Results 136 to 150 of 215
-
15-06-2011, 22:42 #136
Τις ακροφεμινιστριες ή φεμιναζιστριες δεν τις μπορω ουτε κι εγω καθως μπηκαν στη μεση και προσπαθησαν ν'αμαυρωσουν το φεμινιστικο κινημα που ειχα μια σωστη βαση και ιδεολογια!
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
- 15-06-2011, 22:44 #137
15-06-2011, 22:50 #138
15-06-2011, 23:04 #139
Μετά την "συζήτηση", ΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΜΕ
http://www.youtube.com/watch?v=ssJFJZljhlI
15-06-2011, 23:15 #140
αυτό που η υποτακτικότητα αποτελεί προνόμιο είναι από τα πιο σουρεάλ πράγματα που έχω διαβάσει τελευταία.
15-06-2011, 23:19 #141
κόλαση!!!
πότε προλάβατε να το φτάσετε τόσες σελίδες????
15-06-2011, 23:46 #142
Από που και ως που μια ασύμμετρη σχέση είναι οικοδομημένη στο σεβασμό μεταξύ των δύο μερών; Πάντα οι ασύμμετρες σχέσεις γέρνουν προς στην μεριά του ισχυρότερου. Σε μια συμμετρική σχέση αντίθετα επιτυγχάνεται η επιθυμητή ισορροπία (που απ' ότι καταλαβαίνω είναι ανεπιθύμητη).
Ποιός προϋποθέτει ότι "μια κυρία" πρέπει να έχει τον τρόπο ζωής που προτείνεις για να είναι επιτυχημένη; Οι κοινωνικές νόρμες; Σε αυτές δεν επιτιθέμεθα συνεχώς; Επίσης ποιός θα ορίσει ως μη φυσιολογικό το ακριβοδίκαιο μοίρασμα της οικιακής εργασίας (εστία και ανατροφή παιδιών) και στα δύο φύλα, και όχι σε ένα υποτιθέμενο ποσοστό το οποίο πρέπει κατά την συντηρητική άποψη να τηρείται. Μήπως πρέπει να τηρείται για να μην κλονιστεί συθέμελα αυτή η προβληματική κοινωνία;
Δεν διαφωνούμε όσον αφορά τις πολύπλοκες συνθήκες ζωής της γυναίκας και στους ρόλους που καλείται να ανταποκριθεί. Απλά αδυνατώ να καταλάβω με πια λογική ο άνδρας πρέπει να ηγείται όταν μάλιστα έχουμε ήδη αποδεχθεί ότι βρίσκεται σε μια πλεονεκτικότερη θέση με πολύ λιγότερες ευθύνες. Βρίσκω το ίδιο βλαπτική για την οικογένεια και κυρίως τα παιδιά μια πατριαρχική ή μια μητριαρχική οικογένεια. Και τέλος δεν βρίσκω τον λόγο της ανάγκης του ενός φύλου να ηγείται του άλλου. :)""Ο μοναδικός σκοπός του e-psychology είναι να προσφέρει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν [B]ιδέες[/B] και [B]εμπειρίες[/B] και να συζητήσουν θέματα της Ψυχικής Υγείας.""
15-06-2011, 23:47 #143
15-06-2011, 23:50 #144
Έξω οι καπιταλίστριες, μέσα οι φεμινίστριες χεχε!!! Εσύ ποια είσαι; η Μάργκαρετ Θάτσερ; :p (προς Dissolved girl). Είναι δυνατόν στο ίδιο κείμενο να λες ότι υπερασπίζεσαι την κοινωνική πρόνοια και λίγες σειρές παρακάτω να αμφισβητείς τον ίδιο τον εαυτό σου; Δηλαδή είναι σωστό να κόβεται ο μισθός μιας γυναίκας επειδή προτίθεται να φέρει στον κόσμο μια νέα ζωή; Επιεικώς απαράδεκτο!
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
15-06-2011, 23:52 #145
16-06-2011, 00:14 #146
16-06-2011, 00:21 #147
Δεν θα σου απαντήσω ως Θεοφανία αλλά ως άλλα μέλη.
Ντις: πάνω από όλα είμαι άνθρωπος μη μου δίνεις ρόλο
Ρειν: Για κάτι τέτοιες ατάκες φτιάχτηκαν τα δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Ρεμ: Μου αρέσουν τα γουρούνια αλλά μόνο ψητά, όχι σωβιντιστικά
μπρόκεν : δεν πας να @#$$%#@ βραδιάτικα;
σοφία: Μήπως θα έπρεπε να κάνεις μια κουβέντα με τον εαυτό σου?
σεντάκτιον: Μπράβο αγόρι μου, πάτα της το λαιμό της @#%%#!!!
σοφτ: θα αρκεστώ να απαγγείλω τα ερωτικά του Καβάφη και θα κάνω πως δεν διάβασα κάτι τέτοιο
Πάολο 1: Αν δεν έχεις λεφτά και καλό αμάξι μη μιλάς έτσι γιατί δεν θα @@@ ποτέ
Πετραν: η γνωσιακή/συμπεριφορικη/προσωποκεντική ψυχολογική προσέγγιση των θέλω σου ίσως να σε βοθούσε να μη βλεπεις τις γυναίκες εχθρούς
κηπ: πάω να φτιάξω ένα καφέ, αν δεν έρθω φάτε.
