Results 61 to 75 of 83
-
17-07-2017, 20:48 #61
αρα γι αυτο ηρθε εκει επειδη δεν υππαρχει καπου κοντα ψυχιατρος
κανει αντισταση σε οτιδηποτε τον βαζει σε ενα δρομο θελει να τα παραταει και να φευγει.το αντιθετο μου δηλαδη...
- 17-07-2017, 20:54 #62
Οτι νομίζετε καλύτερο..πάντως να τονίσω οτι εγώ δεν ανέφερα πουθενά για ψυχίατρο αλλά ψυχολόγο..
17-07-2017, 21:08 #63
Καλησπερα Cat!
Φυσικα δεν ξερω να σου πω αν ο αδελφος πασχει απο ψυχωση ή απο κατι αναλογο.
Αν ημουν πελατισα και πετυχαινα τετοιο σκηνικο σαν αυτα που περιγραφεις, εναν μεσηλικα γαιδαρο να τραμπουκιζει την 30χρονη αδελφη του, θα μου γυριζε το ματι και θα εκανα φασαρια. Μαλλον την πολυποθητη αστυνομια που περιμενεις θα την εφερνα εγω. Εχω κανει φασαρια και για μικροτερες αφορμες γιατι εχω θεμα με το μπουλινγκ και τους τραμπουκισμους γενικα...
Τελοσπαντων, επειδη ομως προκειται για γραπτο λογο, ειμαι αρκετα ψυχραιμη για να σου πω μια γνωμη χωρις να με επηρεαζει το συναισθημα.
Καταρχην, δεν εισαι σε θεση να γνωριζεις τι σφαλματα εκαναν οι γονεις σου στην ανατροφη του. Δεν ξερεις τι παιδικα τραυματα μπορει να εχει, ουτε αν απλα ειναι κακομαθημενος. Εβαλες την ταμπελα με βαση την πλευρα που σου παρουσιασαν οι γονεις σου κατοπιν εορτης.
Ισως ο μεγαλος αδελφος σου να γνωριζει καποια πραγματα, αλλα σε καθε περιπτωση αυτοι που εχουν την ευθυνη ειναι οι γονεις σου.
Οταν εκεινος ανεπτυσσε τις αντιληψεις του για τον κοσμο με βαση τη συμπεριφορα των γονιων σου και αργοτερα οταν εβρισκε τη θεση του στην κοινωνια απο την εφηβεια του και μετα, εσυ ησουν ακομα σπερματοζωαριο. Οποτε μην παιρνεις ορκο οτι απλα ειναι κακομαθημενος και οτι εκαναν τα παντα γι' αυτον. Διαβαζοντας το νημα σου, συμπεραινω οτι δεν εκαναν "τα παντα" για σενα, την κορη τους, αφου ουδεποτε σε προστατεψαν απο οσα εχεις υποστει και απο οσα ακομη περνας και εχεις να περασεις. Γιατι λοιπον να ειμαστε βεβαιοι οτι για εκεινων ειχαν κανει "τα παντα" ?
Ειναι οντως δικη τους η ευθυνη που εχει φτασει ο ανθρωπος αυτος 53 ετων και θρεφει τοση δυσαρεσκεια απεναντι τους και απεναντι σου. ΙΣΩΣ οταν χρειαστηκε να ακουστει η δικη του πλευρα, να μην εδωσε σημασια κανεις και αυτος εβαλε και βαζει τα δυνατα του να δειχνει το χειροτερο εαυτο του.
Παμε στο τωρα. Οπως σου εχουν ηδη συστησει αλλα μελη παραπανω, 2 πραγματα μπορεις να κανεις. Το 1 ειναι να επισκεφτεις ειδικο για να παρεις καποια καθοδηγηση. Το αλλο ειναι να φυγεις μακρια να σωσεις τη ζωη σου εγκαιρως.
