πολυ ψηλα σαν ανθρωπο, μπορει οι σχεσεις για αυτες/αυτους και τους εκαστοτε συντροφους να ειναι γολγοθας, αλλα σαν ανθρωποι ειναι φως μεσα στη μιζερια τη σοβαροτητα και την πληξη της καθημερινοτητας μας. Κι εγω τον διαθετω τον παρορμητισμο της χαρας, της διαθεσης, του κεφιου, οχι ομως της κακίας και λογο αυτου το γνωριζω οτι με βλεπουν λιγο "αθωο" οι σοβαροφανεις.
Μεχρι εκει ομως ρε φιλε, μεχρι τους 4 μηνες που το εκοψα εγω, γιατι η διορατικοτητα μου εφτανε μεχρι το σημειο που θα την μισουσα και εγω θα ημουνα κουρελι, εαν σοβαρευε το πραγμα. Αυτο δεν το ηθελα, προτιμω να τη θυμαμαι και να χαμογελαω παρα να ψελιζω... *******.
Οση υγεια μου εχει απομεινει ρε συ με οδηγησε να κρινω πως πρεπει να το σταματησω, για καλο δικο μου, δικο της, παιδιων. Το θεωρω καθαρη αυτοκτονια δικη μου εφοσον εγω επιλεξω να το συνεχισω.
Μιας και μιλας για απολυτα υγειης ανθρωπους, διαβαζα εδω για την αντικοινωνικη διαταραχη, οτι δεν υπακουουν σε κανονες, ειναι αντιδραστικοι, κατα της κοινωνιας κτλ κτλ. Μετα θυμηθηκα μια ταινια το demolition man οπου σε εναν κοσμο πληρη ελεγχομενο οπου ακομη και το κανονικο σεξ απαγορευοταν, υπηρχαν καποιοι που ζουσαν σε υπονομους και τον πολεμουσαν. Αυτοι σιγουρα σε εναν τετοιο μελλοντικο πχ κοσμο θα χαρακτηριζονταν ως τα απολυτα δειγματα αντικοινωνικης διαταραχης και ποιος ξερει και ποσων αλλων διαταραχων.
Γι αυτο σου λεω προσωπικα για να μισησεις εναν οριακο σαν ανθρωπο για εμενα θα πρεπει να εισαι μη υγειης, οπως πιστευω οτι θα εχεις εγγυημενη αποτυχια η διστυχια αν προχωρησεις σοβαρα μαζι τους. Με εκανε να καταλαβω οτι τελικα ο γαμος ειναι ενας συμβιβασμος, ενα συνεταιριλικι, ενα μαγαζι, το οποιο δεν μπορεις να το διατηρησεις βασιζομενος μονο στα συναισθηματα και στον ερωτα. Τωρα ειμαι κοτα? Δεν εχω αρχ...ια? Δεν ξερω. Η κριση μου αυτο αποφασισε και οντως ποναει.
24-04-2017, 20:42 #714
Καλησπέρα. Γενικά ας προσέχουμε τι λέμε γιατί εδώ μας διαβάζουν και άνθρωποι που έχουν αυτή τη διαταραχή, το παλεύουν ή όχι! Δεν μπορεί κανείς να μιλάει για έναν άνθρωπο βάζοντας τέτοιες ταμπέλες. Και εγώ έχω ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή,σε περιόδους άγχους δεν παλεύομαι..αυτό τι σημαίνει? Ότι δεν πρέπει να έχει κανείς σχέση μαζί μου?
Καταλαβαίνω πολύ καλά τι νιώθεις και τι ζεις όντας στην αντίπερα όχθη(σύντροφος)αλλά δεν το δέχομαι να τσουβαλιάζω έτσι τους ανθρώπους. Είμαι η Μαίρη που έχει ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, όχι η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή που τυχαίνει να λέγεται Μαίρη.
Όσο για το ότι ο γάμος είναι ένας συμβιβασμός θαρρώ πως αυτά τα λες επειδή είσαι πληγωμένος.
24-04-2017, 22:51 #715
Μαιρη δεν γενικολογω δεν ειμαι ειδικος γιατρος και συγνωμη αν προσβαλω, αλλα οτι γραφω το γραφω απο τη δικη μου ματια γι αυτο και χρησιμοποιω στα γραφομενα μου το ΕΓΩ. Εννοω δηλαδη οτι εγω δεν μπορω να υπομεινω μια οριακη. Καποιοι αλλοι πιθανον μπορουν. Οπως ακριβως και πολλες γυναικες δεν μπορουν να ανεχτουν την δικη μου προσωπικοτητα.
Απλα συμφωνουμε νομιζω ολοι οτι οι ανθρωποι με αναγνωρισμενη διαταραχη προσωπικοτητας ειναι δυσκολοι ανθρωποι. Οχι ομως κακοι, πιστεψε με αυτο το καταλαβα, θα ειναι πολυ κακοι στον κακο και με το δικιο τους, γιατι πολλοι "νορμαλ" ειναι κοροιδευτικα κακοι μαζι τους. Οι οριακοι χωνεψτε το ΔΕΝ εισαστε κακοι ανθρωποι μεσα σας.
17-06-2017, 17:11 #716
Θεωρω οτι υπαρχει διαφορα με το αν εχεις σκεφτει ποτε να αυτοκτονησεις και στο να μην το εχεις σκεφτει καθολου. Οπως υπαρχει και τεραστια διαφορα με το να το σκεφτεις εως να το κανεις πραξη.
Το καθολου μπορει να κρυβει πισω του μια ιδανικη, σταθερη και ηρεμη ζωη χωρις προβληματα, εως εναν ανθρωπο προβληματικο που απλα δε νοιωθει τιποτα.
Πχ αν μια μανα χασει το παιδι της θεωρω ως απολυτως φυσιολογικο να της περασει η σκεψη της αυτοκτονιας, ο πονος ειναι τεταστιος.
16-07-2017, 15:28 #717
Εμ μαλιστα, τωρα εγινε ωριμος, σωστος. Οταν ομως τον στρεσαρεις αφορητα και ζητησει πληροφοριες εδω μεσα εξηγώντας τον ασχημο και ακατανοητο τροπο που συμπεριφερεται η οριακη αγαπη του, απο ωριμος, υπομονετικος, καλοψυχος, θα γινει ο προβληματικος που θα πρεπει να κοιταξει τις δικες του διαταραχες.
Δε παιζεστε με τιποτα λεμε
16-07-2017, 17:37 #718
Αδερφέ Γιώργο είσαι ένας νέος που δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στη ζωή του για αυτό κ είσαι υγιής εμείς δυστυχώς αντιμετωπίσαμε προβλήματα γι αυτό κ είμαστε προβληματικοι σε ευχαριστούμε που μας αγαπάς αλλά είναι σαν το φτωχό κ τον πλούσιο ο πλούσιος δεν μπορεί να καταλάβει τον φτωχό
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
06-08-2017, 19:34 #719
06-08-2017, 19:42 #720
Φιλε elis δεν βλεπω να τα εχουν τοσο χαμενα μεσα στα ψυχολογικα τους απο αυτα που διαβαζω. Η υποτιμηση και η εξιδανικευση ειναι καταξαστερα συνειδητη. Ισως λογω προβληματος δεν εχουν οντως τ'αρχιδια να δωσουν ενα απλο τελειωσαμε.Συγνωμη αλλα δε μπορω να ριξω στην διαταραχη αυτες τις συμπεριφορες οταν διαβαζω "πως να τον κρατησεις" η "πως να τον διωξεις"
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....