16-06-2011, 00:30 #148
16-06-2011, 00:31 #149
Dissolved, το "θα έπρεπε να είναι άφυλη" δε σημαίνει ότι είναι κιόλας. Δεν υπάρχει καμία διάκριση για το φύλο σου? Στα χαρτιά εννοείς φαντάζομαι, γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική απ' όσα λένε στα χαρτιά/ άλλο το χαρτί άλλο να εφαρμόζεται η ισονομία και δικαιοσύνη.
Εκεί υπεισέρχεται ο παράγοντας προκατάληψη, γιατί και ο νομοθέτης άντρας είναι, ο δικαστής άντρας είναι, ο ιατροδικαστής άντρας, ο μπάτσος άντρας, ο σεντάκσιον άντρας,εεε, παρασύρθηκα.
Πάντως εμένα θα με ανησυχούσε σοβαρότατα αν κάποιος με τις άνωθεν απόψεις όπως του μέλους θα μου έλεγε εύγε...λολ Σημαίνει πως μάλλον οι απόψεις σου είναι βολικότατες γι αυτό και δεν ενοχλούν σε τίποτε, ούτε κοντράρονται με τις αντίστοιχες της άλλης πλευράς. Το να υποκρίνομαι πως είμαι στην πλευρά που απολαμβάνει την ισότητα δε μου κάνει πάλι, όταν ακόμη και στην ψυχολογία, αφού είμαστε σε φόρουμ ανάλογο ας αναφερθεί, εμμένουν απόψεις όπως ευνουχισμός του άντρα, ή το δίπολο μητέρα αγία, μητέρα που ευνουχίζει γιο.
Κι εκεί φαίνεται πως και οι κυρίαρχες απόψεις φέρνουν τον αέρα αυτών που τις καλλιεργούν και μεταφέρουν τις επιδράσεις τους μέσα στο χρόνο. Όσο για το η ελεύθερη αγορά είναι απρόσωπη και άφυλη, ο σεξισμός, ο ρατσισμός και ο καπιταλισμός είναι trimurti θεότητα, τριφασικό που λένε το ρεύμα, λολ, δεν είναι ελευθερία, ούτε φέρει ελευθερία. Όπως και σε όσες περισσότερες μειονοτικές ομάδες ανήκει μία γυναίκα, τόσο υφίσταται μεγαλύτερες ανισότητες, δεν είναι ίδιο να είσαι λεσβία γυναίκα, που δεν μπορεί καν από το νόμο να παντρευτεί αν το θελήσει, ούτε αν είσαι μετανάστρια λεσβία γυναίκα, ούτε αν είσαι μετανάστρια μαύρη λεσβία γυναίκα πχ ή ακόμη μετανάστρια με ψυχική ασθένεια ή ναρκομανής ή τρανς? ή ή ή? Βλέπεις πώς πάει?
Για λέγε που όλα είναι όμοια και όλες ίσες και τα ψέματα που λέμε για να θάψουμε ζητήματα, αν θυμάσαι περιπτώσεις βιασμών που το θύμα δέχτηκε αντί για ισότητα, άλλους βιασμούς από κοινωνικές κρίσεις/διασυρμούς? αμέ.
Πόσα βίντεο έχεις δει να έχουν ανεβάσει/κυκλοφορήσει γυναίκες που βιντεοσκόπησαν σεξουαλική παρενόχληση σε άντρα από τις ίδιες? Εγώ κανένα. Αντίθετα, έχω υπόψιν μου αρκετά από άντρες με θύματα γυναίκες. Πόσες γυναίκες καθηγήτριες γνωρίζεις που την έχουν πέσει σε μαθητές τους? Πόσους άντρες καθηγητές αντίστοιχα? Πόσους παπάδες ξέρεις που φέρουν απόψεις για το γυναικείο φύλο ε δεν τις λες και ανοιχτόμυαλες? Για βρες μου παπαδιές αντίστοιχα για άντρες. Βρες μου μία γυναίκα πρωθυπουργό στη χώρα σου. Βρες μου ισότητα στις ευκαιρίες δίχως να έχει η γυναίκα να διαλέξει ανάμεσα σε καθήκον και δικαίωμα και τα λέμε. Αυτές οι μεταμοντερνικές κριτικές για το φεμινιστικό κίνημα, αποτελούν οι ίδιες παράγωγα δυνάστευσης, όχι ελευθερίας.
Και ακόμη η Εύα είναι η ***** που έδιωξε τον άντρα από τον παράδεισο, και ακόμη και στην ερχόμενη, λολ, κρίση, πάλι η Βαβυλών η μητέρα όλων των πορνών γυναίκα θα είναι. Όταν ένας άντρας θέλει να υποβιβάσει έναν άλλον και καλά, τι χρησιμοποιεί εναντίον του? Γυναικούλα, αδερφούλα, μη σκίσεις το καλτσόν, πάλι η γυναίκα γίνεται και εργαλείο της υποτίμησης, και αναπαριστά την φύση που είναι ταπεινωτικά τα χαρακτηριστικά της. Και τόσα άλλα...άπειρα δλδ παραδείγματα πως η πράξη, η πραγματικότητα αλλάζει πολύ μετά τις θεωρίες.
Ρε τι μου λέτε τώρα? Ούτε να χωρίσει μία γυναίκα δεν τολμά ακόμη δίχως να ξέρει πως έχει να τραβήξει ζόρια...και μεις καυχιόμαστε για άφυλο πρόσωπο λέει του νόμου και της αγοράς? Πέστο στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, δε νομίζω πως το έγκλημα εναντίον της ήταν άσχετο με το φύλο της."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
16-06-2011, 00:35 #150