17-07-2017, 21:09 #64
Συγνωμη αν σε σε χαλασε ο χαρακτηρησμος δεν ειχα καποια συγκεκριμενη προθεση!συνεχιζω να μην καταλαβαινω τα παραδειγματα σου!οταν ενας ανθρωπος θελει να βοηθησει θα βρει τον τροπο,αυτο εννοουσα!τωρα αν ο αλλος δεν παιρνει μπρος ειναι στη δικη της επιλογη το τι θα κανει!εχεις μαλλον λαθος εντυπωση για τους αρρωστους ψυχολογικα ανθρωπους!οι περισσοτεροι δεν βαρανε κ δεν ειναι εγκληματιες!οταν ενας αρρωστος ανθρωπος κανει κακο σε καποιον δεν φταει απο την αποψη οτι δεν εχει τα λογικα του,φοβαται οτι θα του κανουν κακο γι αυτο κανει αυτος πρωτα!κ ναι αυτοι οι ανθρωποι δεν ειναι φια φυλακες,ειναι βαρια αρρωστη!μην τους μπερδευεις με τους ψυχρους φονιαδες,πιστεψε με δεν εχουν καμια σχεση!κ για να καταλαβουβ αυτοι οι ανθρωποι οτι εχουν κανει κακο πρεπει να παρουν τα φαρμακα τους!πρεπει να καταλαβεις οτι ειναι βαρια αρρωστη ανθρωποι,δεν ειναι επιλογη τους που αρρωστησαν,ειναι ομως απο τις πιο δυσκολες αρρωστιες!μου φαινεται περιεργο που δεν ηξερες οτι μπορουσες να ρωτησεις ενα ψυχολογο ή ψυχιατρο,ενα τηλ να επαιρνες κ να ρωτουσες θα σου λεγαν ή αν εψαχνες στο διαδυκτιο παλι θα το μαθαινες!δεν ξερω αν οντως εχει κατι ο αδερφος σου,εμενα μου δινει την εντυπωση πως ναι,κατι εχει!μονη σου ειπες οτι ειναι επικυνδυνος,οτι λεει ψεμματα,με τα οικονομικα δεν ασχοληθηκα καν!θεωρω πως ειδη του εχεις βαλει την ταμπελα εκμεταλευτης,τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω εγω απ αυτα που γραφεις,ο γραπτος λογος ομως ευκολα παρεξηγηται!κ αυτο να ειναι τουλαχιστον θα το ξερες κ θα επαιρνες με σιγουρια την αποφαση για τις σχεσεις που θα ηθελες να εχεις μαζι του!
Ο δικος μου μου αδερφος μετα απο τηβ αποπειρα που εκανε παιρνει κανονικα τα φαρμακα του,εχει τα λογικα του ναι μεν αλλα κ αυτος λεει πολλα ψεμματα,δεν εχει ιδεα αν εχουμε να φαμε στο σπιτι κ δεν τον νοιαζει,ειναι απαθεις!ειναι ετσι λογω της αρρωστιας κ της αγωγης που παιρνει!ειναι ψυχοφθορο πολλες φορες,ειναι κουραστικο αλλα ειναι ο αδερφος μου!οπως σου ειπα δεν το επελεξε!κ οχι δεν χαραμιζω την ζωη μου ουτε ειμαι μαζοχα,μπορει να εχω καποιες δυσκολιες παραπανω γτ εχω κ τον αδερφο μου αλλα ειναι [B]αδερφος μου,αιμα μου κ τον αγαπαω κ θελω οσο μπορω να τον βοηθησω!!
Θα σου στειλω κ μια εκφραση απο μια σειρα ακραια βεβαια αλλα θελω να στην πω!
I know that people dont get crazy enough to kill someone without first being crazy enough for someone to notice!
Για να μην παρεξηγηθω ολα αυτα δεν αφορουν τον αδερφο σου!αφορουβ ανθρωπους αρρωστους σαν τον αδερφο μου!No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!
17-07-2017, 21:13 #65
17-07-2017, 22:11 #66
17-07-2017, 22:14 #67
18-07-2017, 00:18 #68
Διαφωνώ. Δεν εξαρτάται από το αν εκτιμά κάποιος την βοήθεια που του δίνεις. Εξαρτάται από το πόσο θα εκτιμάς εσύ (κι ο καθένας μας) τον εαυτό σου μετά από την όποια στάση κρατήσεις. ΑΝ μιλάμε για ασθένεια, το πιο πιθανό είναι ο άλλος να μην μπορεί να καταλάβει την βοήθεια που του δίνεις, πόσο μάλλον να την εκτιμήσει.
Δεν είναι εύκολο θέμα φυσικά και ούτε είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να αντέχουμε να δίνουμε αυτή τη βοήθεια. Ούτε πρέπει να την δίνουμε από υποχρέωση ή ενοχές. Γιατιί τότε φυσικά και θα γκριζάρει την ζωή μας, φυσικά και θα μας τραβήξει στο κενό μαζί του. Δεν μιλάμε για εύκολες καταστάσεις και αποφάσεις.
Προσωπικά ο αδερφός μου βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση. Δεν είναι ψυχολογικό/ψυχιατρικό το θέμα του αλλά δεν είναι σε θέση να φροντίσει μόνος του εξ ολοκλήρου τον εαυτό του. Δεν τον σκέφτηκα ποτέ ως βάρος κι ας μην δεν μπορεί να εκτιμήσει πάντα αυτά που του δίνω. Δεν σου κρύβω πως με σοκάρει πως χρησιμοποιείς για τον αδερφό σου την λέξη "κάποιος". Δεν είναι κάποιος, είναι ο αδερφός σου.
Δεν είναι ο σκοπός μου να σου δημιουργήσω ενοχές, δεν ευθύνεσαι εσύ για τον αδερφό σου, είναι ευθύνη των γονιών σου πρωτίστως είτε είναι θέμα χαρακτήρα η συμπεριφορά του είτε είναι θέμα ασθένειας. Απλά μου κάνει εντύπωση πως τόσα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για αυτόν τον άνθρωπο επι της ουσίας ώστε να πάρει βοήθεια. Όσο αρνητικός κι αν είναι αν είχατε απευθυνθεί οι υπόλοιποι στην οικογένεια σε κάποιον ειδικό θα σας είχε δώσει μια ιδέα και θα σας είχε καθοδηγήσει για το τι πρέπει να κάνετε.
Πραγματικά αν έχεις αποφασίσει να απομακρυνθείς από αυτόν είναι δικαίωμα σου και το σέβομαι όμως τουλάχιστον πριν το κάνεις προσπάθησε να πείσεις τους δικούς σου να πάρουν την γνώμη ενός ειδικού.
18-07-2017, 02:12 #69
Ελισάβετ, σε ό,τι έχεις γράψει σ' αυτό το θέμα μ' έχεις κάνει να δακρύσω. Κι' αυτό επειδή ήμουν, είμαι και θα είμαι σε παρόμοια (αν όχι χειρότερη) θέση με αυτήν της νηματοθέτριας και το σκεπτικό μου ήταν ανέκαθεν ίδιο με το δικό σου ακόμη κι' όταν 2 μετρημένοι άνθρωποι που εκτιμάω είχαν αντίθετη λογική. Σε τέτοια θέματα όμως ρε γαμώτο, να την βράσεις την λογική. Μιλάμε για έναν ΔΙΚΟ ΣΟΥ άνθρωπο.
18-07-2017, 05:41 #70
αμα του πεις οτι ηρθε ενας ψυχιατρος εκει μαλον θα τα παρατησει και θα φυγει
18-07-2017, 05:44 #71
τον εχω ικανο να αγορασει και κανενα τρακτερ μετα ποιος ξερει..
18-07-2017, 07:05 #72
18-07-2017, 10:12 #73
Λυπάμαι αν σε έκανα να δακρύσεις, κάποια ευαίσθητη χορδή πάτησα φαίνεται άθελα μου. Δεν ξέρω αν έχεις μιλήσει για αυτό το θέμα εδώ, αλλά αν είναι κάτι που σε βαραίνει, άνοιξε ένα θέμα αν θες.
Χρειάζεται κι η λογική, μην την πετάς εντελώς, χρειάζεται για να μπορούν να μπουν σωστά τα όρια που πρέπει να μπουν. Η μεγαλύτερη υποχρέωση που έχουμε αν όχι η μόνη είναι απέναντι στον εαυτό μας, τα υπόλοιπα εθελοντικά τα κάνουμε αν τα κάνουμε. τον εαυτό μας οφείλουμε να φροντίζουμε πρώτα και να προστατεύουμε. Γιαυτό προσπαθώ να μην κρίνω αυτούς που επιλέγουν να τραβήξουν τον δρόμο τους, δεν μπορούμε όλοι να δώσουμε αυτή τη βοήθεια. Και για να είμαι ειλικρινής θεωρώ πιο έντιμη και πιο υγιή στάση αυτή του να φύγει κάποιος παρά να μείνει για τους λάθος λόγους. Αν είναι να μείνω δηλαδή γιατί νιώθω ενοχές ή γιατί θεωρώ πως είμαι υποχρεωμένη να το κάνω, και μέσα μου να καταπιέζομαι και να το βλέπω σαν θυσία, τότε χίλιες φορές καλύτερα να φύγω.
18-07-2017, 10:16 #74
Η «ταμπέλα» – δηλ. ο χαρακτηρισμός «κακομαθημένος», δεν τη βάζω με βάση αυτά που με λένε οι γονείς μου. Δεν είμαι κάποια που ζει στην Αμερική και δεν έχει καμία επαφή με το τι γίνεται. Θεωρείται κακομαθημένος από την όλη του στάση μέχρι τώρα και από την στάση των γονιών μου που μέχρι και σήμερα αναγκάζονται να υποκύπτουν στις πιέσεις του και να του κάνουν όλα τα χατίρια.
Η αλήθεια είναι ότι ο πατέρας μου έχει παραδεχτεί ότι δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα μαζί μου. Ένιωθα από μικρή ότι δεν υπάρχει «χώρος» για’ μένα. Μονοπωλούσε το ενδιαφέρον ο μεγάλος μου αδελφός . Ήμουν βλέπεις ένα πολύ ήσυχο παιδί και δεν μου άρεσε ποτέ να ζητάω τίποτα. Αυτό βέβαια δεν θα έπρεπε να έχει καμία σημασία. Στα παιδιά πρέπει να δίνεις την ίδια προσοχή σε όλα.
Όταν ήταν εκείνος παιδί, όντως δεν μπορώ να ξέρω αν τους έδωσαν τα πάντα ή την κατάλληλη προσοχή. Πριν εννοούσα ότι όλα αυτά τα χρόνια που τον θυμάμαι, τα οποία δεν είναι και λίγα οι γονείς μου ασχολούνται συνέχεια μαζί του και κάνουν τα πάντα (με τον τρόπο που ξέρουν εκείνοι).
18-07-2017, 10:45 #75
elisabet υποκλίνομαι! απο αυτα που λές φένεται πόσο καλή ψυχή έχεις και μακάρι και εγώ να είχα μια αδερφή σαν και σένα... μεγάλη πληγή για μένα αυτό..